V.Skaisgirė: „Kaip galima būti Milane ir nieko nepirkti?!“

Kol tėvai linksminasi, vaikai išmoksta valgyti patys. Taip galima pajuokauti apie nors ir nedidelius, bet prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui (45 m.) su žmona Vaida (23 m.) svarbius įvykius.

Nuotr. iš asmeninio archyvo
Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2014, 3:03 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:36 PM

Neseniai jie savaitgalį praleido Milane, nuostabiose jo apylinkėse ir džiaugėsi, kad grįžę spėjo pamatyti, kaip pirmą kartą šaukštu pats kabina maistą jų vienų metų sūnus Atas.

Vaida pasakojo, kad sūnus naujų dalykų išmoksta kone kasdien.

„Daugeliui, ypač neturintiems vaikų, tokie džiaugsmai gali pasirodyti supermamyčių sapalionės, o man ta akimirka, kai mano mažius pasiėmęs šaukštelį pats ėmė valgyti, buvo smagiausias dienos nuotykis. Su mažaisiais daug vargo, bet kur kas daugiau džiaugsmo“, – sakė veikli moteris.

Vaida su vyru neseniai, prieš porą mėnesių, atostogavo Jamaikoje. Bet atostogos greitai prabėga ir dar greičiau pasimiršta.

Išvyka į Milaną buvo trumpalaikis pabėgimas nuo kasdienybės.

„Pastaruoju metu abu su vyru daug dirbame, man ant nosies ir universiteto baigimas, tad norėjosi nors kelioms dienoms nuo visko atitrūkti. Susiderinome su mano mama, kad pabūtų su Atuku, nusipirkome bilietus ir išskridome“, – sakė Vaida.

Dirbdama modeliu Milane ji praleido nemažai laiko, iki šiol likę keli artimi draugai italai, tad lietuviai susitiko su jais.

– Kodėl pasirinkote būtent Italiją?

Italija man viena gražiausių šalių Europoje, joje visada malonu apsilankyti įvairiais tikslais – ir paragauti vyno kokiame mažyčiame Toskanos miestelyje, ir apsipirkti šurmulingame Milane, ir nieko neveikiant ilsėtis saulėtoje Sardinijoje. Šįkart apsistojome Milane. Kadangi netoli, taip pat nuvažiavome į Komą, Luganą.

Ir Milane, ir kitose šįsyk aplankytose vietose buvome ne kartą. Tačiau sugrįžti į širdžiai mielus pasaulio kampelius visada smagu. Milane pirmą kartą lankiausi būdama šešiolikos. Visai jauna, pripratusi, kad viskuo pasirūpina tėvai, atsidūriau dideliame mieste su žemėlapiu rankose ir sąrašu adresų, kur vyko modelių atrankos.

Tai buvo pirmoji mano išvyka į svečią šalį be tėvų palydos. Milane įgijau savarankiškumo, uždirbau pirmąjį atlyginimą, išmokau tinkamai planuoti laiką, svarbiausia, supratau, jog nesu pasaulio bamba. Kai ateini į peržiūrą, o priešais tave bent šimtas merginų ir visos tokios gražios, supranti, kad viską lemia ne puiki išvaizda ar sėkmė, o asmenybė. Ir jai atskleisti turi tik keliasdešimt sekundžių.

Tai daug ko išmoko. Panašios modelių kalbos man visada skamba labai banaliai, tačiau jei jos sklinda iš nuovokių merginų lūpų, jose daug tiesos.

– Kokia nuotaika lydėjo per išvyką?

– Puiki! Buvo labai šilta ir saulėta, daug veiksmo, šurmulio. Be abejo, neapsieita ir be ilgesio – kai išvykstu, nežinau, kiek kartų per dieną peržiūriu savo sūnaus nuotraukas mobiliajame telefone.

– Italijoje galima paganyti akis ne tik į miestų architektūrą, gamtą, bet ir į gražius žmones?

– Visur yra gražių žmonių, ne išimtis ir Italija. Žinoma, ten žmonės kitokie nei lietuviai. Tačiau dažno lietuvio požiūris, kad mada, stilius ir grožis yra ten, kažkur Milane, Paryžiuje ar Niujorke, šiek tiek klaidingas. Ne ką mažiau nei minėtuose miestuose stilingų žmonių yra ir Lietuvoje. Ir atvirkščiai – ten yra ne mažiau vulgaraus, pigaus, neskoningo stiliaus šalininkų.

– Ko kelionėse labiausiai norisi – kokio nors patiekalo, aplinkos, vaizdų, nuotaikos?

– Visumos. Idealu, jei lankoma vieta džiugina ir nuostabiais vaizdais, ir patogia aplinka, ir gera virtuve. Tačiau pastarieji dalykai tik sudedamosios dalys aplink esminį branduolį – žavų keliavimo jausmą. Ir tas jausmas apima daug emocijų: ir jaudulio, ir ramybės, ir džiaugsmo, ir namų ilgesio.

– Ar tiesa, kad savaitgalis išvykus prailgsta – atrodo, kad namie nebūta visą savaitę?

– Anksčiau, kol dar nebuvau mama, kiekviena kelionė prabėgdavo tarsi akimirka. Ir visai nesvarbu, ar būdavau išvykusi savaitgaliui, ar mėnesiui.

O dabar priešingai – jeigu mažylis nekeliauja kartu, jau po dienos atrodo, kad namie nebuvau daug laiko. Jeigu atvirai, iki susilaukdama vaiko tikrai nemaniau, jog motinystės jausmas toks stiprus. Išvyksti kur nors ir nori nenori vis aplanko jausmas, kad namie palikai dalį savęs.

– Gal nusipirkote ką nors gražaus?

– Kaip galima būti Milane ir nieko nepirkti? – smagiai perklausia Vaida. – Skrupulingai atnaujinau garderobą šiltajam sezonui. Nors jau ir Lietuvoje galima rasti nemažai vietų, kuriose galima įsigyti gerų, stilingų drabužių, vis dėlto lyginti su Milanu neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.