N.Pareigytės-Rukaitienės svečiams - pamėgti žuvies patiekalai

Kauniečiai ir vilniečiai, skirtingai nei klaipėdiečiai, valgo per mažai žuvies. Tai pastebėjusi iš Kauno kilusi, o šiuo metu Klaipėdoje gyvenanti grupės „69 danguje“ dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė jos vyrui priklausančiame Kauno restorane „Cerca Del Castillo“ ketvirtadienio vakarą surengė šviežios žuvies ir vyno degustaciją. Į ją moteris pakvietė savo bičiulius ir kitus žinomus žmones. Jiems buvo patiekti labiausiai mėgstami N.Rukaitienės žuvies patiekalai.

Dainininkė Nijolė Rukaitienė ir verslininkas Tautvydas Barštys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainininkė Nijolė Rukaitienė ir verslininkas Tautvydas Barštys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 11, 2014, 12:07 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:59 PM

Degustacija sudomino verslininkus Tautvydą Barštį ir Gediminą Juodeiką, dainininkę Nataliją Bunkę, grupės „Naujosios pupytės“ nares Vitą Jakutienę ir Neringą Šiaudikytę su draugu šokėju Tomu Uroška, dainininkę Kariną Krysko–Skambinę su vyru Sauliumi Skambinu, verslininkus Ingą ir Darių Budrius bei jų bičiulę Birutę Milienę, fotografą ir verslininką Kęstutį Fedirką su žmona Inga, aktorę Eglę Jackaitę.

Svečiai ragavo net penkių patiekalų. Jiems buvo patiektas kardžuvės, avokado ir pomidorų tartaris su sūrio drožlėmis, kaparėliais ir gervuogėmis.

Dar vienas patiekalas – dorado žuvis troškinta su jūros gėrybėmis, pankolio ir vyno sultinyje, skaninta pomidorais.

Susirinkusiems buvo pasiūlyta pasimėgauti garuose paruoštu juoduoju otu su daržovių tartariu ir šampano padažu, Nilo ešeriu, paruoštu vyno ir grietinėlės padaže su šparagais bei vyno garuose ruošta plekšne su marokietiškomis bulvėmis ir kumpio skrebučiu.

Prie kiekvieno patiekalo vyno someljė Albertas Koncijalovas priderino vyną.

„Apsistojusi Klaipėdoje nė dienos neįsivaizduoju be šviežios žuvies, kurią valgyti ne tik labai skanu, bet ir sveika. Kaune ir Vilniuje žmonės žuvies valgo nedaug. Noriu šviežios žuvies valgymo tradicijas plėtoti ne tik pajūryje, todėl nutariau pakviesti draugus paragauti įvairiai ruoštų skirtingos žuvies patiekalų“, – tvirtino N.Rukaitienė.

Moterį kiek nustebino, jog jos bičiuliai apie žuvis žino labai nedaug ir negali atskirti ešerio nuo plekšnės. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.