V. Skaisgirė prabilo po vyro sulaikymo: „Tiesa greitai paaiškės“

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai užgriuvo valdančiosios partijos „Tvarka ir teisingumas“ centrinę būstinę – ieškota nusikalstamos veiklos įkalčių. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys – du valstybės tarnautojai ir trys privatūs asmenys. Tarp sulaikytųjų verslininkų – garsus Lietuvos prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Vaida Skaisgirė visomis jėgomis palaiko STT sulaikytą vyrą Rolandą.<br>D.Umbraso nuotr.
Vaida Skaisgirė visomis jėgomis palaiko STT sulaikytą vyrą Rolandą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:13 AM

Jo žmona Vaida Skaisgirė po šio incidento laikosi santūriai, kurį laiką buvo atsitvėrusi tylos siena. Tačiau trečiadienio rytą moteris prabilo apie skausmą, kurį šeimai tenka iškęsti po R.Skaisgirio sulaikymo.

„Daug kam tai – netikėta žinia naujienų sraute, kai kam – proga džiaugsmingai patrinti delniukais. Man tai – košmaras, kurį privalau ištverti stoiškai.

Šalia – mažas vaikas. Širdyje – tikėjimas.

Mano mylimas vyras – ambicingas, sumanus, garbingas žmogus – vakar buvo sulaikytas. Dėl ko? Dėl nieko. Tikiuosi, tiesa greitai paaiškės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Vaida.

Apskritai prodiuserio sulaikymas sukėlė didžiulę audrą socialiniuose tinkluose. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė, buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė viešai metė kaltinimus R.Skaisgiriui.

„Nenustebino žinia apie R.Skaisgirį. Jau esu rašiusi, kad jo neskaidrios veiklos pėdsakų, melžiant iš institucijų biudžeto pinigus, radau ir Krašto apsaugos ministerijoje. Visa medžiaga turėtų būti KAM Audito departamente. Iki 2009 metų buvo rodomas R.Skaisgirio prodiusuojamas filmas „Garbės kuopa“. Jo finansavimui iš KAM biudžeto per tarpininkę, kažkokią viešąją įstaigą, buvo pervedami dideli pinigai.

Kontrolė iš tuometinės ministerijos – nulinė. Audito ataskaitoje apie pateiktus atsiskaitymus, čekius iš parduotuvių, kaip panaudoti pinigai, rasta visko – iki čekių už prezervatyvus“, – rašė R.Juknevičienė.

Tuo tarpu stilistei Agnei Jagelavičiūtei tokie politikės postringavimai dėl įtartinių pirkinių sukėlė šypseną. Moteris prisiminė, kad Oskaro Koršunovo teatras privalėjo pasiteisinti valstybei, kodėl prieš kiekvieną spektaklį yra perkamos vis naujos pėdkelnės. Pasak A.Jagelavičiūtės, tyrėjai niekaip nesuprato, kodėl aktorės negali pačios atsinešti pėdkelnių.

„Apie ką aš čia... Am, nu aš už lygias teises visiems, bet 5 diedų suėmimas, įtariant operavus 32 tūkstančiais litų ir kandonais... Kažkaip juokinga. O jie bus juos pragėrę per 2 valandas. Ne prezervatyvus. Litus...“, – „Facebook“ tinkle paskelbė A.Jagelavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.