Po 18 metų pažinties šokėjas D. Vėželis vedė L. Chatkevičiūtę

Po aštuoniolikos metų pažinties ant daugkartinių Lietuvos ir Pasaulio klasikinių šokių čempionų Donato Vėželio (33 m.) ir Linos Chatkevičiūtės (33 m.) pirštų suspindo aukso žiedai. Penktadienio vakarą pora amžinąją meilę vienas kitam prisiekė baltomis gėlėmis išpuoštoje Birštono Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje.

Po tuoktuvių ceremonijos jaunieji neslėpė šypsenų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po tuoktuvių ceremonijos jaunieji neslėpė šypsenų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 4, 2014, 6:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:37 AM

Po vestuvių ceremonijos jaunavedžius išeinančius iš bažnyčios artimieji pasitiko mėtydami rožių žiedlapius, ryžius ir baltus centus. Juos jaunieji po to turėjo ir susirinkti. Visą simbolinę fiestą palydėjo spalvingas drugelių formos konfeti lietus.

Svarbią dieną nuotaka vilkėjo „DLK United“ mados namų dizainerės Kristinos Valiūnaitės kurtą baltą suknelę, kurią puošė angelas ir rudos spalvos detalės. Prie jos Lina priderino ilgą perregimą nuometą, papuoštą baltais žiedlapiais. Moteris avėjo rudais bateliais.

Prie nuotakos aprangos buvo prisiderinęs ir jaunikis. Jis vilkėjo tų pačių mados namų siūtą baltą švarką ir rudas kelnes.

Jaunavedžių pirštus papuošusius balto ir geltono aukso žiedai, kuriuos pora įsigijo Tailande, kur viešėjo šių metų balandį. Lina ir Donatas tikino, jog šiuos simbolius pamatė visiškai atsitiktinai prieš skrydį į Lietuvą vaikščiodami po Bankoką.

Poros liudytojais tapo jaunosios brolis Andrius ir jaunikio sesuo Rosita.

Nors daugybę metų kartu gyvenantys jaunavedžiai prieš santuoką mane jog ši diena nebus jaudinama, prie altoriaus Lina ir Donatas šiokį tokį jaudulį vis dėl to jautė.

Nors prieš vestuves jaunieji nesiuntė kvietimų svečiams, pasveikinti parketo garsenybių susirinko gausus būrys poros artimųjų, šokių ir pramogų pasaulio atstovai. Juos visus jaunavedžiai pakvietė į šalia bažnyčios esantį „Kurhauzą“, kur laukė vaišės ir gyva muzika.

Ten susirinkusieji turėjo progos išvysti jaunavedžių vaikystės, paauglystės ir dabartines nuotraukas.

Staigmena jaunavedžiams tapo jų šokių trenerės Jūratės Norvaišienės dovana. Moteris jiems atliko dainą.

Jaunavedžius dar paauglystėje suvedė aistra šokti. Iš pradžių šokių aikštelėje jie buvo varžovai, nes šoko su kitais partneriais. Vėliau jie tapo pora parketo, o vėliau ir gyvenime.

L.Chatkevičiūtė neslėpė, jog Donatas jai į akį krito dar keleriais metais anksčiau nei jie pradėjo kartu šokti.

„Elektrėnuose per vieną šokių konkursą užkulisiuose jis priėjo ir pasakė, kad mano batelis atsegtas. Tuomet pagalvojau: koks galantiškas jaunuolis, nesvarbu, kad šokių aikštelėje jis buvo mano varžovas“, – prisiminė L.Chatkevičiūtė.

D.Vėželis tikino, jog jų su Lina meilė įsižiebė tikrai ne tą pačią dieną, kai jie išvydo vienas kitą ir net ne tuomet, kai po kelių metų stojo į porą šokti.

„Iš pradžių buvome partneriais, po to tapome gerais draugais, kurie kartu daug dirbo ir siekė bendro tikslo. Jausmai atėjo per šokį, tačiau simpatiją vienas kitam jautėme seniai. Juk negali šokti su antipatišku žmogumi. Po aštuoniolikos buvimo kartu metų aišku, jog esame vienas prie kito prisirišę ir požiūriai supanašėjo. Tačiau be jausmų ir meilės ateities neplanuotume“, – sakė jaunavedžiai.

Nuotaka tvirtino, jog ją labiausiai žavi tai, kad jaunikis yra be kaukės – nuoširdus ir tikras. D.Vėželis išskyrė tris žmonos savybes: pareigingumą, kantrybę ir atsakingumą.

Pora tuoktis nutarė šių metų pavasarį. D.Vėželis mylimosios rankos neprašė priklaupęs ant kelio, nebuvo jokių sužadėtuvių ar žiedų.

Kauniečiai sprendimą amžinąją meilę prisekti prieš Dievą priėmė drauge.

Jaunavedžiai svajoja, kad ateityje po jų namus pakaunėje, kuriuos pasistatė prieš dvejus metus, ateityje lakstys būrys mažųjų Vėželių.

Kopinėti medų Lina ir Donatas liks Lietuvoje. Su artimiausiais žmonėmis jie planuoja pailsėti sodyboje Molėtų rajone.

„Esame išmaišę beveik visą pasaulį, todėl neturime vietos, kur svajotume nuvykti į povestuvinę kelionę. Geriausiai pailsime savo gimtinėje“, – sakė šokėjai.

Jaunavedžiai atskleidė, jog per visą gyvenimą jie nė kartą neatostogavo pagal lietuvių pamėgtą būdą su savaitės poilsiu ant jūros kranto ir gyvenimu viešbutyje, kur „viskas įskaičiuota“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.