Ar Deividas Česnauskis jau prarado žmoną?

„Praradau žmoną“, – atsiduso žinomas futbolininkas Deividas Česnauskis (33 m.), kai jo antroji pusė „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė- Česnauskienė (30 m.) pradėjo dirbti. Tačiau atodūsyje greičiausiai slypėjo ir palaima: dabar Vaida daro viską, kad ne tik Deividas varžybų metu justų jos palaikymą, bet ir jo kolegos, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Vaida Grikšaitė-Česnauskienė džiaugiasi nauju gyvenimo etapu.<br>T.Bauro nuotr.
Vaida Grikšaitė-Česnauskienė džiaugiasi nauju gyvenimo etapu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

Oct 17, 2014, 7:23 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 11:41 PM

Vaida neseniai pradėjo dirbti Lietuvos futbolo federacijoje (LFF). Šia sporto šaka kartu su šeimos vyrais gyvenanti moteris kupina idėjų ir energijos – gyvendama futbolu ji jaučiasi nuostabiai.

V.Grikšaitė-Česnauskienė jau keletą metų aktyviai kūrė savotišką futbolininkų mylimųjų bendruomenę. Moters tikslas buvo pasiekti, kad žaidėjų antrosios pusės turėtų kuo geresnes sąlygas varžybų metu palaikyti savo mylimus vyrus. Taip pat nuolat dalyvaudavo įvairiuose LFF organizuojamuose projektuose. Pamažu svajonės pildėsi, sumanymai tapo įgyvendinami ir galiausiai viskas tapo oficialiu, bet širdžiai mielu darbu.

Naujai veiklai reikia visiškai kitokių įgūdžių?

„Mano darbas nėra tiksliai apibrėžtas – tiesiog esu pasinėrusi į daugybę organizacinių reikalų, dėmesį skiriu federacijos nariams, rėmėjams, svečiams. Pavyzdžiui, prieš Europos futbolo čempionato varžybas praėjusią savaitę teko nuveikti daug parengiamųjų darbų. Be to, kaip ir anksčiau, organizuoju futbolininkų antrųjų pusių sambūrį. Noriu, kad jos būtų įvykių centre, būtų matomos, ryškios“, – pasakojo moteris.

Anksčiau futbolininkų antrosioms pusėms nebuvo skiriama jokio dėmesio, joms tekdavo sėdėti toli nuo aikštelės, toli vienai nuo kitos. Vaidos dėka padėtis pasikeitė.

„Kai mano vyras žaidė Lietuvos futbolo rinktinėje, vis bandžiau tai pakeisti. Norėjau bent minimalaus dėmesio mums, kad bent galėtume stebėti rungtynes sėdėdamos gerose vietose. Aišku, nekalbu apie tas, kuriose sėdi LFF svarbūs žmonės ar politikai. Tiesiog norėjau, kad sėdėtume arti vyrų, kad jie, giedodami himną, mus galėtų matyti“, – sakė tituluota gražuolė.

Anot moters, tai svarbu ir patiems futbolininkams – jie dabar džiaugiasi, kad visada gali matyti rungtynes stebinčias savo moteris ir vaikus. O ir vaikams, sėdintiems arti aikštės, didžiulis džiaugsmas sušukti: „Tėti!“

„Anksčiau visa tai darydavau iš idėjos, o kai vyras pradėjo žaisti Lietuvoje ir nebetenka keliauti, nusprendžiau, kad mano veikla turi būti susijusi su futbolu“, – aiškino V.Grikšaitė-Česnauskienė.

Jai užteko vos vieno pokalbio su LFF generaliniu direktoriumi ir, išdėsčiusi savo idėjas, sulaukė teigiamo atsakymo.

Šiuo metu „Trakų“ ekipai atstovaujantis D.Česnauskis irgi džiaugiasi nauja žmonos veikla – jam smagu, kad moteris daro tai, kas jai miela. Net ir namie pagrindinė tema yra futbolas, nes juo dabar gyvena visi keturi šeimos nariai: tiek vyras, tiek futbolo kamuolį spardantys sūnūs Rojus (3 m.) ir Deividas (6 m.), tiek Vaida.

„Žinoma, pirmosios savaitės buvo gana sunkios, vyras net pasakė: „Praradau žmoną“, – šypsojosi Vaida. – Nors anksčiau dirbau banke, investicijų srityje, į tokį darbą grįžti nenorėčiau. Manau, jog dabar atradau savo sritį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.