V.Genytė apie dalyvavimą šokių projekte ir moteriškas silpnybes

Dainininkė Vaida Genytė-Marazienė (39 m.) savo gyvenimą skirsto etapais. Vienas jų jaukus ir ramus, kitas – kupinas netikėtumų, trečias – darbingas ir intensyvus. Būtent tokį jį dabar gyvena. Koncertai, spektakliai, dalyvavimas projekte „Šokiai ant ledo“ – žavi šviesiaplaukė sukasi it bitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Apr 10, 2014, 7:12 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:35 PM

Miegas šiandien Vaidai – didžiausia vertybė, rašo žurnalas „Stilius“.

„Gyvenu lyg karuselėje“, – juokiasi ji.

Jei laiko lieka daugiau, Vaida pirmiausia į rankas čiumpa meilės romaną.

„Neskaitau sudėtingų knygų, man patinka pailsinti galvą. Tačiau jei renkuosi filmą, paprastai jam keliu visai priešingus kriterijus – jis turi būti prasmingas, psichologiškai stiprus. Patinka dokumentiniai, istoriniai filmai“, – sako ji.

Tą dieną, kai kalbėjomės su Vaida telefonu, ji skubėjo į Kauną – ten jos laukė šokių ant ledo treniruotė.

Po jos greiti pietūs, vėliau vizitas pas stilistą Ruslaną Rybakovą, tuomet – dar viena čiuožimo treniruotė, nes iki kitos laidos teks pramokti naujų žingsnelių.

Kitam gal pasirodytų, kad visa tai juokų darbas, tačiau, pasak Vaidos, veiklos tiek, kad tik spėk suktis. Ar toks krūvis nevargina?

„Man patinka būti užsiėmusiai. Dirbti įvairiuose projektuose nėra lengva vien todėl, kad per terminuotą laiką tenka nuveikti labai daug.

Iš pradžių intensyviai dirbi, o viskam pasibaigus jautiesi tarsi išgręžta – tuomet reikia tik poilsio“, – sako Vaida.

Ledo šokių projekte stresą tenka patirti kas savaitę. Kasdienės treniruotės, pasirengimas. Juk reikia išmokti ne tik techninių šokio žingsnelių, bet ir įsijausti į vaidmenį, perteikti emocijas, galų gale – gerai atrodyti.

„Šokdama emociškai pavargstu labiau nei dainuodama.

Galbūt todėl, kad man tai nauja, nesu profesionalė“, – pasakoja Vaida.

Vis dėlto šį projektą moteris vadinama asmeniniu savęs išbandymu. Jei dirbti nebūtų įdomu, ji nebūtų sutikusi dalyvauti.

„Šokių konkurse labai svarbus emocinis nusiteikimas. Jeigu bent kartą suabejoji, ar tau tai patinka, jeigu leidi sau bent minutei nuleisti rankas, vadinasi, kelio pirmyn nėra“, – tvirtina Vaida.

Ji ne kartą buvo sulaukusi pasiūlymo dalyvauti šokių projektuose, tačiau vis atsisakydavo.

„Sportiniai šokiai – ne man. Visada norėjau būti baleto šokėja, tačiau netapau. Dailusis čiuožimas – tai baletas ant ledo. Tai nėra vien sportas, tai ir šokis, grožis, estetika“, – sako Vaida.

Nuo vaikystės Vaida žavėjosi dailiuoju čiuožimu, tačiau pati į pačiūžas įsispyrė vos kelis kartus.

„Man buvo nesuvokiama, kaip galima ne tik stovėti ant ledo, bet ir daryti įvairius sukinius, ką jau kalbėti apie šokį. Visa mano čiuožimo patirtis – keli kartai vaikystėje, kai teko užlipti ant užšalusio ežero. Niekada nemaniau, kad tai galiu išmokti ir aš. Iki tol visa tai atrodė labai mistiška“, – prisimena žinoma dainininkė.

Didžiausi sunkumai – jau praeityje.

Apie kolegas šiame projekte Vaida kalba subtiliai. Juk matydama gyvenimą užkulisiuose daug ką vertina visai kitaip nei žiūrovas.

„Kiekviena pora turi savo stilių, skirtingai ruošiasi, kitur deda akcentus. Visi savotiškai verti laimėtojo vardo“, – diplomatiškai atsako Vaida.

Vaida pripažįsta, kad yra tikra pelėda, nes keltis anksti ryte jai tragedija. Galbūt todėl ji ryte verčiau ilgiau pamiegos nei krapštysis prie veidrodžio.

Jei neturi kokių nors svarbių susitikimų, ji nesidažo, tad susiruošti išeiti iš namų jai reikia penkiolikos minučių.

„Rengtis taip pat mėgstu pagal nuotaiką. Vieną dieną galiu dėvėti nutrintus treningus, kitą – išsipuošti, apsivilkti prašmatnią suknelę“, – sako ji.

O puoštis Vaida mėgsta ir jau kuria planus kelioms dienoms išvykti į Romą apsipirkti.

„Mėgstu drabužius įsigyti užsienyje. Lietuvoje nieko įdomaus nerandu. Galbūt esu itin reikli, tačiau Italijoje visai kitoks pasirinkimas“, – prasitaria pašnekovė.

Konkrečių pirkinių ji kol kas nėra numačiusi, bet pasvajoja ir apie originalias sukneles, ir apie išskirtinius aksesuarus.

Daug drabužių ji siuvasi ir, priešingai nei daugelis moterų, vaikščiojimo po parduotuves nevadina smagiu laiko praleidimo būdu.

„Ėjimą apsipirkti vadinu darbu. Juk dažnai sugaišti pusdienį, pavargsti, o jei dar nieko padoraus nepavyksta nusipirkti... Noriu atnaujinti garderobą, tačiau neturiu tam laiko“, – juokiasi atlikėja.

Pavasariui įsibėgėjus pokyčių neretai galima pastebėti ne tik drabužinėje. Ne viena dailiosios lyties atstovė pradeda laikytis dietos, keičia šukuoseną, imasi kokios nors naujos veiklos.

Vaida užsiminė sau taip pat davusi kelis pažadus, tačiau kokie jie, neišduoda.

„Noriu kai ką pakeisti, noriu patobulinti išvaizdą, tačiau ką konkrečiai ketinu daryti, nepasakosiu“, – koketiškai kikena ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.