Dizainerio L.Salasevičiaus mūzų hareme - garsenybių paslaptys

Tiek mūzų, kiek turi dizaineris Liutauras Salasevičius (33 m.), galėtų pavydėti kiekvienas kūrėjas. Ir jos ne bet kokios, o scenos gražuolės, atskleidžiančios jam paslaptis, kurių nepatiki net savo vyrams.

Žurnalo „Stilius" viršelis.<br>S.Baturos nuotr.
Žurnalo „Stilius" viršelis.<br>S.Baturos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Apr 15, 2014, 6:52 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:15 PM

Kone pusė Liutauro puoštų nuotakų pas jį sugrįžta paplepėti, išgerti taurės šampano arba apraudoti nenusisekusių vedybų. Kuo jis taip traukia moteris, mados namų „Madam pareis vėliau“ dizaineris ir pats nežino, tačiau patikina, kad žmonės jį arba labai myli, arba jo nekenčia. „Kalbant apie mane, vidurio tiesiog nėra!“ – nusijuokė L.Salasevičius.

Dizainerio bičiuliai ir klientės žino, kad Liutauras rėžia tiesą į akis. Valgydamas draugo ruoštą kepsnį jis tiesiai šviesiai pasako, kad patiekalas ne itin vykęs, o gatvėje sutiktai pažįstamai būtinai pasiūlys atnaujinti šukuoseną, jei ji atgyvenusi.

Tačiau tokie komentarai L.Salasevičių supantiems žmonėms patinka – jie vertina dizainerio atvirumą, klauso stiliaus patarimų.

Ar jo komentarų apie išvaizdą paiso ir geros bičiulės atlikėjos Oksana Pikul-Jasaitienė ir Natalija Bunkė? Tikrai taip! Į dizainerio rankas jos atsiduoda ne tik linksmindamos publiką ant scenos, bet ir dalyvaudamos televizijos projektuose, ruošdamosi į vakarėlį ar vestuvių puotą.

Būtent jos ir dar būrys žinomų šalies moterų – krepšininkų žmonų, manekenių, verslininkių ir dainininkių – netrukus pristatys naujausią drabužių kolekciją „Šou“. L.Salasevičiaus kūrybos gerbėjai išvys trisdešimt vieną apdarą iš šilko, šifono, tiulio. Trumpas ir ilgas sukneles, puoštas perlais, kutais, nėriniais. Kurdamas šią kolekciją Liutauras liko ištikimas gilioms iškirptėms ir ilgiems šleifams. Dizaineris intriguoja sakydamas, kad šį kartą vakaro svečiai išvys tai, ko nesitiki pamatyti.

– Šį penktadienį pristatysite šeštąją kolekciją „Šou“. Minėjote, kad modelius pasiuvote greitai, ilgai truko apdarų dailinimas rankomis. Kada atsirado šios kolekcijos moterims vizija?

– Pernai vasarą jau žinojau, ką parodysiu savo kūrybos gerbėjams. Mane įkvėpė muzika. Važiavau automobiliu ir klausiausi daugiau nei prieš penkerius metus sesers dovanoto Christinos Aguileros kompaktinio disko „Back to Basics“. Skambėjo daina cirko tematika, o aš galvoje braižiau modelių eskizus. Taip viskas ir prasidėjo.

– Ne pirmus metus jūsų modelius pristatys garsios šalies damos. Viena jų – grupių „Pop Ladies“ narė ir „Naujos pupytės“ lyderė O.Pikul-Jasaitienė. Artimai su ja bendraujate?

– Oksana – mano draugė, klientė. Džiaugiuosi, kad sutiko demonstruoti kolekciją ir specialiai dėl šou atvykti iš Krasnodaro į Vilnių. Ji puiki, verta tik pačių geriausių žodžių.

– Yra sakančių, kad be reikalo ant podiumo kviečiate skandalais pagarsėjusias moteris...

– Kol nepažinojau Oksanos ir kitų grupių „Pop Ladies“ ir „Naujos pupytės“ atlikėjų, irgi buvau prigalvojęs įvairiausių dalykų. Apie jas mano nuomonė buvo kitokia negu dabar. Tarkime, Oksana man kelis kartus per savaitę parašo ir pasiteirauja, kaip sekasi, papasakoja apie savo gyvenimą. Ir lauktuvių iš Rusijos parveža! (Juokiasi.) Su ja ir kitomis grupės merginomis smagu bendrauti.

– Tik nesakykite, kad tokios žinomos ir nuolat žiniasklaidos dėmesio centre esančios moterys kaip Oksana ir Natalija yra visai nekaprizingos ir pritaria visiems jūsų pasiūlymams.

– Neišsidirbinėja ir nėra įnoringos. Jos mėgsta mano darbus ir aklai manimi pasitiki. Su garsiomis ir aikštingomis šalies moterimis esu susidūręs ne kartą. Visai neseniai vienos jų paprašiau pademonstruoti kolekcijos modelį. Ir prasidėjo... Iš pradžių viskas gerai, o paskui atrodė, kad kolekcijos pristatymas turi virsti jos asmenybės šou.

Yra buvę ir taip, kad tos garbingos lietuvės iš didžiosios raidės grąžina pasiskolintą suknelę po metų. Ir ne bet kaip, o per siuntų tarnybą!

Ką jau kalbėti apie tai, kad sukneles atgaunu nešvarias, suplėšytas. Nesuvokiu, kaip už ačiū gautą drabužį įmanoma atiduoti purviną, apipiltą gėrimais, sudarkytą. Juokingiausia, kad visuomenės akyse tos „ponios“ atrodo labai kultūringos, rimtos ir talentingos.

– Turbūt mintinai žinote visas „pupyčių“ dainas.

– Neklausiau anksčiau ir dabar nė vienos nežinau! (Juokiasi.)

Daugiau skaitykite antradienio žurnale „Stilius".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.