Kūdikių besilaukiančioms garsenybėms - malonūs rūpesčiai

Trys žinomos moterys – dainininkė Rūta Ščiogolevaitė (32 m.), kostiumų dizainerė, stilistė ir kulinarė Agnė Jagelavičiūtė (33 m.) bei renginių organizatorė Agnė Armoškaitė-Grigaliūnienė (33 m.) – laukia šeimos pagausėjimo. Visos jos – ištekėjusios antrąsyk.

Praėjusių metų pabaigoje už M.Volkaus ištekėjusi A.Jagelavičiūtė laukiasi pirmagimio.<br>T.Bauro nuotr.
Praėjusių metų pabaigoje už M.Volkaus ištekėjusi A.Jagelavičiūtė laukiasi pirmagimio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

May 12, 2014, 7:33 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:41 AM

Antro vaiko besilaukianti R.Ščiogolevaitė, teisėjaujanti TV3 „Chorų karuose”, šoka, dainuoja ir šėlioja tiesioginiame eteryje. Taip pat antros atžalos besilaukianti buvusi televizijos laidų vedėja A.Armoškaitė-Grigaliūnienė aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje. 

O štai buvusi LNK laidos „Skonis” teisėja A.Jagelavičiūtė pareiškė, kad per nėštumo mėnesius mielai pasislėptų negyvenamoje saloje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Erzino savo gerbėjus

Dainininkės ir televizijos projektų vedėjos R.Ščiogolevaitės gerbėjai apie jos nėštumą spėliojo dar nuo pat netikėtų vestuvių pernai birželį su šešeriais metais jaunesniu Rolandu Damijonaičiu. Kodėl ji taip staiga ištekėjo? Laukiasi?

Gerbėjai dainininkės kūno linijų pokyčius tyrinėjo kone pro didinamąjį stiklą, tačiau ji gerą pusmetį visas kalbas apie nėštumą neigė.

„Viename filmavime buvau su ypač prigludusia suknele, kitame – su platesne. Gal aš paprasčiausiai sustorėjau? Man taip nutinka dažnai. Esu įpratusi, kad kūno svoris svyruoja plius minus septyni kilogramai”, – prieš kelis mėnesius išrėžė R.Ščiogolevaitė.

Po „X Faktoriaus”, kurio pabaigoje suknelės vis labiau išryškino figūros apvalumus, R.Ščiogolevaitė persėdo į teisėjos kėdę kitame TV3 projekte „Chorų karai”.

Ilgai erzinusi savo gerbėjus (vienoje „X Faktoriaus” laidoje dainininkė netgi pasirodė su dirbtiniu pilvu), moteris pagaliau atskleidė kortas, kad gyvena džiugiu naujos gyvybės laukimu.

Šėlti pilvas netrukdo

„Rūtos nėštumas nesukelia jokių rūpesčių, – tvirtino projekto „Chorų karai” vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė. – Į studiją nereikia nešti nei raugintų agurkėlių, nei rūgščių sulčių. Rūta visuomet linksma ir į mūsų darnų kolektyvą įneša ne tik geros nuotaikos, bet ir naujų idėjų. Regis, nėštumas išlaisvino jos kūrybines galias.

Negana to, tas idėjas ji pati įgyvendina. Ar matėte, ką ji išdarinėjo pastarosiose laidose? Ir dainavo, ir šoko, ir vaidino, ir improvizavo.”

Vienoje iš „Chorų karų” laidų, kurios tema buvo „Pasaulio šalys”, R.Ščiogolevaitė pasišaipė iš lietuviško temperamento ir parodė projekto dalyviams, kaip reikia dainuoti ir šokti Lotynų Amerikos šokius.

Šeštą mėnesį nėščia dainininkė pakilo nuo kėdės, čiupo mikrofoną ir, užplėšusi meksikietišką „La bamba”, ėmė į taktą kraipyti klubus, o galiausiai leidosi šokti. Jos nevaržė nei kelius vos dengianti suknelė, nei pūpsantis pilvas.

R.Ščiogolevaitės ir R.Damijonaičio kūdikis šį pasaulį turėtų išvysti vasaros pabaigoje.

Dainininkei tai bus antras vaikas. Moteris augina šešerių metų sūnų Adomą, kurio susilaukė su profesionaliu šokėju Deividu Meškausku.

Svarbiausia – motinystė

2006 m. R.Ščiogolevaitė kartu su D.Meškausku dalyvavo LRT televizijos projekte „Lietuvos šokių dešimtukas”. Tarp poroje šokančių jaunų žmonių įsiplieskė aistra. Nors R.Ščiogolevaitė ir D.Meškauskas nebuvo susituokę, moteris pagimdė sūnų.

Rūtos ir Deivido santykiai nesusiklostė. Dėl to moteris kaltino ir save.

„Deividas yra labai geras, draugiškas žmogus. Kitaip nebūčiau su juo išgyvenusi ketverių metų, – neseniai pasakojo R.Ščiogolevaitė „Lietuvos ryto” TV laidos „Kitoks pokalbis” vedėjai Aušrai Kilkuvienei. – Tačiau turėjau apsispręsti – aukotis ar ne. Tai nebuvo lengva, bet priėmiau sprendimą neaukoti tam tikrų dalykų, kurie man svarbūs.”

Vienas iš jų – motinystė. R.Ščiogolevaitė yra sakiusi, kad tai jai suteikia didžiulį džiaugsmą. Ir, nors tenka daug ką aukoti, kai kurios aukos yra lengvos.

„Pavyzdžiui, atsisakyti vakarėlių man nėra sunku – niekada jų nemėgau, – tvirtino moteris. – Mėgstu bendrauti, bet man žymiai smagiau, kai žmonės susirenka mano namuose. Sūnus irgi mėgsta kompaniją – jam patinka, kai pas mus apsilanko svečių.”

Meilė – su išlyga

Asmeninės laimės R.Ščiogolevaitė ieškojo ne sykį.

Pirmą kartą ji buvo ištekėjusi 2004 m. už oreivio Vytauto Samarino, tačiau daugiau nei po metų išsiskyrė.

„Tai buvo viena skausmingiausių situacijų mano gyvenime. Ji manyje daug ką sugriovė. Vėliau ėmiau drastiškai mėgautis laisve – tai buvo potrauminis elgesys, – atviravo R.Ščiogolevaitė. – Neįnikau į alkoholį ar narkotikus, tačiau ėmiau gyventi ne pagal taisykles. Pradėjau mažiau saugoti santykius. Natūralu – juk buvau nusivylusi.”

Nesusiklostė santykiai ir su jos gyvenime atsiradusiu dainininku iš Vokietijos Elvinu Dandeliu.

Moteris tvirtino dėl mylimo vyro galinti padaryti beveik viską, bet svarbiausia jai – sūnus.

„Jei tik pajuntu, kad tyčia ar netyčia mano sūnus lieka tarsi trečioje vietoje, tada viskas. Aš jau geriau ištekėsiu už nemylimo, kuris bus labai geras tėvas mano vaikui”, – sakė prieš metus už R.Damijonaičio ištekėjusi dainininkė.

„Pirmiausia jis yra geras tėtis”, – neabejojo antro vaiko besilaukianti moteris.

Kas pirmadienį – gėlės

Šią vasarą antros atžalos susilauks ir buvusi TV3 laidų („Kodėl?”, „Paslapčių namai” ir kt.) vedėja, komunikacijų įmonės „Olive” dalininkė A.Grigaliūnienė su vyru Simonu (32 m.).

Iki nėštumo aktyviai visuomenės gyvenime dalyvavusi moteris ir laukdamasi kūdikio neužsidarė namuose. Ji su vyru lankosi renginiuose, koncertuose, parodose.

Moteris mielai šypsosi fotografams ir neslepia vis labiau apvalėjančio pilvo.

A.Grigaliūnienė dažnai pasakoja apie ypač gražius santykius su vyru.

„Nors aš esu visiška ekstravertė ir kartais noriu išgirsti ištariamą saldžiausią komplimentą, nepamirštu ir savo vyro – gražių žodžių Simonui negailiu”, – pasakojo moteris.

Nuo pat vestuvių kiekvieną pirmadienį iš savo vyro ji sulaukia gėlių puokštės. Tai jau tapo šios gražios šeimos tradicija. Nuoširdžiu džiaugsmu Agnė kaskart pasidalija savo feisbuko paskyroje.

Ragina neužsisėdėti namie

A.Grigaliūnienė ir laukdamasi kūdikio yra pasitempusi, stilinga. Ji ragina vaikus auginančias moteris nepamiršti savo vyrų, nešnekėti vien apie sauskelnes, vystyklus ir neužsisėdėti namie.

„Vaikus auginančios moterys labiau pradeda mylėti atžalas, o ne vyrą, nuolat kalba apie košę ir sauskelnes. Jos pamiršta, kad tie vaikai be vyro nebūtų gimę. Ir štai tada jos pradeda aukotis. Neina dirbti, nes mano, kad su vaikais namie reikia sėdėti trejus metus.

Kas nutinka? Moteris pasidaro niekam neįdomi, nuolat dėl ko nors kenčianti ir besiaukojanti. Tik ar kam nors to reikia? Namie reikia ir laimingos moters, bičiulės, ne vien motinos.

Esu laiminga būdama mama, bet lygiai taip pat laiminga esu būdama žmona, draugė. O ar man pavyksta visa tai sėkmingai suderinti, reikia klausti mano vyro”, – juokėsi A.Grigaliūnienė.

Ji neseniai surengė garsių Lietuvos dailininkų tapybos parodą „Figūra, figūros, figūrai...”.

Moteris už buvusio klasės draugo bankininko S.Grigaliūno ištekėjo po dvejų metų draugystės. Pora susituokė 2012-ųjų birželį. A.Grigaliūnienei tai antroji santuoka. Prieš tai moteris buvo ištekėjusi už futbolininko Deivido Šembero, su kuriuo susilaukė sūnaus Gabrieliaus (11 m.). Pora išsiskyrė 2010-aisiais.

Žinia – socialiniame tinkle

Žinią, kad laukiasi pirmagimio, menininkė, stilistė, kulinarijos ir pramoginių TV laidų vedėja A.Jagelavičiūtė pranešė savo feisbuko paskyroje.

„Taip, aš laukiuosi”, – pranešė moteris.

Už bendraamžio verslininko Manto Volkaus menininkė ištekėjo vos po kelių mėnesių draugystės praėjusių metų gruodį.

Tai antra moters santuoka. 2004 m. ji buvo ištekėjusi už verslininko Vytauto Martinaičio. Po dvejus metus trukusios santuokos pora išsiskyrė.

Po poros metų A.Jagelavičiūtė leidosi į artimus santykius su teatro režisieriumi Oskaru Koršunovu. Nors romanas baigėsi po trejų metų, menininkus vis dar sieja graži draugystė ir bendras darbas.

Praėjusių metų pabaigoje A.Jagelavičiūtė kūrė kostiumus O.Koršunovo spektakliui „Išvarymas” (pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę) Rygos dailės teatre.

Dėl įtempto darbo kostiumų dailininkė ne tik turėjo nukelti medaus mėnesį, bet ir vos ištrūko į savo vestuves.

Po kuklių sutuoktuvių Kėdainių civilinės metrikacijos skyriuje kitą dieną ji jau lėkė į Rygą dirbti.

„Ištekėjau iš meilės, o medaus mėnesį vis tiek leidžiu su Koršu (O.Koršunovu. – Red.)”, – prieš premjerą „TV antenai” iš savęs pasišaipė A.Jagelavičiūtė.

Romantika be rožių

Toks gyvenimo scenarijus Agnės neišgąsdino, kaip ir juoda vestuvinės suknelės spalva.

„Jokių balių ir festivalių nebuvo, nes nenorėjome dėmesio. Norėjome būti šeima, – „Lietuvos ryto” TV laidai „Kitoks pokalbis” pasakojo moteris. – Turiu savo prietarų, bet tikrai žinau, kad nelaimes į šeimą prišaukia ne suknelės spalva, o nemąstymas. Taisyklės yra tiems, kurie nemėgsta galvoti. Jei vestuvės – tai būtinai balta ir pūsta suknelė. Man patinka kitaip.”

Nuoširdžiai dėmesį rodančiam sutuoktiniui Agnė kasdien stengiasi paruošti pusryčius, pietus ir vakarienę.

„Na, nėra pas mus tos nesibaigiančios romantikos – rožių žiedlapių visokių, – juokaudama apie naują gyvenimo etapą yra pasakojusi Agnė. – Tačiau daugiau niekada nenorėčiau gyventi su žmogumi, kuris yra dėmesio centre.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.