Nestoti į NATO agitavęs V.Diawara: „Atsiimu savo žodžius“

Dėl minčių, kurias išsakei prieš dešimtmetį, šiandien gali tekti jaustis nejaukiai. Tuo įsitikino grupės „Skamp“ muzikantas Viktoras Diawara.

„Man norisi viešai atsiimti savo žodžius. Gerai, kad esame NATO dalis", - sakė prieš dešimtmetį nestoti į šią organizaciją raginęs V.Diawara.<br>D.Umbraso nuotr.
„Man norisi viešai atsiimti savo žodžius. Gerai, kad esame NATO dalis", - sakė prieš dešimtmetį nestoti į šią organizaciją raginęs V.Diawara.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 5, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:57 PM

Per pastaruosius porą mėnesių atlikėjui bičiuliai juokaudami ne kartą jam priminė dešimties metų senumo įvykius.

Lietuva neseniai paminėjo narystės NATO dešimtmetį. 2003-aisiais, kai šalis ruošėsi įstoti į šį aljansą, mūsų šalyje netrūko skeptikų, tikinusių, kad to visiškai nereikia.

Tarp tokių buvo ir V.Diawara. Jis su grupe netgi dalyvavo koncerte, kuriuo buvo raginama atsipeikėti, persigalvoti ir nestoti į NATO. Jame tada grojo ir nemažai kitų žinomų Lietuvos atlikėjų.

„Neabejoju, kad mums reikia būti Europos Sąjungoje. Bet į NATO mums tikrai nėra ko eiti“, - tada sakė atlikėjas.

Įvykių Kryme akivaizdoje šios mintys dabar skamba keistai. Tai pripažįsta ir pats 35-erių atlikėjas, rašo „Lietuvos rytas".

„Man norisi viešai atsiimti savo žodžius. Buvau jaunas, galvoje švilpė vėjai. Tiesiog buvau labai naivus.

Prisimenu save - buvau antiglobalistas, pacifistas, viskas, kas susiję su armija, man atrodė atstumiantys dalykai. Nemačiau prasmės Lietuvai leisti pinigus gynybai. Man atrodė, kad galime būti neutralūs it šveicarai ir į niekur nesikišti.

Kai matau dabartinę geopolitinę padėtį, man nejauku dėl to, ką kalbėjau. Dabar džiaugiuosi, kad esame NATO nariai. Matome, kaip Rusija pasiėmė Gruzijos dalį, Krymą, pasaulis tik grūmoja pirštu. Jei nebūtume NATO dalis, panašiai galėtų būti su mumis. Visi užmerktų akis. Dabar, tikiu, partneriai nepaliktų mūsų bėdoje“, - svarstė Viktoras.

Atlikėjas nemano, kad Rusija kelia Lietuvai realią karinę grėsmę, bet būti NATO dalimi, anot jo, yra gerai bent jau „dėl viso pikto“.

„Neturime naftos, dujų, nesame kažkieno didelis interesų laukas. Bet būnant NATO tiesiog jautiesi ramiau.

Kita vertus, man neramu tai, kad vėl atsiranda keistų srovių - Lietuvoje liejasi prieš Europos Sąjungą nukreiptos idėjos. Tai nėra sveika. Atsipeikėkime - per tuos dešimt metų juk tapome protingesni. Esame maža šalis, galime turėti savo nuomonę, kuri ne visada sutampa su Europos, bet kad ES ir NATO mums davė daug - to neįmanoma neigti“, - sakė muzikantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.