Marius Jovaiša gali didžiuotis – tapo geležiniu žmogumi

Verslininkas ir fotografas, albumo „Neregėta Lietuva“ autorius Marius Jovaiša (41 m.) įveikė garsiausias pasaulyje „Ironman“ triatlono varžybas Šveicarijoje ir nuo šiol gali vadintis geležiniu žmogumi, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Pirmą kartą „Ironman“ prieš 38 metus buvo surengtas Havajuose. Šis triatlonas pamažu tapo kiekvieno, mėgstančio ištvermės sportą, svajone.

M.Jovaiša „Ironman“ triatlono trasą Šveicarijoje įveikė per 12 val. 4 min.<br>Asmeninio albumo nuotr.
M.Jovaiša „Ironman“ triatlono trasą Šveicarijoje įveikė per 12 val. 4 min.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Jul 30, 2014, 11:59 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:41 PM

„Ironman“ yra lyg „Coca-Cola“, „Bentley“, „Mercedes“ automobiliai arba „Louis Vuitton“ rankinės – garsus ir geidžiamas ženklas“, – smagiai varžybų svarbą apibūdino Marius.

Šveicarijos sostinės Ciuricho triatlone dalyvavo 2500 žmonių, lietuvis atsidūrė 1104 vietoje. Jo rezultatas – 12 val. 4 min.: M.Jovaiša 3,8 km plaukė, 180 km įveikė dviračiu ir 42 km bėgo.

Rezultatu vyras labai patenkintas. Svarbiausia – jis įveikė trasą. Be to, svajojo tai padaryti maždaug per 13 valandų, o sugebėjo apsisukti per mažesnį laiką. Marius stipriausias jaučiasi bėgdamas. Šioje triatlono dalyje jis visus tik lenkė.

Šiek tiek streso sukėlė plaukimas. Į Ciuricho ežerą vienu metu sušoko 2500 triatlono dalyvių – vėliau jie juokavo, kad vandens telkinys per akimirką virto tarsi skalbykle, kurioje žmonės plaukė vienas per kitą.

M.Jovaišą varžybose palaikė žmona Brigita. Kelionė į Šveicariją – ir proga pabūti dviese, nes pora augina tris vaikus. Marius tikrai nebūtų supykęs, jei Brigita varžybų dieną būtų praleidusi savo malonumui.

„Ir kaip gera pasidarė, kai bėgdamas išvydau ją tarp sirgalių!“ – neslėpė emocijų vyras.

Tačiau, anot jo, namuose Vilniuje laukia ne ką mažesnis iššūkis nei „Ironman“ triatlonas – jis džiūgauja turįs jau visos Kubos nuotraukas iš paukščio skrydžio ir dabar yra pasinėręs į albumo rengimą. Jį ketina pristatyti lapkritį – ribotu tiražu albumų bus išleista ir lietuvių kalba.

Būtent Kuboje jis sutiko savo pastarąjį gimtadienį. Kaip šventė? Tądien nubėgo 41 kilometrą. Marius bando įvesti naują tradiciją: per gimtadienį nubėgti tiek kilometrų, kiek sukanka metų.

„Ir taip iki 80-mečio. Po to jau galėsiu bėgti mažėjančia tvarka“, – smagiai planavo M.Jovaiša.

Kam jam to reikia?

„Nereikia. Tačiau man patinka“, – šyptelėjo Marius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.