Vaida Skaisgirė: „Tos 48 valandos varė iš proto!“

48 valandos nežinios. Krata namuose matant dviejų metukų neturinčiam vaikui. Tą išgyveno prodiuserio Rolando Skaisgirio žmona Vaida.

„Labiausiai Rolandas jaudinosi dėl manęs ir sūnaus Ato“, – teigia V.Skaisgirė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Labiausiai Rolandas jaudinosi dėl manęs ir sūnaus Ato“, – teigia V.Skaisgirė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Oct 23, 2014, 3:25 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 10:49 PM

„Baisiausia visą tą laiką buvo tai, kad buvau nežinioje. Tos 48 valandos varė iš proto. Visą tą laiką negalėjau bendrauti su vyru. Nežinojau, kokiomis sąlygomis jis laikomas, kaip su juo elgiamasi“, – ketvirtadienio rytą iš areštinės paleidus R.Skaisgirį lrytas.lt pasakojo Vaida.

Šiandien laidoje „Lietuva tiesiogiai“ - išskirtinis interviu su R.Skaisgiriu. Žiūrėkite 17.20 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir interneto televizijoje lrytas.tv.

Apie tai, kur laikomas jos vyras, moteris sužinojo iš advokato. Jis buvo vienintelis tarpininkas, išdavęs bent šiokių tokių detalių apie vyro padėtį.

R.Skaisgirys buvo uždarytas Vilniaus T.Kosciuškos gatvėje esančioje areštinėje. Iš jos paleistas nuskubėjo tiesiai namo.

„Labiausiai Rolandas jaudinosi dėl manęs ir sūnaus Ato“, – teigia V.Skaisgirė.

Pamačiusi savo vyrą moteris ir pati nurimo.

„Kai išvydau jį ramų, nesugniuždytą, iškart viskas atlėgo. Sąlygos areštinėje – baisios ir tik stiprus žmogus gali jas pakelti. Esu tas žmogus, kuris Rolandą pažįsta geriausiai. Numanau, kad visa tai tėra politinis spektaklis. Baisu, kai vyksta žaidimai su žmogumi, kuris nieko bloga nepadarė. Bet būtent dėl to, kad niekam nenusikalto, jis ir nepalūžo“, – lrytas.lt pasakojo V.Skaisgirė.

Iš areštinės grįžęs R.Skaisgirys užsidegė noru suremontuoti tą kamerą, kurioje buvo uždarytas. Tad, jei tik jam bus leista, tai bus vienas pirmųjų R.Skaisgirio darbų.

Tiesa, kai kas Skaisgirius per šį sulaikymą nustebino ir gerąja prasme.

„Esu prisiskaičiusi ir prisižiūrėjusi filmų apie kratas. Kai pareigūnai įsiveržia šeštą valandą ryto, apverčia aukštyn kojomis namus matant vaikams…Mūsų atveju nebuvo nieko panašaus. STT pareigūnai sulaikė Rolandą prie namų, tuomet kartu su juo grįžo į namus ir padarė kratą. Kratą stebėjo visa šeima: aš, Rolandas ir mažasis Atas. Tačiau krata buvo išties kultūringa. Apžiūrėję vieną kambarį, pareigūnai paprašė išvesti vaiką į kitą kambarį. Žodžiu, viskas vyko labai korektiškai“, – prisiminė V.Skaisgirė.

Ar sūnus per tas 48 valandas pasigedo tėčio ir ką Vaida vaikui paaiškino?

„Žinoma Atas vis kalbėjo apie tėtį, bet jis dar per mažas ką nors suprastų“, – teigė V.Skaisgirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.