Žinomi žmonės teikė mamoms gėles, lepino dėmesiu ir stebino

Pirmasis gegužės sekmadienis – išskirtinė diena. Daugelis nešini puokštėmis skuba sveikinti savo mamų. Kaip sveikina ir kokiu dėmesiu savo mamas apipila žinomi šalies žmonės? Elementariausiu apkabinimu, šiluma ir mielomis dovanomis.

Atlikėja Kristina Ivanova su seserimi Natalija Bunke bei tėvais ir aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Atlikėja Kristina Ivanova su seserimi Natalija Bunke bei tėvais ir aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

(„Lietuvos rytas“)

May 3, 2015, 4:39 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:13 AM

Lietuvos įžymybės sutartinai tvirtina, kad Motinos diena yra didelė ir svarbi šventė kiekvienam mylinčiam vaikui.

O jokios didelės dovanos negalėtų atstoti tikros meilės, nuoširdumo ir brangių kartu praleistų akimirkų.

Aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis įsitikinęs, kad mylimus žmones reikia prisiminti ir skirti jiems dėmesio ne tik per šventes, todėl Motinos dienos konkrečios datos stengiasi nesureikšminti. Mat būna ir taip, kad tuo metu jis būna gastrolėse.

„Dienos man mažiau reikšmingos, visą gyvenimą reikia rūpintis artimais žmonėmis: motinomis, tėvais, moterimis, dukterimis. Tam turime visus metus.

Žinoma, jei turiu galimybę, pirmąjį gegužės sekmadienį stengiuosi pasveikinti visas šeimos mamas.

Ypatingų švenčių nekeliu, o maloniausios dovanos, žinau, yra tos, prie kurių prisiliečiame patys, rankomis darytos“, – pasakojo Vytautas. Jis stengiasi teikti tokias dovanas, kurios – asmeniškos. Fotografijos su linkėjimu, gėlės – vienas iš pavyzdžių, ką dovanoja aktorius.

Gėlių Vytauto mama gauna ne tik per Motinos dieną – sūnus randa ir kitų progų jai įteikti puokštę. Be to, juokėsi V.Rumšas, jo mamos namuose visada žydi daug gėlių, kuriomis jai patinka rūpintis.

Motinos dieną Rumšų šeima dažniausiai pamini spontaniškai, iš anksto jis apgalvoja tiktai dovanas.

Modelių agentūros „Catwalk“ vadovė Ernesta Elzbergaitė Motinos dieną visada stengiasi skirti savo mamai, verslininkei Danutei Elzbergienei-Petrauskas. Ir nors ypatingų dovanų ir staigmenų mamai ji neruošia, ši šventė jų šeimoje tapusi savotiška tradicija.

Tradiciškai Motinos dienos rytą Ernesta mamai įteikia lauko gėlių puokštę.

„Mama jas labai mėgsta ir tai jai geriausia dovana. Paprastai mes šią dieną praleidžiame kartu. Manau, kiekvienai mamai, bet ką darant, praleisti laiką su savo vaikais yra malonu. Tikrai priverčia šypsotis“, – įsitikinusi Ernesta.

Kartu su mama Danute jos ir taip praleidžia nemažai laiko, mat turi daug bendrų darbų. O pastaruoju metu, mamai daug keliaujant, kiekvieną akimirką kartu jos stengiasi išnaudoti.

Šį kartą E.Elzbergaitė neturi konkrečių planų, kaip švęs Motinos dieną, mat motinai grįžus iš kelionės, jau priplanavusi ir nemažai darbų. Tačiau duktė įsitikinusi, kad pareigas ir malonumus pavyks suderinti. Juolab kad pastaruosius metus turi ir gražią tradiciją.

„Pastaruosius kelerius metus mes važiuodavome žaisti golfo, nes pasitaikydavo geri orai. Tai tapo savotiška tradicija: pažaisti golfą, pabūti gamtoje, kartu papietauti“, – pasakojo Ernesta.

Verslininkė ir atlikėja Kristina Ivanova savo socialinėje paskyroje pasveikino visas mamas: „Nuoširdžiausiai sveikinu visas mamytes su Mamos diena! Savo MAMAI noriu padėkoti, už rūpestį, už sugebėjimą išauginti dvi dukteris, už meilę. Sveikinu sesę su mamyčių diena! Mamose telpa visa pasaulio MEILĖ, bet iš tiesų pačios MAMOS ir yra MEILĖ. Atlikėjas Paulius Sinkevičius neapsikentė – įkėlė įspūdinga geltonų rožių puokštę, kurią nuvežė mamai Laimai.   „Man ši šventė svarbi, graži ir prasminga, kadangi be galo myliu savo mamą. Mūsų didelė šeima ir jau tarsi tradicija tapo, kuris pasveikins mamą pirmas“, – sakė P.Sinkevičius.    Įspūdingą puokštę mamai skubėjo įteikti ir televizijos bei radijo laidų vedėjas Orijus Gasanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.