Dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia keis vardą

Apie tai, kad norėtų pasikeisti vardą, Vilija galvojo jau kelerius metus. Tačiau dokumentus jai reikėjo tvarkyti Klaipėdoje, o iki ten moteris vis neprisiruošdavo nuvažiuoti.

Dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia atskleidė, jog keis vardą.
Dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia atskleidė, jog keis vardą.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė („Lietuvos rytas“)

Oct 24, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:30 PM

Apie tai, kad norėtų pasikeisti vardą, Vilija galvojo jau kelerius metus. Tačiau dokumentus jai reikėjo tvarkyti Klaipėdoje, o iki ten moteris vis neprisiruošdavo nuvažiuoti.

„Prašymą dėl vardo keitimo jau buvau parašiusi, jis jau buvo patvirtintas. Tačiau praėjo daug laiko, dabar vėl turiu Civilinės metrikacijos skyriui pateikti prašymą. Tai nėra sudėtinga procedūra“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė dainininkė.

Tikras vardas – lyg antraeilis

Paklausta, ar negaila tėvų suteikto vardo, kuriuo visi ją šaukdavo vaikystėje, Mia patikino: ne. Ji net pati nesitikėjo, tačiau įvyko taip, kad scenos slapyvardis tapo tikruoju vardu.

Mat dabar beveik niekas jos nevadina Vilijos vardu – visi kreipiasi slapyvardžiu. Dainininkės sūnus Matas, paklaustas mamos vardo ir pavardės, ją pavadina tikruoju vardu, tačiau kai kalbama tik apie vardą, iš jo lūpų Mia taip pat išgirsta sceninį pseudonimą.

„Sužadėtinis taip pat mane vadina Mia! Jei kas pakviestų tikruoju vardu, labai nustebčiau.  Ne tik pati jaučiuosi esanti Mia. Tokia esu ir kitiems – artimiesiems, geriausiems draugams.

Daugelis jų nė karto net nebuvo ištarę tikrojo mano vardo. Todėl jis tapo tarsi antraeilis. Ši priežastis irgi paskatino pasidomėti oficialiu vardo keitimu“, – pasakojo Mia.

Dešimtmetį scenoje dainuojanti atlikėja ir tiek pat metų vadinama Mia jaučiasi tarsi suaugusi su šiuo vardu, jis – įaugęs į kraują.

Šeimoje Vilija – brolienė

Dainininkę Vilijos vardu kone dažniausiai vadina jos mama. Todėl moteriai ir skaudu, jei dukra visiškai pasikeis tėčio išrinktą gražų vardą.

„Tėvams šis vardas brangus, juk mane daug metų juo vadino. Šeimoje buvau jauniausia, todėl visuomet būdavau mažąja Vilyte.

Dėl šios priežasties vis dar svarstau, ar visai atsisakysiu Vilijos vardo. Gal tiesioj jį paliksiu kaip antrąjį. Pirmasis vardas bus Mia, antrasis – Vilija. Nenoriu skaudinti mamos ir tėčio, pasirinksiu aukso viduriuką“, – sakė atlikėja.

Tačiau Mia juokiasi, kad tais vakarais, kai visa šeima susirenka prie bendro stalo tėvų namuose, nesklandumų neišvengia – mat jos brolio žmonos vardas taip pat yra Vilija.

„Ir per šeimos šventes esu Mia, kad būtų paprasčiau ir su broliene nesvarstytume, į kurią kreipiamasi. Abi vienu metu reaguodavome į Vilijos vardą“, – šypsojosi pašnekovė.

Mia reikšmė – sava, mana

Mia ir šiandien puikiai prisimena, kaip prieš daugiau nei dešimtmetį rinkosi sceninį vardą. Tuomet susigalvoti jį jai reikėjo labai greitai.

Išvydusi šį žodį italų kalbos žodyne, Mia pamanė, kad jis labai gražiai skamba. Be to, toks vardas yra iš tiesų. Kai sužinojo Mios vardo reikšmę, abejonės išsisklaidė – tai kaip tik jai tinkamas pseudonimas.

„Mia reiškia „sava, mana“. Scenoje visi norime būti savi, paprasti, rasti ryšį su klausytojais. Man tai labai lipo ir pasirinkau šį vardą“, – sakė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.