Apie vaikelį svajojantys Erika ir Merūnas dėl jo pasistengs

Dainininko Merūno Vitulskio (31 m.) žmona ir vadybininkė Erika (25 m.) juokiasi išgirdusi kalbas, kad ledo šokių projektą ji paliko, nes laukiasi pirmagimio. „Turiu jus ir save nuvilti – ne, aš nesilaukiu“, – šypsosi ji. Žinoma pora tiki, kad kūdikis į jų gyvenimą ateis pačiu tinkamiausiu metu – tuomet, kai pats to norės, rašo žurnalas „Stilius".

Erika džiaugiasi, kad šįkart Merūnas turėtų namuose pabūti ilgiau.<br>R.Neverbicko nuotr.
Erika džiaugiasi, kad šįkart Merūnas turėtų namuose pabūti ilgiau.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Apr 29, 2014, 9:51 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:54 AM

Neseniai Erika paliko ledo šokių projektą, kuriame dalyvavo su partneriu Ukrainos dailiojo čiuožimo čempionu Andrejumi Bekhu. Moteris neslepia – šiame projekte ji patyrė nemažai ir emocinių, ir fizinių išgyvenimų.

„Po keturių valandų treniruočių pavargsti taip, kad nuo ledo nebenulipi – nuo jo nušliauži. Juk visą laiką kūnas būna įtemptas, turi laikyti pusiausvyrą. Prasidėjo traumos, neatlaikė keliai, nuolat kankino raumenų skausmai.

Krinti, tau skauda, o turi stotis ir vėl daryti tą patį, turi prisijaukinti ledą. Tokie išbandymai labai sunkūs emociškai. Prasideda psichologiniai lūžiai, išgyveni, kai kas nors neišeina. Galiausiai pratrūkau, ašaros byrėte byrėjo. Nežinau, ar antrą kartą ryžčiausi tokiam išbandymui“, – pasakoja Erika.

Moteris šypsosi, kad kalbų, jog ji iš ledo šokių projekto pasitraukė dėl nėštumo, jau girdėjo ir pati. Ji prasitaria, kad jau seniai su vyru svajoja apie vaikelį, tačiau kol kas jis neskuba į jųdviejų šeimą. Tačiau jie tiki, kad mažylis atkeliaus tada, kai pats to norės.

„O mes pasistengsime“, – šypteli Merūnas.

Vyras žmoną palaikė kiekvieną sekmadienį, kai tik ji pasirodydavo ant ledo. Jei nebūdavo Lietuvoje, televizijos transliaciją visada stebėdavo internetu. Pasirodymo dieną jis netrukdydavo žmonos, tačiau vėliau abu viską aptardavo, pasidalindavo emocijomis.

„Erika projektui kaskart ruošdavosi labai atsakingai – juk ją matė daugybė žmonių. Erika, jei jau ko nors imasi, visada atiduoda save visą. O dar partneris atvažiavo kur kas vėliau nei kitų porų. Reikėjo taisyti klaidas, kurti šokius, nugalėti jaudulį. Esu scenos žmogus, puikiai supratau žmoną ir labai stengiausi ją palaikyti“, – sako M.Vitulskis.

Erika džiaugiasi, kad sutuoktinis grįžo į namus – po pasirodymų Italijos, Vokietijos operų scenose Merūnas dabar gimtojoje šalyje ketina pabūti kiek ilgėliau. Būdamas namuose jis ruošis naujiems vaidmenims, mat kitąmet laukia darbų maratonas – turės keturis vaidmenis.

„Nors ketinu pabūti namuose, mano darbas toks, kad bet kada galiu sulaukti gero pasiūlymo ir lipsiu į lėktuvą“, – sako Merūnas.

Erikos diena, ar Merūnas yra namuose, ar ne, labai nesikeičia – darbas, sportas, namų ruoša. Vis dėlto rutinos nėra – moteris jos nemėgsta, be to, atsiranda naujų darbų, projektų, minčių, išbandymų. Dėl to Erika ir nekelia sparnų kartu su vyru į užsienį.

„Lietuva manęs nepaleidžia, matyt, čia dar nenustūmiau visų kalnų. Mes spontaniški, todėl ir vasaros atostogų kol kas neplanuojame – juk gali būti, kad stovėsime oro uoste su bilietais rankose, o kas nors paskambins ir turėsime apsisukti. Merūnui taip ne kartą yra buvę.

Kita vertus, dabar skrydžių kainos tokios, kad galime vos sugalvoję įsigyti bilietus ir išlėkti pas draugus savaitei. Esame spontaniški pasaulio piliečiai“, – kalba Erika.

Moteris džiaugiasi jau pasibaigusiu remontu – šįkart Merūnas grįžo į sutvarkytus jųdviejų namus.

„Buvo labai smagu, daug ko išmokau – teko pasidomėti, pasiskaityti. Statybų rūpesčiai jau užmiršti, Merūnėlis parvažiavo į sutvarkytus namus. Dabar juokiuosi, kad nieko neišmanau apie sodininkystę, tad gal reikės ką nors sugalvoti“, – šypsosi Erika.

Sutuoktinis džiaugiasi, jog žmona namus įrengė taip, kad interjeras atitiktų jų abiejų skonį. Tai buvo nesunku, mat jų idėjos sutampa. Abu vertina kokybę, daiktų ilgaamžiškumą, klasiką.

Merūnas nuo vaikystės buvo auklėjamas taip, kad tik susitvarkęs, atlikęs kokį nors darbą namams gaus vakarienę. Todėl ir dabar vyras, nors dažnai būna išvykęs, vos grįžęs imasi buities reikalų ir tuo mėgaujasi.

„Rūpinimasis namais man – tarsi meditacija. Moku ir vinį įkalti, ir lentas supjauti – vyriški buities darbai man nėra svetimi, jų nesikratau. Galėčiau, kiek paskaitęs, ir namą nuo pamatų pastatyti!

Ir Erikai, kai grįžtu, visad sakau, kad nieko nedarytų, viską paliktų man – patinka krapštytis virtuvėje, valyti, dažyti. Jei turiu laisvo laiko, visą jį galiu skirti namams. Jie man – šventovė, mūsų uždaras pasaulis“, – pasakoja Merūnas.

Erika puikiai pamena, kaip tapo žinoma – juk buvo Merūno mergina. Tačiau ji nepasikeitė, tik dar labiau subrendo, įgijo daugiau patirties.

„Tačiau mano požiūris į gyvenimą, vertybes tikrai liko toks pat, koks buvo anksčiau. Taip, buvo akimirkų, į kurias dabar žiūrėčiau kitaip, elgčiausi sumaniau. Norėčiau, kad mano gyvenime būtų mažiau viešumo, nenusileisčiau, kruopščiai atsirinkčiau, su kuo bendrauti.

Nenoriu į širdį įsileisti tų, kurie manęs negerbia. Jei galėčiau atsukti laiką atgal, tik labiau pasisaugočiau netinkamų žmonių“, – svarsto E.Vitulskienė.

Klausimai apie sveiką mitybą, dietas ir svorio metimą jai jau įgriso. Visą gyvenimą sportuojanti Erika ypatingų paslapčių ar dietų receptų neturi ir jų nesilaiko.

„Jei turėčiau tų stebuklingų receptų, gal kitaip ir atrodyčiau. Tačiau visada sakau, kad laimingą moterį vyrui visada norisi padaryti dar laimingesnę, o dėl nelaimingos net nesinori stengtis. Man svarbiausia jaustis laimingai, tada jaučiuosi graži ir spindinčiomis akimis“, – kalba E.Vitulskienė.

Masažams, grožio procedūroms Erika skiria itin mažai laiko ir lėšų. Namuose ji naudoja kokosų, alyvuogių aliejų, manikiūrą ir pedikiūrą puikiai pasidaro pati. Savo, kaip manikiūrininkės, sugebėjimais pamalonina ir mamą, ir drauges.

„Kol kas pati nemoku tik apsikirpti, todėl atsiduodu į patikimo plaukų stilisto rankas“, – sako ji.

„Erika ne iš tų moterų, kurios nuolat lankosi grožio salonuose. Šito man tikrai gali pavydėti kiekvienas vyras“, – klausydamas žmonos šypteli dainininkas.

Erikos drabužių spintoje daugiausia klasikinio stiliaus apdarų. Tačiau ji domisi mada ir kiekvieną sezoną savo drabužinę stengiasi atnaujinti keliais daiktais.

„Man labai įdomu, kaip žmonės sugeba atrasti, prisitaikyti drabužius, priderinti spalvas. Smagu žiūrėti, kaip moterys moka drabužiais pabrėžti savo privalumus ir paslėpti trūkumus – jų turime kiekviena. Šiemet man pradėjo patikti spalvos – įsigijau keletą ryškių drabužių, nors visada rengiausi juodai. Gal prie to prisideda pavasaris, puiki nuotaika, saulė?“ – svarsto Erika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.