R. E. Mazurevičiūtės nepamirštamas gimtadienis - Sicilijoje

Rūta Elžbieta pasakojo, jog šios vasaros pradžia buvo gana įtempta, nes ji nusprendė dalyvauti Vytauto Didžiojo universiteto, kuriame studijuoja teisę, siūlomoje programoje „Summer Law School“.

Rūtą Elžbietą pakerėjo Realmontė – ant Turkų laiptų olos įsikūręs miestelis, kurį mergina ne tik pati daug fotografavo, bet ir sudalyvavo fotosesijoje.<br>R.Tangurio nuotr.
Rūtą Elžbietą pakerėjo Realmontė – ant Turkų laiptų olos įsikūręs miestelis, kurį mergina ne tik pati daug fotografavo, bet ir sudalyvavo fotosesijoje.<br>R.Tangurio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 18, 2014, 9:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:19 PM

Rūta Elžbieta pasakojo, jog šios vasaros pradžia buvo gana įtempta, nes ji nusprendė dalyvauti Vytauto Didžiojo universiteto, kuriame studijuoja teisę, siūlomoje programoje „Summer Law School“.

Mokslas šioje vasaros mokykloje kainuoja 5 tūkst. JAV dolerių (apie 12,5 tūkst. litų), tačiau Vytauto Didžiojo universitetas suteikė galimybę 30 laimingųjų studijuoti nemokamai. Rūta Elžbieta pateko į šią grupę.

Ji mėnesį teisės žinias ir anglų kalbos įgūdžius tobulino ben-draudama su užsieniečiais studentais bei dėstytojais.

Sėkmingai išlaikiusi egzaminus ir gavusi Teksaso technologijos universiteto („Texas Tech University“) sertifikatą, R.E.Mazurevičiūtė išvyko atsipūsti į karštąją Siciliją.

„Tuo metu Lietuvoje orai nedžiugino, todėl buvo smagu pakeliauti po nuostabaus grožio salą, kur šilta ir akį traukia paplūdimiai, pakrantės peizažai, žaliuojantys slėniai bei didingi kalnai“, – pa-sakojo R.E.Mazurevičiūtė.

Pirmąją kelionės dieną lietuvė lankėsi Realmontėje. Šis ant Turkų Laiptų uolos (Scala dei Tur-chi), į jūrą besileidžiančios pakopomis, įsikūręs miestelis lietuvei pasirodė nepaprasto grožio, todėl jame R.E.Mazurevičiūtė ne tik pati daug fotografavo, bet ir dalyvavo fotosesijoje.

Antrąją kelionės dieną mergina grožėjosi Agridžentu, istorijų apipintu miestu, kurį, pasak legendos, įkūrė Ikaro tėvas Dedalas.

Lietuvė tikino, jog vienas įspūdingiausių Sicilijoje išvystų reginių – veikiantis Europoje aukščiausias Etnos ugnikalnis.

„Iš Etnos aukštai į viršų rūkstantys dūmai ilgam įstrigo į atmintį. Tačiau dar labiau pakerėjo tai, kad ugnikalnis tądien išsiveržė karštais lavos upeliais.

Siciliečių teigimu, tokį kvapą gniaužiantį grožį išvysti pavyksta ne kiekvienam salos svečiui. Esu įsitikinusi, jog mano gimtadienio išvakarėse išsiveržęs ugnikalnis buvo viena geriausių dovanų“, – sakė R.E.Mazurevičiūtė.

Pasigrožėjusi ugnikalnio didingumu lietuvė nuvyko į nedidelį Sicilijos miestelį Italą. Ten ją pasitiko bičiuliai lietuvė Simona ir sicilietis jos vyras Domenico Crisafulli.

Jų draugijoje R.E.Mazurevičiū-tė atšventė savo gimtadienį.

„Bičiuliai paruošė ištaigingą šventinę vakarienę, todėl daugiau nieko ir nesitikėjau. Tačiau po vaišių manęs laukė staigmena. Simona ir Domenico pakvietė pasivažinėti po apylinkes labai originaliu automobiliu, kurį siciliečiai vadina „Ape Calessino“. Juo važiuojant skambėjo sicilietiška muzika, o mes kone iki paryčių grožėjomės įspūdingu kraštovaizdžiu ir vietos įžymybėmis“, – prisiminė R.E.Mazurevičiūtė.

Lietuvei patiko draugiškas siciliečių būdas, nuoširdumas ir begalinis noras bendrauti. R.E.Mazurevičiūtė įsitikino, jog net kalbėdami apie kasdienius dalykus vietos gyventojai pasakoja emocingai, gestikuliuoja, mosuoja rankomis. Jie labai temperamentingi, atviri ir smalsūs žmonės.

Pašnekovė išskyrė gardų Sicilijos maistą, kurio viešint šioje šalyje būtų nuodėmė neparagauti.

„Be picų ir makaronų patiekalų, kitokių skanėstų, būtina paskanauti ir išskirtinio skonio sicilietiškų ledų, vadinamų granita. Jie kiek primena šerbetą. Šie ledai valgomi su bandele“, – sakė R.E.Mazurevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?