Į avariją patekusią D. Tamošiūnaitę gelbėjo nepažįstami žmonės

Pirmadienio rytas radijo ir televizijos laidų vedėjai Daivai Tamošiūnaitei įvarė nemažai streso. Su visa filmavimo komanda vykusi į laidos „Arčiau namų“ filmavimą Klaipėdos rajone žinoma moteris pateko į automobilio avariją. Incidento kaltininke tapo slidi kelio danga.

D.Tamošiūnaitės nuo slidaus kelio pavojų neapsaugojo net visureigis.<br>R.Danisevičiaus ir asmeninio archyvo nuotr.
D.Tamošiūnaitės nuo slidaus kelio pavojų neapsaugojo net visureigis.<br>R.Danisevičiaus ir asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė

2015-02-10 10:41, atnaujinta 2018-01-13 15:34

Laimė, tiek D.Tamošiūnaitė, tiek jos kolegos jokių sužalojimų nepatyrė. Tik, kaip sakė moteris, atmintyje liks šio įvykio prisiminimai.

Visureigis apsaugojo nuo didesnės nelaimės

„Nuslydome nuo kelio. Greitis buvo saugus ir viskas gerai, bet nuo pat ryto kelio danga buvo užklota šviežiu sniegeliu, o pats kelelis – nepravažiuotas. Dar vakarą prieš pirmadienį mačiau, kad dėl slidaus kelio Lietuvoje įvyko labai daug avarijų“, – antradienį pasakojo D.Tamošiūnaitė.

Su filmavimo komanda moteris važiavo visureigiu „Toyota Land Cruiser“ ir po incidento tikino, kad šis didelis automobilis galimai apsaugojo nuo didesnės nelaimės. D.Tamošiūnaitė sakė supratusi, ką reiškia geras ir didelis automobilis, nes jos galva, su lengvąja mašina kelionė galėjo ir nesibaigti taip laimingai.

„Galvojau, kaip įmanoma su juo apsiversti? Pasirodo, ir tokios mašinos slysta, jeigu nepakankamas sukibimas su kelio danga. Pora piruetų ant kelio ir jau griovyje!“ – šmaikštavo D.Tamošiūnaitė.

Į tokią avariją D.Tamošiūnaitė pateko pirmą kartą ir ne juokais išsigando. Tiesa, automobilį vairavo ne ji.

„Buvome penki žmonės. Tiesa, išsigandau tik išlipusi iš automobilio. Viskas vyksta labai greitai, tad nespėji sureaguoti. Užsimerkiau... O paskui pajaučiau savo kvėpavimą ir minkštą kalną ant savęs – ant manęs užgriuvo du šalia sėdėję žmonės“, – pasakojo D.Tamošiūnaitė.

Padėjo geri žmonės

Televizijos laidų vedėja džiaugėsi, kad automobilį vairavo labai atsakingas žmogus, tad greitis nebuvo viršytas, o griovyje, į kurį smigo mašina, žemė nesušalusi. Smūgis nebuvo labai pavojingas.

Dėl slidaus kelio moteris nelinkusi kaltinti ir kelininkų. „Jeigu nuolat sninga, nieko nepakeisi. Juk žiema. Kad būtų tobuli keliai, sniegą reikėtų gaudyti ore, kad jis nenukristų ant kelio“, – tikino ji.

D.Tamošiūnaitė tik gailisi iš streso nesugebėjusi paklausti jai ir komandai padėjusių žmonių vardų. Be jų pagalbos problema nebūtų buvusi taip greitai išspręsta: „Labai ačiū vyrui, kuris iškart sustojo, padėjo ir buvo ten visą laiką, kol išvažiavome iš griovio. Ištempti mašiną padėjo vietos dujininkai. Iš pradžių į juos žiūrėjome skeptiškai, bet pilna dujų balionų mašina savo darbą atliko.“

Galiausiai į filmavimo vietą nuvykusią komandą šiltai pasitiko ir vietos bendruomenės atstovai. Kol vyko filmavimai, jie ne tik nuplovė automobilį, bet ir spėjo paremontuoti.

D.Tamošiūnaitė nori įspėti ir kitus tokiomis orų sąlygomis būti ne tik budriems, laikytis saugaus greičio, bet ir pasirūpinti tinkamomis automobilio padangomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.