Seimo narys jaunos padėjėjos draugija džiaugiasi ir po darbo

Ne viename renginyje ir gatvėje su žavia mergina pastebėtas Seimo narys Arvydas Anušauskas (50 m.) neslepia draugystės su visuomenine savo padėjėja, ketvirto kurso studente Lina Bulanovaite (23 m.): „Jau keletą mėnesių mes esame geri draugai – man net nesiverčia liežuvis Linos vadinti padėjėja.“

A.Anušauskas su L.Bulanovaite kartu lankosi įvairiuose renginiuose.<br>V.Alesiaus nuotr.
A.Anušauskas su L.Bulanovaite kartu lankosi įvairiuose renginiuose.<br>V.Alesiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

May 31, 2014, 8:31 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:24 AM

Parlamentaras A.Anušauskas su Vilniaus universitete kultūros istoriją ir antropologiją studijuojančia Lina dažnai matomi sostinės gatvėse, įvairiuose renginiuose.

Modelio duonos ragavusi Lina su A.Anušausku buvo spaudos fotografų apdovanojimuose, Istorikų dienų renginiuose, vaikštinėjo po sostinės senamiestį Gatvės muzikos dieną.

Daugiau nei prieš dešimtmetį su žmona išsiskyręs konservatorius su L.Bulanovaite susipažino prieš metus, kai mergina buvo vieno Istorikų dienų renginio vadovė ir pasikvietė šį politiką.

Po to jaunoji draugė pradėjo savanoriauti – tapo A.Anušausko visuomenine padėjėja. Už neetatinį darbą atlyginimo iš Seimo nario ji negauna.

Kartais kai kuriais klausimais mergina pateikia savo nuomonę, bendradarbiauja su studentais. Juolab kad abu yra istorikai – bendrų pokalbių temų juodu randa daug.

„Mielai visur Liną pasikviečiu, ji domisi kultūra, yra smalsi. Dar ir graži mergina šalia? Žinoma! Gerai, kad žmonės šneka, kitu atveju būčiau miręs. O draugaujame mes tik šiemet, mūsų draugystė – ant naujos bangos“, – kalbėjo Arvydas.

A.Anušauskas ir Lina nemažai ginčijasi. Jam sunku suprasti, kad Lina daug laiko praleidžia bibliotekose ir archyvuose, o draugė jam priekaištauja dėl nesibaigiančių kelionių po Lietuvą, mat lieka vos viena diena susitikti.

„Toks mano darbas, o to Lina nesupranta, todėl ginčijasi. Tačiau kada nors, tikiu, supras.

Kelis renginius, tarp jų mano knygos pristatymą, rengėme kartu, kartu važinėjome“, – šypsojosi Arvydas.

„Taip, man sunku nesiginčyti, kai savaitgalį jis ima ir išvyksta. Arba prieš kelias dienas pasako, kad pasikeitė planai“, – pritarė Lina.

A.Anušauskas ir L.Bulanovaitė įsitikinę, kad geri draugai gali sau leisti ir pasiginčyti.

„Jei norime nueiti kur nors kartu, ką nors suplanuojame, o nuomonės nesutampa, sveika pasiginčyti. Joks draugas nebus patenkintas sugriuvusiais planais“, – sakė A.Anušauskas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys merginai negaili komplimentų – ji baigė dailės mokyklą ir puikiai piešia. Todėl jis draugę skatina tobulinti įgūdžius, studijuoti Dailės akademijoje. Draugams mergina dovanoja savo piešinius, vienas jų rado vietą ir politiko namuose.

„Gimtadienio proga padovanojau Linai molbertą“, – sakė Arvydas.

Lina kultūriniu gyvenimu domėjosi dar iki pažinties su politiku – lankėsi parodose, bendravo su menininkais.

„Ji daug fotografuodavosi, buvo kelių dizainerių modelis. Lina spaudos fotografų apdovanojimuose sutiko kur kas daugiau pažįstamų fotografų nei aš“, – pasakojo A.Anušauskas.

Jųdviejų amžiaus skirtumą politikas vadina patirties skirtumu.

Štai jis knygą parašo per 50 dienų, gali rašyti nuo ryto iki kito ryto.

O mažiau patirties turinti L.Bulanovaitė ilgiau svarsto, todėl universiteto baigiamajam darbui jai gali prireikti pusmečio ar metų.

„Matau, kad ji kūrybinga, bet ši savybė dar nepanaudota, viskas ateityje“, – aiškino A.Anušauskas.

Apie meilę Seimo narys nelinkęs kalbėti, jis nevadina savęs atlapaširdžiu. Vyras įsitikinęs, kad apie meilę žmonės sako vienas kitam, o visiems kitiems tinkamiausias žodis – draugystė.

Kartais eiles kuriantis Seimo narys savo kūryboje rastų ir ne vieną eilėraštį apie jausmus.

„Mano širdis yra užimta“, – kalbėjo L.Bulanovaitė.

Vaikų neturintis vyras neslepia – būnant politiku sunku suderinti jausmus ir darbą. Mat nuolat sukantis vienoje aplinkoje nauji žmonės sunkiai patenka į uždarą būrį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.