Atlikėjai Liepai Mondeikaitei Velykos – moterų dažomi margučiai

Dainininkė, grupės „Pop Ladies“ narė Liepa Mondeikaitė vaikystėje Velykas švęsdavo su gimine. Tačiau šiandien, priešingai, Velykas ji mėgsta sutikti tik su šeima, pačiais artimiausiais žmonėmis. Ji pasakojo, kad Velykų išvakarėse moteriškas šeimos kolektyvas dažo kiaušinius, Velykų rytą visi eina į bažnyčią, o grįžę susėda skanauti velykinių pietų.

Dainininkė L.Mondeikaitė su sužadėtiniu Evaldu.<br>D.Umbraso nuotr.
Dainininkė L.Mondeikaitė su sužadėtiniu Evaldu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2015, 9:04 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:48 PM

„Smagiausia ir geriausia man švęsti mažesniame žmonių rate. Juolab kad didelę mūsų giminę surinkti į vieną būrį būtų labai sudėtinga. Giminė išsibarsčiusi tiek po Lietuvą, tiek po užsienį. Su dalimi giminaičių dabar susimatome nebent per kitas šventes – vestuves ar gimtadienius“, – teigia L.Mondeikaitė. Gal šias Velykas mergina švęs jau ir su sužadėtiniu Evaldu Norkevičiumi?

Apklausos duomenimis, vilniečiai su didesniu giminių būriu Velykas švenčia kur kas rečiau (tik 7,3 proc.) nei kaimo gyventojai (17,2 proc.). O su šeima šią šventę daugiau sutinka sostinės gyventojai (beveik 85 proc.) nei lietuviai, gyvenantys kaime (79 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.