Arūnas Valinskas pradėjo bare vesti protų mūšius

Ruduo sukviečia ir suburia draugėn vasaros išblaškytus draugus ir kompanijas – daugėja vakarėlių namuose, pildosi kavinės ir barai. Įvairiausiuose Lietuvos miestuose vis labiau populiarėjantys „gyvi” promūšiai į kavines pritraukia daugybę intelektinių kovų gerbėjų.

A.Valinskas intelekto kovas veda ne tik TV ekrane.<br>T.Bauro nuotr.
A.Valinskas intelekto kovas veda ne tik TV ekrane.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-01 15:29, atnaujinta 2018-01-29 00:14

Vakar Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje startavo „gyvo” intelektinio žaidimo „Auksinis protas” antrasis sezonas. Sostinėje „Auksinio proto” sezoną naujoje vietoje – senamiesčio bare „Crazy Bull” pradėjo LRT intelektinio žaidimo „Auksinis protas” idėjos autorius ir vedėjas Arūnas Valinskas ir jo kolega – „gyvų” protmūšių kuratorius Artūras Vyšniauskas. Kitą savaitę su Vilniaus žaidėjais gyvai susitiks ir antrasis LRT žaidimo „Auksinis protas” vedėjas – Andrius Tapinas.

Vilnius – tikras protmūšių kovos laukas. Į pirmąją kovą sostinėje stojo net devyniolika komandų. Sukti klausimai, įtampa, prakaitas, juokas, A.Valinsko pašmaikštavimai ir pastabos – tačiau laimėtojas būna vienas. Pirmąjį vakarą Vilniuje su trenksmu nugalėjo komanda „Who Cares”. Kovingasis „Trivartis” per plauką liko antras. Laimėtojų komandai patiko ir smagi vakaro nuotaika, ir A.Valinsko klausimai. Ši komanda įgijo teisę deleguoti geriausius žaidėjus į LRT televizijos žaidimą „Auksinis protas”, kurioje kova jau kiek kitokia – kiekvienas iš esmės žaidžia už save ir siekia Lietuvos „Auksinio proto” titulo bei pagrindinio prizo – kelionės aplink pasaulį.

Kaune dėl galimybės patekti į televizinį žaidimą kovojo 11 komandų, o Klaipėdoje susirinko vos viena komanda, tačiau tai nesutrukdė susirinkusiems entuziastams žaisti ir surinkti nemažą skaičių taškų. Kaune į naują vietą – „Punto Jazz” palėpę susirinkusius protmūšių mėgėjus kamantinėjo „Auksinio proto” kolega Lukas Rimkevičius. Nugalėtoja tapo komanda itin originaliu pavadinimu – „Pritrenk mane varteliais”. Pritrenkė… ir kitas 10 kauniečių komandų paliko gerokai atsilikusias. Tikimės, kad vienas šios komandos žaidėjų intelektu konkurentus pritrenks ir televizijos studijoje.

Klaipėdiečiai tradiciškai renkasi restrane „Čili Pica” (PC „Big”). Juos kamantinėja Andrius Kymantas. Šįkart laimėjo vienintelė dalyvausi komanda – „Vukiai”. Tikimasi, kad klaipėdiečiai sugrįš iš paplūdimių ar grybingų miškų ir į protmūšius įsijungs aktyviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.