Visu tuo mėgavosi dizaineris Juozas Statkevičius, aktorius Vytautas Rumšas Jaunesnysis, dainininkas Vaidas Baumila, stilistas Kęstas Rimdžius ir dar kelios dešimtys svečių. Šventė buvo skirta VMG ir „Air Lituanica“ oro linijų TV projekto „36 kulinarinės valandos“ bei rudeninio žurnalo „VMG“ numerio pristatymui.
Vakarėlis prasidėjo nuo austrių ir „Mumm“ šampano. Skrydžio metu lėktuve maistas buvo patiektas jau firminėmis tapusiomis VMG skardinėse ir mėgintuvėliuose. Vakaro gėrybės gimė molekulinės kulinarijos dirbtuvėse, tad prieš ragaujant svečiai turėjo išklausyti instrukcijas, ką suplakti, su kuo sumaišyti, kelias minutes palaukti. Skamba ne itin viliojančiai? Tik ne pas A.Ivanauską. Pavyzdžiui, padažas, išlaisvintas iš mėgintuvėlio ir keliaudamas pagrindinio patiekalo link, užpildė lėktuvą pasiflorų – meilės vaisių – dvelksmu. O šis apkabino tai, kas priminė vandenyno kvapą ir Himalajų kalnų viršūnes.
Buvo dar visko – ir Alfo keptos duonelės be miltų ir mielių, ir sodo bei miško gėrybių, ir sūrio bei pieno putos, ir juodos druskos, bet visa ko pavidalai pakeisti taip, kad, regis, prieš ragautoją pateko tarsi įveikę kelionę Žemė-Kosmosas-Žemė.
Tai molekulinės virtuvės privalumas – keisti produktų būvį, o skrydžiui kulinaras maistą ir ruošė specialiose baro kamerose, kuriose temperatūra kito nuo + 250 iki -190.
Tačiau kaip paslaptingai visa skambėtų, A.Ivanauskas pažadėjo, kad visko išmokys „Lietuvos ryto“ televizijoje savo vedamoje laidoje.
„Mums juk nėra nieko neįmanomo – net ir išlaikyti svečius vakarėlyje, kuris tęsiasi aštuonias valandas,“ – šypsojosi kulinaras A.Ivanauskas, puse lūpų prasitaręs, kad jo tarp dangaus ir žemės surengta šventė – tikrai ne paskutinė.