A. Tapinui ir P. Ambrazevičiui dėl pergalės muštis nereikėjo

Penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose įvyko antroji „Nacionalinė viktorina“. Jos nugalėtoju tapo komikas ir vertėjas Paulius Ambrazevičius, atstovausiantis Lietuvai Europos viktorinų čempionate.

Andrius Tapinas (kairėje) ir Paulius Ambrazevičius.
Andrius Tapinas (kairėje) ir Paulius Ambrazevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-16 15:34, atnaujinta 2018-01-27 01:03

2014 m. spalio 11 dieną penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose įvyko antroji knygynų tinklo „VAGA“ bei teisininko Andriaus Zimaičio organizuojama „Nacionalinė viktorina“. Dalyviams raštu buvo pateikta 200 klausimų, suskirstytų į aštuonias temas.

Šiemet viktorinoje sau lygių neturėjo 28 metų komikas ir vertėjas Paulius Ambrazevičius, kuris užtikrintai tapo Lietuvos viktorinų čempionu ir spalio pabaigoje vyks ginti Lietuvos garbės į Europos viktorinų čempionatą, vyksiantį Rumunijos sostinėje Bukarešte. Pernykštėje viktorinoje likęs penktas, Paulius Ambrazevičius teigė laimėti nesitikėjęs ir šiemet, kadangi manė, jog tam kelią užkirs keletas padarytų itin apmaudžių klaidų.

Puikiai viktorinoje debiutavo TV laidų vedėjas ir rašytojas Andrius Tapinas, kurio surinktų taškų pakako užimti antrą vietą visoje Lietuvoje.

Prieš viktoriną A.Tapinas nesiryžo spėti derbio baigties, tačiau prisiminė, kad tokie renginiai paprastai baigdavosi muštynėmis ir policijos įsikišimu.

Trečias viktorinoje liko dėstytojas ir finansų konsultantas Minijus Tilindis, sau už nugaros palikęs ketvirtą vietą užėmusį scenaristą ir rašytoją Aidą Puklevičių. Lyderių penketuką užbaigė pernykštis viktorinos nugalėtojas, Seimo pareigūnas Rimantas Grikienis.

Šiemet viktorinoje dalyvauti buvo užsiregistravę virš 600 dalyvių.

Nuo 2013 m. organizuojama „Nacionalinė viktorina“ yra sulaukusi ir tarptautinio įvertinimo - Tarptautinė Viktorinų Asociacija renginį oficialiai yra įvertinusi kaip vieną sėkmingiausių tokio pobūdžio renginių visoje Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.