Juozo Statkevičiaus noras – papuošti kerinčią Kylie Minogue

Į Kauną šio mėnesio pabaigoje atvyksiančios dainininkės Kylie Minogue lauks dovana – suknelę jai kuria vienas žymiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius, rašo „Lietuvos rytas“.

Dizaineris J.Statkevičius giria savo bendraamžę K.Minogue: „Ji puikiai atrodo 46-erių ir tai demonstruoja.“<br>Lrytas.lt fotomontažas
Dizaineris J.Statkevičius giria savo bendraamžę K.Minogue: „Ji puikiai atrodo 46-erių ir tai demonstruoja.“<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 11, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:44 PM

46-erių australė Kauno „Žalgirio“ arenoje dainuos spalio 31-ąją – J.Statkevičius tikriausiai galės ne tik pasigrožėti šiuo jos koncertu, bet ir užkulisiuose įteikti dovaną.

„Atsirado tokia idėja – noriu sukurti ir padovanoti Kylie suknelę. Koncerto rengėjai sako, kad tai įmanoma. Turiu visus jos matmenis, darbas jau vyksta“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo J.Statkevičius.

Kuria juodą suknelę

Lietuvių dizainerio drabužiais puošėsi ne viena pasaulio įžymybė, tačiau su K.Minogue susitikti jam kol kas nėra tekę.

„Žinau, ką komentatoriai sakys: oi, jis neturi kur suknelių dėti. Nieko panašaus, darbų labai daug, dabar – pats kolekcijos kūrimo įkarštis. Bet ne kasdien tokios žvaigždės atvyksta.

Aš tiesiog noriu įteikti jai gražią dovaną, kad prisimintų Lietuvą. Kokybišką, gero lygio daiktą – jei jai duos kokius paprastus marškinėlius, tai jie ir liks užkulisiuose.

Aš esu perkandęs jos stiliuką, pabandysiu pataikyti. Kuriu jai drabužį ne scenai, tokią mažą juodą kokteilinę suknelę“, – pasakojo J.Statkevičius.

Apie įvaizdį – švelniau

Prieš trejus metus K.Minogue koncertavo Vilniuje. Tada J.Statkevičius kritikavo jos saldžiai kičinį scenos kostiumų stilių. Bet šiandien į tai žiūri atlaidžiau.

„Scena juk yra scena, ją reikia skirti nuo gyvenimo. Laikai dabar tokie – komerciniai. Jei nori būti populiarus, kartais turi nulenkti galvą. Kylie juk ir dainos tokios – vienos visiems patinka, kitos – tik kai kuriems.

Negali koncertuoti tik operos teatre ir kaifuoti nuo arijų natų. Ji – tikra žvaigždė, visiems matoma, Australijos Madonna. Dainuoja daugybę metų, žinome ją nuo vaikystės. Apskritai malonu, kad čia atvyksta, nes kokia Madonna atvykti net nenori“, – svarstė Juozas.

Nesistengia atrodyti jaunesnė

Gastrolėms „Kiss Me Once Tour“, kurių metu Kylie atvyks į Kauną, scenos kostiumus kūrė žinomi dizaineriai – Jeanas Paulis Gaultier, „Dolce & Gabbana“, „Marchesa“.

Prieš kelias savaites prasidėjusių koncertų nuotraukos apskriejo žiniasklaidą. Korsetai, kelnaitės, stilizuota policininkės uniforma – atrodo, kad Kylie šįkart pasirinko dar seksualesnį įvaizdį nei per ankstesnes gastroles.

„Mačiau tas nuotraukas. Nuostabiai ji atrodo.

Patinka, kai žmogus ką nors daro, vis išbando ką nors nauja. Tada žmogus ir gyvena, o ne sėdi ir niurzga nieko neveikdamas, kaip pas mus įprasta.

Sakote, jai 46-eri? Na, ir kas? Man spalio 15-ąją irgi bus 46-eri. Aš jaunėju, kaip ir ji“, – juokėsi J.Statkevičius.

Surimtėjęs dizaineris priminė, kad K.Minogue yra įveikusi krūties vėžį ir išgyvenusi daug nelaimingų meilės istorijų.

„Po viso to taip puikiai atrodyti – įspūdinga. Beje, sakyčiau, Kylie nesistengia atrodyti jaunesnė, nei yra. Ji puikiai atrodo 46-erių ir tai viešai demonstruoja“, – sakė dizaineris.

Madonnos pagauti nepavyko

Prieš penkerius metus plačiai nuskambėjo istorija, kai J.Statkevičius pasiuvo suknelę JAV dainininkei Madonnai ir mėgino ją įteikti koncerte Taline. Bet padaryti to nepavyko.

„Tiesiog nespėjome jos pagauti. Ji išvis keikėsi, kad estai per koncertą šašlykus kepė ir dūmus į sceną pūtė, tai dar šokėjams šokant sėdo į automobilį ir išvažiavo į oro uostą. Buvau gražiai tą suknelę supakavęs – tokioje mažytėje stiklinėje dėžutėje, gal dešimties centimetrų ilgio, tilpo suknelė iš plonyčio audinio.

Nieko baisaus – tas apdaras Anželikai Cholinai labai tiko fotosesijoms. Man tie susitikimai su žvaigždėmis nėra nežmoniškai svarbus dalykas“, – kvatojosi Juozas.

Nenusimins, jei nesusitiks

Dizaineris patikino, kad nebus nusivylęs, net jeigu nebus progos susitikti su Kylie.

„Buvau sutikęs ir Janet Jackson, ir Sharon Stone, Björk mano suknele puošėsi. Esu matęs tų garsenybių, žinau, kad galiu įtikti jų skoniui.

Pamenu, kai per kolekcijos pristatymą panaudojau grupės „A-ha“ muziką, o po poros savaičių jie atvyko koncertuoti. Smagiai pabendravome, nors jie – mano vaikystės dievaičiai. Visi žmonės yra paprasti. Reikia mokėti neįkyrėti, ateiti su gera energija, tai visada jaučiama.

Pavyks padovanoti Kylie suknelę – gerai, nepavyks – nieko baisaus. Tada turėsiu dar vieną drabužį savo kolekcijai“, – kalbėjo dizaineris.

Dovana ruošiama ir L.Kravitzui

J.Statkevičius – ne vienintelis Lietuvos dizaineris, ruošiantis dovanų užsienio dainininkams.

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus šį pavasarį pasiuvo marškinėlius rusų roko grupei DDT ir ketino juos įteikti prieš koncertą Kaune.

Tačiau porą valandų vėluojančių muzikantų laukęs dizaineris numojo ranka.

Dabar dizaineris nekantriai laukia spalio 30-ąją Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančio JAV dainininko Lenny Kravitzo koncerto.

„Jam būtinai sukursime drabužį“, – „Lietuvos rytui“ sakė dizaineris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?