Sėsti prie vairo trasoje stilistė Asta Valentaitė neišdrįso

Kuri Lietuvos žvaigždė gabesnė ir azartiškesnė vairuotoja? Kauno žiedinių lenktynių trasoje Nemuno žiede tai aiškinosi konkurso „Martini Racing“ komisijos nariai stilistė Asta Valentaitė (33 m.), „radistas“ Rolandas Mackevičius (24 m.), televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė (27 m.). Juos valdyti lenktyninį automobilį mokė lenktynininkas Jonas Gelžinis (26 m.).

Gintarė Gurevičiūtė ir Asta Valentaitė.
Gintarė Gurevičiūtė ir Asta Valentaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 29, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:16 PM

Visos žvaigždės sakė, kad automobilius vairuoja ne vienus metus, tačiau varžytis žiedinių lenktynių trasoje teko pirmą kartą.

Iš pradžių J.Gelžinis tapo G.Gurevičiūtės, vėliau R.Mackevičiaus šturmanu. Televizijos laidų vedėja taip azartiškai vairavo automobilį, kad visi jos važiavimą stebėję kolegos finišo laukė nuščiuvę.

Tačiau greičiau lenktynių trasą įveikė R.Mackevičius. Jis 3 kilometrus nulėkė per 1 minutę 44 sekundes – tik 23 šimtosiomis sekundės dalimis įveikė G.Gurevičiūtę.

Konkurso komisijos narė A.Valentaitė rungtynėse nedalyvavo. Stilistė prisipažino, kad 15 metų nėra vairavusi automobilio su mechanine pavarų dėže. Tačiau išsipilė sena A.Valentaitės svajonė – ją lenktynių trasoje pavėžino profesionalas J.Gelžinis. Pora atstumą nuvažiavo per 1 min. 31,91 sek.

Pats lenktynininkas, į automobilį įsisodinęs „radistą“ R.Mackevičių, taip pat demonstravo savo gebėjimus, tačiau savo ir A.Valentaitės rezultato profesionalui pagerinti nepavyko – finišavo keliomis sekundės dalimis vėliau.

„Rolandas keliomis dešimtimis kilogramų sunkesnis. Tai ir turėjo įtakos greičiui“, – šypsojosi J.Gelžinis.

Konkurso „Martini Racing“ dalyviai socialiniame tinkle „Facebook“ varžėsi dėl galimybės laimėti VIP bilietą į lenktynes Italijoje, Moncoje, kur įrengta legendinės „Formulės 1“ lenktynių trasa, ir tapti automobilio „Porsche 911“ savininku.

„Į lenktynes turi vykti vyras“, – prieš varžytuves pareiškė R.Mackevičius. Jis tądien ne tik laimėjo varžybas, bet ir surinko daugiausia balsų „Facebook“. Būtent jis vyks į Italijoje vyksiančias „Formulės 1“ lenktynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.