Velykos pagal I.Budrienę ir R.Bolgovą – džiaugsmas vaikams

Ant stalo – cypsintys viščiukai! Štai kas Velykų rytą suteiks džiaugsmo tiek mažiems, tiek dideliems. Tai žinomos kaunietės verslininkės Ingos Budrienės (37 m.) sumanymas. Ji su virtuvės vadovu Ruslanu Bolgovu (37 m.) surengė Velykų repeticiją.

Puošti Velykų stalą galima iš visko, ką randame gamtoje.<br>„Balto dramblio“ nuotr.
Puošti Velykų stalą galima iš visko, ką randame gamtoje.<br>„Balto dramblio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Apr 19, 2014, 8:43 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:01 PM

Bičiuliai ne tik papuošė stalą. Ruslanas paruošė kiaušinių... be tikrų kiaušinių: jų baltymu tapo panakota (panna cotta), pagardinta vanile, o trynius „suvaidino“ mangų tyrė.

Inga Velykų stalą mėgsta puošti gamtos dovanomis – juk pavasarį sprogsta medžiai, pražysta žibuoklės, bunda gyvybė: „Velykoms dekoracijų drąsiai galima ieškoti miške!

Gėlytės, pumpurai, išsprogusios medžių šakelės, pražydusi vyšnios šaka – puikūs puošybos elementai.

Stengiuosi dekoruoti iš to, ką randu gamtoje, ką turiu. Lieka tik būti originaliai, sumoderninti idėją“, – šypsojosi I.Budrienė.

Prieš pradėdama ruošti stalą ji su vaikais nuvažiavo į mišką. Čia mažieji noriai puolė rinkti žibučių, plukių, kurios paskui nuostabiai papuošė stalą.

Ingai visada norisi, kad per šventes, kuriose yra vaikų, būtų ir gyvūnėlių, pavyzdžiui, triušių. Šiemet išradingos moters sumanymas – cypsintys mažytėlaičiai viščiukai.

Dėl fotosesiją pagyvinusių geltonsnapių Ingai ir Ruslanui teko nuvažiuoti ne vieną dešimtį kilometrų – bičiuliai jų gavo tik Jonavos rajone. Mat viščiukams dar kiek per ankstyvas metas.

„Tačiau galiausiai mums pavyko įsigyti tris veislinius viščiukus. Planavome juos po fotosesijos išvežti į sodą pas močiutę, tačiau vaikai kol kas neleidžia! Namuose augina, šildo, vardus renka, rūpinasi, fotografuoja.

Visiems tie mažučiai padarėliai suteikia labai daug džiaugsmo, todėl juos padovanosime tik po Velykų“, – pasakojo I.Budrienė.

Iš anksto sumanytos idėjos, verčiamos kūnu, dar būna papildomos įdomiais sprendimais.

Kai kada to prireikia, nes neįmanoma gauti reikalingų puošmenų. Pavyzdžiui, šįkart ji Kaune nerado baltų kiaušinių, tad vyrui Dariui teko baltais dažais nupurkšti rudus.

Čia pat verslininkė sugalvojo panaudoti ir putpelių kiaušinius.

Velykas I.Budrienė su šeima visada švenčia Molėtuose pas savo mamą. Čia susirenka visa giminė.

Kiaušinius tradiciniu būdu – iš miško parsineštomis žolelėmis ir svogūnų lukštais – šventės išvakarėse dažo visa giminė.

Pati Inga kasmet kelis kiaušinius išmargina savitai – kristalais, plunksnomis, panaudoja dekupažo techniką.

Po vieną tokį kiaušinį gauna visi šventės svečiai.

Velykų bobutė per šventę visada aplanko mažuosius aštuonmečius Kernių ir Mantą ir net 19-metį Nojų.

„Svarbiausia per šventes – kad susirenkame visi. Šiemet su mūsų šeima Velykas sutiks ir Ruslanas su dukterimi, pasiimsime mergaites, kurias globojame. Viena mūsų padavėjų, neseniai išgyvenusi sunkių momentų, taip pat atvyks.

Nenoriu, kad per šventes žmonės liktų vieni, mūsų šeima didelė – vietos visiems užteks. Stengiamės pasirūpinti tais, kurie vieniši“, – džiugiai pasakojo Inga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.