Tėvu tapęs Merūnas: „Viskas atrodo taip sudėtinga“

Dar negimęs tėvo paliktas dainininkas Merūnas Vitulskis (31 m.) yra pasiryžęs daryti viską, kad prieš savaitę pasaulį išvydusiam jo sūnui šeimoje netrūktų nei meilės, nei šilumos.

Kai kas nors garsiai giria M.Vitulskį, jo žmona Erika atšauna: „Ne jums reikia su juo gyventi.“
Kai kas nors garsiai giria M.Vitulskį, jo žmona Erika atšauna: „Ne jums reikia su juo gyventi.“
Merūnas nepatyrė tėvo meilės, bet pats labai stengiasi būti geru tėvu.
Merūnas nepatyrė tėvo meilės, bet pats labai stengiasi būti geru tėvu.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Zavarskytė („Lietuvos rytas“)

Oct 27, 2014, 5:56 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:25 PM

Vos sužinojęs apie žmonos Erikos nėštumą M.Vitulskis perplanavo savo darbotvarkę. Iki kitų metų balandžio jis atsisakė darbų užsienyje ir yra pasirengęs kiek galėdamas rūpintis naujagimiu.

„Noriu ieškoti ryšio su vaiku nuo pačių pirmųjų jo dienų. Man svarbu viską stebėti iš arti – norėjau būti su besilaukiančia žmona, glaustis prie jos pilvuko, pridėjęs ausį klausytis garsų, liesti, jausti kūdikio judesius, spyrius.

Būsiu kartu ir visą šį sudėtingą laiką, kol priprasime prie naujo šeimos nario įneštų pokyčių. Viskas atrodo taip sudėtinga – vystyklai ir panašiai. Štai sėdžiu su jumis ir galvoju, kaip ten jie tvarkosi be manęs namuose“, – kalbėdamasis su laidos „Kitoks pokalbis“ („Lietuvos ryto“ TV) vedėja Aušra Kilkuviene nerimavo operos solistas.

„Nuo šiol visų moterų akyse būsite ne tik idealus vyras, bet ir idealus tėvas“, – neabejojo A.Kilkuvienė.

„Neidealus. Kai mano žmonai kas nors sako, kad ji turi nuostabų vyrą, Erika atšauna: „Ne jums reikia su juo gyventi!“ – nusijuokė M.Vitulskis.

Merūnas ir Erika kartu – jau dešimt metų. Vaikystę be tėvo praleidęs, vėliau motinos netektį išgyvenęs tenoras šį savo gyvenimo etapą vadina tobulu – sėkmingai klostosi karjera, darbas teikia didžiulį džiaugsmą, o namuose laukia mylima žmona ir sūnus.

Kadaise nepriteklių jautęs garsus vyras savo šeimai suteikia tvirtą materialinį pagrindą.

„Net jei galėčiau laiko mašina grįžti į praeitį ir pakeisti tai, kas mane formavo kaip asmenybę, tai nieko nekeisčiau. Visiškai. Nepriteklius, džiaugsmas, ašaros, nusivylimai arba sudegina žmogų ir jis ima pykti ant viso pasaulio, arba išmoko vertinti kiekvieną minutę, praleistą su brangiais žmonėmis“, – neabejoja tenoras.

M.Vitulskį augino trys moterys: motina, krikšto motina ir močiutė. „Stiprios moterys“, – pabrėžė Merūnas ir prisipažino, kad, kaip ir dažnas vaikas, nebuvo šilkinis.

Būsimasis dainininkas stengėsi netapti mamyčiuku. Priešingai – ir sau, ir kitiems norėjo įrodyti, kad yra niekieno nevaldomas padauža – iš kaimynės ne tik obuolius vogdavo, bet ir pinigų yra nušvilpęs. O kartą padegė kaimyno sandėlį.

Suaugti anksčiau nei bendraamžiai šešiolikmetį privertė mamos netektis – ją pasiglemžė plaučių vėžys.

Ieškodamas savo kelio Merūnas tapo skautu, vėliau susipažino su pranciškonų vienuoliais ir net mąstė tapti vienu iš jų.

Klausydamasis vienuolių giesmių pritariant gitaroms, M.Vitulkis atrado muziką, suprato, kad būtent muzika yra tikrasis jo pašaukimas.

Apie muzikanto duoną vaikystėje Merūnas nesvajojo – norėjo tapti dailininku, kaip ir senelis, žymus dailininkas tapytojas Aleksandras Vitulskis. Jis mirė anūkui dar negimus.

Vedliais į muzikos pasaulį Merūnui tapo vokalo pedagogas Jonas Antanavičius, kurio dainavimo klasėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo trejus metus, vėliau – profesorius Vytautas Juozapaitis, su kuriuo susipažino dalyvaudamas muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes II“, taip pat profesorius Virgilijus Noreika.

Išlikti savimi užgriuvus žinomumui tenorui padėjo penkeriais metais jaunesnė mylimoji Erika.

Ji tarsi inkaras neleido būsimam vyrui pasimesti populiarumo ir netikrų draugų bei vertybių vandenyne, kuris yra pasiglemžęs ne vieną blykstelėjusią pramogų pasaulio žvaigždutę.

„Būdamas atviras, brangindamas šeimą ir kitus tikrus dalykus jaučiuosi turtingesnis už tuos, kurie šito nevertina. Jei dar mano vaikas to išmoks, labiau džiaugsiuosi“, – sakė M.Vitulskis.

Operos solistas grožisi matydamas kitus meno žmones, kurie geba suderinti šeiminį gyvenimą ir karjerą, keliauja kartu su šeima.

Jo svajose – ir pasirodymai garsiausiose pasaulio teatrų scenose, darbas su pripažintais dirigentais bei režisieriais, ir stiprus ryšys su mylima moterimi ir vaikais.

„Erika sako, kad jei nereikėtų jai gimdyti, jau turėtume šešis vaikus.

Iš tiesų nedrįstame garsiai kalbėti apie gausesnę šeimą. Bus taip, kaip bus, bet mano Vitulskienė sako, kad viskas – pagal planą. Pirmiausia gimė sūnus – labai gerai, bus vyresnis už sesutę. Štai ir mintis apie sesutę!“ – nusijuokė neseniai tėvu tapęs vyras.

Seksualiausia – besišypsanti moteris

Laidos vedėja pasiūlė M.Vitulskiui ilgai nemąstant baigti jos pradėtus sakinius.

Labiausiai bijau... dėl namų.

Didžiausias greitis, kurį esu pasiekęs automobiliu, yra... 200 km/val.

Susipažinęs su Erika pirmiausia atkreipiau dėmesį į jos... akis.

Jaučiu silpnybę... ledams.

Romantiškiausia daina man yra... Lucio Dallos „Caruso“.

Jei pagaučiau auksinę žuvelę, paprašyčiau jos... pinigų.

Esu įsižeidęs, kai man pasakė, kad aš... negražus.

Bruožas, kurio savyje nemėgstu labiausiai, yra... užmaršumas.

Juokingiausia mano pravardė yra... Koldūnas. Merūnas – Koldūnas.

Seksuali moteris man yra ta, kuri... daug šypsosi.

Jei visai dienai likčiau vienas su kūdikiu... būčiau labai laimingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.