Alfo Ivanausko vakarėlyje svečiai šėlo 8 valandas

Beveik aštuonios valandos be skubos ir telefono skambučių – vien tik mėgavimosi maistu ir bendravimu. Trumputė pertrauka Briuselio oro uoste – tik tam, kad klegant papozuoti prieš žinomo fotografo Nerijaus Palucko kamerą. Tokią šventę, į kurią tilpo ir skrydis Vilnius-Briuselis-Vilnius, surengė Virtuvės mitų griovėjų (VMG) projekto vienas iš sumanytojų Alfas Ivanauskas.

„Air Lituanica“ oro linijų vadovas Gytis Gumuliauskas (kairėje) ir kulinaras Alfas Ivanauskas bei dizaineris Juozas Statkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
„Air Lituanica“ oro linijų vadovas Gytis Gumuliauskas (kairėje) ir kulinaras Alfas Ivanauskas bei dizaineris Juozas Statkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2014, 1:21 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:20 AM

Visu tuo mėgavosi dizaineris Juozas Statkevičius, aktorius Vytautas Rumšas Jaunesnysis, dainininkas Vaidas Baumila, stilistas Kęstas Rimdžius ir dar kelios dešimtys svečių. Šventė buvo skirta VMG ir „Air Lituanica“ oro linijų TV projekto „36 kulinarinės valandos“ bei rudeninio žurnalo „VMG“ numerio pristatymui.

Vakarėlis prasidėjo nuo austrių ir „Mumm“ šampano. Skrydžio metu lėktuve maistas buvo patiektas jau firminėmis tapusiomis VMG skardinėse ir mėgintuvėliuose. Vakaro gėrybės gimė molekulinės kulinarijos dirbtuvėse, tad prieš ragaujant svečiai turėjo išklausyti instrukcijas, ką suplakti, su kuo sumaišyti, kelias minutes palaukti. Skamba ne itin viliojančiai? Tik ne pas A.Ivanauską. Pavyzdžiui, padažas, išlaisvintas iš mėgintuvėlio ir keliaudamas pagrindinio patiekalo link, užpildė lėktuvą pasiflorų – meilės vaisių – dvelksmu. O šis apkabino tai, kas priminė vandenyno kvapą ir Himalajų kalnų viršūnes.

Buvo dar visko – ir Alfo keptos duonelės be miltų ir mielių, ir sodo bei miško gėrybių, ir sūrio bei pieno putos, ir juodos druskos, bet visa ko pavidalai pakeisti taip, kad, regis, prieš ragautoją pateko tarsi įveikę kelionę Žemė-Kosmosas-Žemė.

Tai molekulinės virtuvės privalumas – keisti produktų būvį, o skrydžiui kulinaras maistą ir ruošė specialiose baro kamerose, kuriose temperatūra kito nuo + 250 iki -190.

Tačiau kaip paslaptingai visa skambėtų, A.Ivanauskas pažadėjo, kad visko išmokys „Lietuvos ryto“ televizijoje savo vedamoje laidoje.

„Mums juk nėra nieko neįmanomo – net ir išlaikyti svečius vakarėlyje, kuris tęsiasi aštuonias valandas,“ – šypsojosi kulinaras A.Ivanauskas, puse lūpų prasitaręs, kad jo tarp dangaus ir žemės surengta šventė – tikrai ne paskutinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.