Dėl gerokai viršyto greičio M.Šedžiuvienė neteko teisės vairuoti

Dainininkė, žinomo politiko ir verslininko Andriaus Šedžiaus žmona Monika Šedžiuvienė turės patuštinti piniginę ir mėnesiui pamiršti vairavimo malonumus.

Keliu, kuriame leistinas greitis yra 130 kilometrų per valandą, M.Šedžiuvienės vairuojamas visureigis skriejo 199,99 kilometrų per valandą greičiu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Keliu, kuriame leistinas greitis yra 130 kilometrų per valandą, M.Šedžiuvienės vairuojamas visureigis skriejo 199,99 kilometrų per valandą greičiu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-10-10 14:49, atnaujinta 2018-01-27 20:14

Sutuoktinio dovanotu visureigiu BMW X6 leistiną greitį gerokai viršijusiai M.Šedžiuvienei Šiaulių apylinkės teismas skyrė tūkstančio litų baudą ir atėmė teisę vairuoti automobilį vienam mėnesiui.

Ne tik baudą mokėti, bet ir iš vairuotojo į keleivio sėdynę M.Šedžiuvienė turės persėsti dėl rugsėjo 9-ąją dieną 72-ajame magistralės Vilnius-Panevėžys kilometre užfiksuoto kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Keliu, kuriame leistinas greitis yra 130 kilometrų per valandą, M.Šedžiuvienės vairuojamas visureigis skriejo 199,99 kilometrų per valandą greičiu.

Net ir įvertinus pareigūnų taikomą dviejų kilometrų per valandą paklaidą, prabangaus BMW vairuotoja leistiną greitį viršijo daugiau nei 60 kilometrų per valandą.

Už nustatyto greičio viršijimą daugiau kai 50 kilometrų per valandą baudžiama nuo vieno tūkstančio iki pusantro tūkstančių litų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administraciniu areštu su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

Minimalią sankcijoje numatytą bausmę Šiaulių miesto apylinkės teismas skyrė atsižvelgęs į tai, kad M.Šedžiuvienė prisipažino padariusi pažeidimą ir nuoširdžiai gailėjosi.

Tiesa, šį Šiaulių miesto apylinkės teisme priimtą sprendimą M.Šedžiuvienė dar gali apskųsti Šiaulių apygardos teismui.

Su pačia Monika susisiekti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.