Ingos Budrienės restorano terasos atidaryme lakstė kiaulės

Ketvirtadienį pakaunėje restoraną „Briedžių medžioklė“ turintys verslininkai Inga ir Darius Budriai savo bičiulius pakvietė į vasaros terasos „Gurmė“ atidarymą. Svečiai vaišinosi virtuvės šefo Ruslano Bolgovo pagamintais užkandžiais ir vieno kąsnio didžkukuliais su įvairiais įdarais. Šeimininkams šventės proga draugai dovanojo gėles, pyragus ir vietnamietiškas kiaules.

Ingos Budrienės terasos „Gurmė“ atidarymo akimirka.<br>A.Nareikos nuotr.
Ingos Budrienės terasos „Gurmė“ atidarymo akimirka.<br>A.Nareikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 24, 2014, 11:41 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:06 PM

I.Budrienė pasakojo, kad restoranas veikia jau penkiolika metų. Terasa buvo įrengta metais vėliau.

„Laikas eina, norisi permainų. Todėl sukūriau naują terasos stilių. Jis primena lietuviško ir prancūziško kaimo stilių mišinį. Vyrauja balta spalva, daug gėlių. „Gurmė“ pavadinimas taip pat ne atsitiktinis. Kadangi čia svečius vaišinsime kitokiais patiekalais nei restorane, jie bus gurmaniški, parinkome žodį „Gurmė“. Besidomint paaiškėjo, kad gurmanas reiškia bet atrankos viską ryjantį žmogų, o gurmė – tas kuris išrankus maistui“, – pasakojo I.Budrienė.

Į terasos atidarymą susirinko žinomi žmonės. Baleto šokėjas Nerijus Juška atvyko su dainininke Agne Jurgilaite ir Kauno vicemeru Stanislovu Buškevičiumi. Atidaryme apsilankė ir floristas Antanas Mažonas.

Dizainerė Gintarė Ačaitė virtuvės šefą R.Bolgovą papuošė savo kurta peteliške. Ketveriukė renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, dainininkė Urtė Šilagalytė, šokėja Sandra Knezevičiūtė ir papuošalų dizainerė Elvyra Monginienė šeimininkams įteikė pačių keptą pyragą su šviežiomis uogomis.

Svečiai šūkčiojo pamatę verslininkių Ievos Brukienės ir Eglės Čiulionytės dovaną. Moterys atgabeno tris mažus vietnamietiškus paršelius. Vienas jų traukiamas iš automobilio paspruko, bet svečiai jį rado ir atnešė į naujus namus.

Svečiams stebint R.Bolgovas gamino salotas. Susirinkusieji skanavo iš bulvių traškučių, kiškio kopūstų, pupelių, agurkų, kviečių kruopų, virto liežuvio ir krienų padažo pagamintą užkandį. Jis buvo patiektas nedideliuose metaliniuose kibirėliuose.

Ragavo burokėlių užtepėlės. Taip pat buvo patiekti vieno kąsnio didžkukuliais su sraigių, stirnienos, miško grybų, vištienos, lašišos įdarais.

„Kadangi „Briedžių medžioklė“ negali negaminti didžkukulių, terasoje patieksime įdomesnius mažus didžkukulius su įvairiais įdarais“, – sakė I.Budrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.