Negalia Aušrai Pekarskaitei netrukdo siekti savo svajonės

Penktadienio rytą būrys gražuolių rikiavosi „Pabo Latino“ kiemelyje. Čia vyko kasmetinė atranka į „Mis Lietuva 2014” finalą. Visos gražuolės puošėsi ir ruošėsi tikėdamos, kad būtent ji bus ta išrinktoji tarp dvylikos finalininkių.

Negalią turinti Aušra Pekarskaitė (kairėje) po pirmojo etapo turėjo atsisveikinti su „Mis Lietuva 2014” konkursu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Negalią turinti Aušra Pekarskaitė (kairėje) po pirmojo etapo turėjo atsisveikinti su „Mis Lietuva 2014” konkursu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Greizaitė

2014-07-18 21:33, atnaujinta 2018-02-11 21:19

Tarp gražuolių žengė ir mergina, pasipuošusi kuklia mėlyna suknele. Merginą iškart visi pastebėjo dėl neišsivysčiusių rankų galūnių. Tai teisę studijuojanti Mykolo Romerio universitete, iš Kupiškio kilusi 21-erių metų manekenė Aušra Pekarskaitė, kuri jau po pirmo etapo turėjo atsisveikinti su „Mis Lietuva 2014” konkursu.

Aušra dirba modeliu tiek Lietuvoje tiek užsienyje, gauna daugybę pasiūlymų. Nuo vaikystės dalyvauja įvairiuose konkursuose, o šiemet konkurse „Miss Biker” tapo antrąja vicemis.

„Tikėjausi, kad konkurse „Mis Lietuva 2014” pateksiu ir į tolimesnius etapus. Sakoma, Lietuva – tolerancijos šalis, tad galvojau pabandysiu. Esu unikali – gimiau su neišsivysčiusiomis galūnėmis, tačiau savo trūkumus visada bandau paversti privalumais. Nemanau, kad čia yra didelė problema, visada viską galima paslėpti.

Jei pažiūrėtume plačiau – Amerikoje yra modelis, kurios kūnas subjaurotas. Tarp Lietuvos ir užsienio šalių yra didžiulis mados industrijos skirtumas. Žinoma, čia grožio konkursas, kuriame visi siekia tobulumo, bet jei aš turiu negalią, tai nereiškia, kad esu negraži. Esu truputėlį nusivylusi... Kitais metais nebandysiu čia patekti, nes manau, jeigu šiemet nepasisekė – kitais metais bus tas pats“, - pasakojo A.Pekarskaitė.

Aušra žengusi atrankoje tarp kitų gražuolių tikrai pasižymėjo ypatinga drąsa, o ir jautėsi ji puikiai. Tik po nepatekimo į antrą etapą, mergina neslėpė, kad yra nusivylusi.

„Aš esu atviras žmogus. Pasaulyje yra daug baisesnių dalykų – kiti žmonės kojų neturi. Savo negalios aš nesureikšminu, gyvenu atskirai nuo tėvų, viską darausi pati, galiu džiaugtis puikiu gyvenimu”.

Pati Aušra stengiasi daug nesidažyti ir nesipuošti. Anot jos, mergina yra graži tada, kai ji būna savimi – natūrali ir paprasta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024