Klastočių skandalas tęsiasi: M.Gelažnikas kaltės nesuvokia

Pirmadienį Vilniaus apylinkės teismas ir vėl atvertė verslininko Mariaus Gelažniko klastočių bylą. M.Gelažnikui pateikti kaltinimai dėl neteisėto įmonės prekių ženklo naudojimo, o jo bendrovei „Amanto“ – dėl bendrininkavimo naudojant šias prekes.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Apr 28, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:12 AM

Teigiama, kad savo parduotuvėje „Class Roberto Cavalli“ Vilniaus centre verslininkas apie 5 metus prekiavo klastotėmis, taip garsioms firmoms padarydamas apie 28 tūkst. litų žalą.

Byla iš esmės pradėta nagrinėti iš naujo, o liudyti atvyko M.Gelažniko draugas, šokėjas Andrius Butkus.

„Nesuprantu, kuo esu kaltinamas, tai nepagrįstų įtarimų kratinys. Nesupratau esmės“, - posėdžio pradžioje rėžė M.Gelažnikas, paklaustas, ar yra susipažinęs su kaltinamuoju aktu.

Po ilgų diskusijų teisme paaiškėjo, kad M.Gelažniko įmonė „Amanto“ naujajame procese neturi savo atstovo atsinaujinusiam procesui. Vienintelis įmonės atstovas – likvidatorius yra M.Gelažnikas, o jis, pasak teisėjos, negali atstovauti įmonei, mat pats yra kaltinamasis. Kaltinamasis pagal įstatymą negali būti juridinio asmens atstovas.

„Ikiteisminio tyrimo metu atstovavau įmonei „Amanto“ - šiandien nesu paskirta jai atstovauti ir manau, kad šis klausimas turi būti nuspręstas teismo posėdžio metu“, - sakė advokatė Daiva Dereškevičienė.

„Kreipsimės į tarnybą, kad juridiniam asmeniui „Amanto“ paskirtų kitą gynėją. Juridinis asmuo turi teisę ir susirasti savo advokatą", - sakė teisėja Danutė Mickevičienė, bylą perėmusi iš į pesiją išėjusio teisėjo Antano Virbalo.

„Esu asmuo, kuris tinkamai susipažinęs su situacija, nesutinku, kad asmuo, nieko nežinantis, atstovautų įmonei“, – kalbėjo M.Gelažnikas.

M.Gelažnikui kelis kartus buvo paaiškinta, kad jis – kaltinamasis, negali atstovauti įmonei ir paprašyta nesiginčyti – teismas ne turgus.

Byla nebuvo pradėta nagrinėti iš esmės, mat iki tol teismas susidūrė su netikėtais nesutarimais dėl gynybos ir atstovų.  Kitas posėdis buvo paskirtas gegužės 5 dieną – nutarta, kad naujas gynėjas nespės susipažinti su byla. Iki tol M.Gelažniko paprašyta susitarti ir išspręsti procesinius klausimus. Nutarta, kad teismas kitam posėdžiui įmonei „Amanto“ skirs naują advokatą, o kitas posėdis įvyks gegužės 12 dieną. Liudininkai, tarp jų - ir šokėjas Andrius Butkus bus į teismą vėl kviečiami gegužės 28  dieną.

„Nuo pradžių tyrimas buvo tendencingas. Nemanau, kad žmogus iš gatvės puikiai atliks tokį darbą, buvo grubūs pažeidimai. Tas atstovas įmonės reikaluose nenusimano daugiau nei aš – vienintelis įmonės atstovas“, - sakė M.Gelažnikas.

Anksčiau teismui M.Gelažnikas aiškino, kad parduotuvės rūsyje rastos suklastotos prekės – svetimi daiktai.

„Tie daiktai niekada nebuvo įmonės nuosavybė, jie nepriklausė įmonei, tai fizinių asmenų daiktai“, – tuomet Vilniaus miesto apylinkės teisme aiškino M.Gelažnikas, kurio parduotuvėje ekspertai rado 28 klastotes, rašė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Verslininkas teigė, kad šie daiktai priklausė jo darbuotojams. Tai persirengti atsinešti drabužiai, taip pat rūbai, paimti iš valyklos, vitrinoms puošti naudojami daiktai.

„Jie niekada nebuvo laikomi prekėmis, jie nebuvo pardavinėjami“, – piktinosi verslininkas, kuris, bylos duomenimis, šiuo metu yra bedarbis.

Pasak M.Gelažniko, visi kiti jo parduotuvėje 2011 metų vasario 21 dieną per kratą paimti daiktai buvo jam sugrąžinti 2013 metų vasarą: „Tai yra originalūs daiktai su kilmės dokumentais iš Italijos.“

M.Gelažnikas teisėsaugos pareigūnų savo parduotuvėje sulaukė 2011-ųjų metų vasario pabaigoje. Apžiūrėjus parduotuvėje esančias prekes, 108 jų ekspertams pasirodė įtartinos. Buvo paimta kelnių, vyriškų kostiumų, palaidinių, aksesuarų, pažymėtų įvairiais žinomais prekių ženklais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.