Padėkos vakare Algirdas Kaušpėdas Kauną budino dainomis

Kaune antradienio vakarą pagerbti veiklūs, drąsūs, laisvai mąstantys ir

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 10, 2015, 10:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:55 PM

„Smagu matyti sparčiai bundantį Kauną. Tik iniciatyvūs žmonės kuria miestą, kuriame gera gyventi. Šiuo renginiu skatiname miestiečių norą gražinti, puošti miestą savo kūryba, veikla ir iniciatyvomis.

Turime pasidžiaugti kauniečių pastangomis, kurios praėjusiais metais davė miestui spalvų ir išskirtinių emocijų. Tikimės, kad kiekvienas šiandien apdovanotas nesustos vietoje ir toliau stebins kauniečius naujomis veiklomis“, – kalbėjo vienas iš renginio organizatorių Povilas Mačiulis.

Daugiau nei mėnesį vykusio internetinio balsavimo metu net keli tūkstančiai kauniečių intensyviai balsavo už savo numylėtinius. Iš 25 nominantų išrinkti penki laureatai buvo apdovanoti ąžuolo giles simbolizuojančiais meno kūriniais.

Nugalėtojus gausiais plojimais sveikino beveik tūkstantis renginio svečių.

„Unikalus Kaunas“ nominacijoje nugalėjo Tarptautinis Kauno kino festivalis, kuris nominuotas už tai, kad nenustoja džiuginti Kauno kinomanų ir primena miestiečiams, kad „Kaune – kaip kine“.

„Šviesus Kaunas“ nominacija atiteko Pažaislio muzikos festivaliui, kuris įvertintas už ilgametį Kauno identiteto kūrimą ir tapimą miesto vasaros kultūrinio gyvenimo siela.

„Laisvo Kauno“ nominacija skirta festivaliui „Kaunas Jazz“ už laisvės pojūtį mieste, kurį džiazo muzikos festivalis puoselėja nuo 1991 metų.

„Sveikas Kaunas“ nominacijoje nugalėjo per puspenkto šimto dviratininkų vienijantis judėjimas „Kritinė masė Kaune“. Jis apdovanotas už tai, kad visame pasaulyje išpopuliarėjusią iniciatyvą sėkmingai įgyvendina Kaune ir kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį dviračiais mina miesto gatvėmis.

„Klestintis Kaunas“ nominacija skirta Kauno technologijos universitete veikiančiam „Santakos“ slėniui už tai, kad tapo vienu iš svarbiausių objektų Kaune, formuojančiu verslui ir investicijoms patrauklaus miesto įvaizdį bei suteiktą vietą vystytis aukštųjų technologijų įmonėms.

Šventinio vakaro metu koncertavo Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestras, kuriam dirigavo Jonas Janulevičius, solistai Virgilijus Noreika, Jeronimas Milius, Karina Krysko-Skambinė, Viktorija Streiča, Gitana Pečkytė. 

Legendinės grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas su renginio svečiais traukė kone antruoju Kauno himnu tapusią dainą „Budinkim Kauną!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.