Modelis G.Rusytė: „Visada gyvenau drąsiai“

Ji dar ramesnė ir tokia pat graži. Tokia pirma mintis aplanko po ilgo laiko išvydus modelį ir „Mis laikinoji sostinė 2001“ Giedrę Rusytę (29 m.). Dabar ji jau ir diplomuota gemologė. Į Lietuvą iš Niujorko atvyko ne tik paviešėti, bet ir padirbėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

2014-05-02 13:57, atnaujinta 2018-02-14 09:47

Būtent Giedrę savo naujų plaukų priežiūros priemonių reklamos veidu pasirinko įmonė „BIOK laboratorija“ ir dėl to ji šį kartą specialiai atvyko į Lietuvą. Modelis reklamose pristatys dvi bene pažangiausias Lietuvoje kada nors sukurtas plaukų priežiūros priemonių serijas „Rasa".

Kaip ji prižiūri savuosius – ilgus banguotus šokolado spalvos plaukus?

Iki šiol nedažo. Giedrė įsitikinusi, kad kol įmanoma, nereikia to daryti.

„Ypač Lietuvoje matau daug merginų su per daug nušviesintais, išsausėjusiais plaukais. O jei juodi – tai irgi perdėm juodi. Man labiau patinka natūralumas“, – sakė G.Rusytė.

Ji stengiasi rinktis drėkinamąsias priemones, dažnai naudoja natūralių žolelių mišinius, atgaivinančius plaukus ir suteikiančius jiems atspalvį.

Giedrė juokėsi, kad žolelės turi nelabai malonų kvapą, bet poveikis plaukams puikus.

Kai kada į pagalbą dar pasitelkia seną gerą būdą atgaivinti plaukus – kaukę iš medaus, konjako, ricinos, kiaušinio ir svogūnų sulčių.

Moteris nepamiršo ir kitos jos tetų ir močiučių naudojamos grožio kaukės, skirtos veidui ir gaminamos iš rupių kukurūzų miltų ir šlakelio šilto vandens.

„Tai tarsi švelnus šveitiklis, kaukę dar šiek tiek palaikau – veido oda akivaizdžiai paskaistėja, susitraukia poros“, – dalijosi savo patarimais Giedrė.

Sunku patikėti, kad tik tiek pakanka grožiui išlaikyti, tačiau Giedrės ramybė ir užtikrintumas akina ja pasikliauti. Bet juk Niujorkas – streso miestas, kaip jai pavyksta išlikti tokiai ramiai?

„Į viską stengiuosi žiūrėti ramiai, paleisti situacijas, kurių negaliu pakeisti. Tuo vadovaujuosi ir santykiuose su mylimu žmogumi“, – pasakojo Giedrė, kelerius metus Niujorke gyvenanti su širdies draugu verslininku Jeanu Yves’u Haouri.

Ramybės ji pasisemia jogos, Pilateso treniruotėse – kuo toliau, tuo labiau stengiasi tam skirti daugiau dėmesio, nes ir kūnui gerai, ir galvai bei širdžiai lengviau.

Maistą stengiasi rinktis kokybišką ir teigia, jog netiesa, kad Amerikoje lengva nutukti nuo daugybės užslėptų maisto priedų. Ten galima rasti visko, net ir restoranų, kuriuose galima pavalgyti nebrangiai ir sveikai.

Dažnai juos Giedrė ir renkasi, nes tai kainuoja pigiau nei pirkti produktus ir gaminti namie.

Mityba – viena pagrindinių puikios išvaizdos sąlygų.

Giedrė su šypsena prisimena savo modelio karjeros pradžią, kai išleisdama ją į Milaną mama dar prikraudavo lagaminą dešrų ir kitokių gėrybių.

„Mes kaime mėgdavome stipriai pavalgyti. Rytą kepuosi mėsytę su kiaušiniais, riebalai tyška į visas puses, ateina kolegė australė ir už galvos susiima, – smagiai prisimena Giedrė. – Pamažu supratau, kad modeliams gal tikrai nereikia aštuntą ryto kepti riebios kiaušinienės.“

Dabar ji pati globoja merginas, atvykusias į Niujorką siekti modelio karjeros. Kartu su kolege Goda Skačkauskaite ji yra įsteigusi modelių agentūrą „G Model Scout“.

Be šios veiklos, ji kuria savo vardu pavadintos linijos papuošalus, perka ir parduoda brangakmenius, bendrauja su užsisakyti papuošalų norinčiais klientais.

Prabangos pasaulis Giedrės neapsvaigino – ji kantriai ir stropiai mokėsi, neseniai baigė Amerikos gemologijos institutą (Gemology Institute of America).

Norėdama patobulinti žinias vyko į Pietų Afrikos Respubliką. Juk dauguma prisižiūrėję filmų ir prisiklausę dramatiškų su brangakmeniais susijusių istorijų. Bet jų juk netrūksta bet kokioje kitoje veikloje, kai žmonės elgiasi nesąžiningai.

Kursai Afrikoje pravertė – Giedrė užmezgė naudingų kontaktų. O ir šiaip buvo įdomu pasėdėti viename studijų suole su kažkada Angoloje kariavusiais vyrais ar pabendrauti su vaikinu, kuris pats Zimbabvėje kasa deimantus.

„Pakerėjo akmenų pasaulis ir žinau, kad gilintis į jį galima visą gyvenimą. Visko išmokti neįmanoma, bet esu identifikavusi apie tris tūkstančius akmenų – testais, bandymais ir tam tikrais įrankiais nustatinėjau, ar jie natūralūs, ar sintetiniai“, – pasakojo gražuolė iš Lietuvos.

Klaida šiame darbe gali kainuoti beprotiškas sumas!

„Taip, – patikino moteris, – kartą iš tiesų vos nepadariau didžiulės klaidos. Įspūdingo dydžio deimantą atnešusi moteris teigė, kad tai natūralus akmuo. Vos metus žvilgsnį persmelkė abejonė – argi gali būti toks skaidrus? Vis dėlto ėmiausi išsamių tyrimų ir iš tiesų tai buvo sintetinis akmuo.“

Giedrės neverta klausti apie brangakmenių ar papuošalų mados tendencijas, nes ji – už išliekamąją vertę. Tuo principu ji vadovaujasi parinkdama papuošalus klientams ir kurdama savo linijos puošmenas.

„Juk tai vertingas daiktas, dažnai perduodamas iš kartos į kartą, tad nedrįsčiau tauriojo metalo, brangakmenių panaudoti supermadingo dizaino papuošalui“, – sakė ji.

Giedrė pati pasipuošusi savo kurtomis apyrankėmis, auskarais, ilgu pakabučiu. Kokia jų kaina, neišduoda, nes, pasak jos, kur kas svarbiau emocija, susijusi su papuošalu.

Tuo vadovaudamasi dažnai savo kūrinių dovanoja artimiesiems. Mylimasis Jeanas greičiausiai sunkiai gali įtikti rinkdamas Giedrei dovaną?

Į tai ji tik skambiai nusijuokia: „Man brangiausia – laikas, praleistas su šeima.“

To laiko reikia nemažai, juk Giedrė augina devynmetį sūnų Majų.

„Tai mano džiaugsmas ir liūdesys, meilė, laimė, gyvenimo tikslas, mano kareivis šalia, kuris moka prisitaikyti prie bet kokios situacijos. Labai džiaugiuosi, kad tarp mūsų labai stiprus ryšys“, – švelniai kalbėjo moteris.

Niujorke Majus mokosi ketvirtoje klasėje, turi daugybę draugų, daug keliauja, kaip ir dauguma vaikų, labai domisi kompiuteriniais žaidimais. Kad apsaugotų nuo jų, Giedrė stengiasi, jog jis turėtų daug veiklos, tad berniukas žaidžia futbolą, šachmatais ir šiaip domisi daugybe dalykų.

Galima sakyti, kad Giedrei pasisekė?

„Man ne pasisekė – visko pasiekiau savo darbu. Manęs dažnai klausia, kokia sėkmės formulė. Nėra jos – tik darbas“, – įsitikinusi moteris.

Galbūt gailisi dėl kokių nors gyvenime padarytų klaidų?

„Klaidos – tai pamokos, ko gi jų gailėtis? Be to, aš visuomet gyvenau drąsiai. Tikiu posakiu, kad kaip pasiklosi, taip išsimiegosi. Tad norint ko nors pasiekti, reikia veikti. Ypač Niujorke tai labai justi. Aplinkui daugybė talentingų, protingų žmonių ir nuostabaus grožio moterų. Bet būdama tokioje aplinkoje nenukabinu nosies, kad kur jau man vargšei iš Lietuvos. Ne, stiprūs žmonės mane įkvepia, visuomet noriu ir stengiuosi būti sumanesnė savo profesijos srityje, geresnė mama ir draugė“, – sakė Giedrė.

Ji nebijo, kad nuskambės savanaudiškai, tačiau gyvenime bet kokiose situacijoje viską reikia pradėti nuo savęs, o ne laukti malonės iš kitų ar kaltinti kitus, jei kas nors nesiseka. Reikia gyventi taip, kaip atrodo tau pačiam, o ne paisyti žmonių ar aplinkybių primetamų situacijų. Kai žmogus pats viduje gerai jaučiasi, ir kitiems su juo gera.

O kaip iš tolo atrodo Lietuva?

„Ir pagalvė minkštesnė, ir su kiekvienu grįžimu mamos cepelinai skanesni“, – su šypsena sakė Giedrė.

Ar gali būti jauku Niujorke?

„Taip, Amerikoje daug kam bliūkšta iliuzijos, nes visi atvykėliai – ir taksistas, ir mokslininkas – turi vienodas starto galimybes, turi įrodinėti savo vertę. Stengiuosi laikytis ramiai ir nešvaistyti energijos nereikšmingiems dalykams“, – tikino G.Rusytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?