J. Kairys: „Jei sakyčiau, kad neturiu baimių, būčiau nenormalus”

Prieš kelias savaites lakūnas Jurgis Kairys privertė sunerimti visą Lietuvą – jo lėktuvas sudužo Egėjo jūroje, o pats pilotas beveik tris valandas plūduriavo vandenyje, kol gelbėtojai jį rado.

„Galvoje tarsi turiu mygtuką, kurį įjungiu, kai reikia susikaupti sudėtingose situacijose”, – prisipažino J.Kairys.<br>Kadras iš laidos.
„Galvoje tarsi turiu mygtuką, kurį įjungiu, kai reikia susikaupti sudėtingose situacijose”, – prisipažino J.Kairys.<br>Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:55 AM

„Jūroje pirmas minutes vanduo buvo toks geras... Aš maudžiausi, džiaugiausi, bet po kokių dešimties ar penkiolikos minučių visas džiaugsmas išsisklaidė. Pajutau, kad kūną stingdo šaltis, krantas toli ir reikia galvoti, kaip išlikti – kaip kvėpuoti, kai didėjančios bangos pila sūrų vandenį ant veido, kaip judėti, kad raumenų nesutrauktų mėšlungis, bet tuo pat metu ir jų neperkaitinčiau”, – šiurpaus įvykio detales LRT laidos „Gyvenimas” kūrėjams atskleidė J.Kairys.

Daugiau nei 4 tūkstančius valandų ore praleidęs ir ne kartą sudėtingose situacijose buvęs lakūnas sako netikintis nei sėkme, nei likimu. Jis įsitikinęs, kad jį išgelbėjo ne atsitiktinumas, o sugebėjimas nepanikuoti bei greitai orientuotis.

„Jeigu pasakyčiau, kad neturiu baimių, būčiau nenormalus. Baimių yra, bet aš išmokau su jomis tvarkytis. Galvoje tarsi turiu mygtuką, kurį įjungiu, kai reikia susikaupti sudėtingose situacijose”, – prisipažino akrobatinio skraidymo pasaulio ir Europos čempionas.

Pirmasis Jurgio Kairio interviu televizijoje po kraupios avarijos – jau šį trečiadienį laidoje „Gyvenimas” 18.50 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.