Plytinės kartodrome šeimų turnyre susikovė žinomi žmonės

Atšilus orams Vilniuje esantis VŠĮ „Plytinės kartodromas“ kviečia vaikus su tėveliais leisti laiką kartu. Tai vienas iš keleto šiuo metu vykdomų socialinių kartodromą valdančios įmonės projektų, kuris skatina vaikų užimtumą bei šeimas leisti laiką kartu. Unikalaus šeimų turnyro metu kartodromo darbuotojai tikisi pritraukti nemažai dalyvių.

Svarbiausia turnyre – laisvalaikis leidžiamas kartu su tėvais.<br>A. Brazaičio nuotr.
Svarbiausia turnyre – laisvalaikis leidžiamas kartu su tėvais.<br>A. Brazaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 11:52 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:42 PM

Turnyras surengtas palaikant iniciatyvą „Nes mes mylime tėvus“. Viso turnyro esmė paprasta: jame gali dalyvauti dviejų kartų atstovai: sūnus ar duktė gali dalyvauti su tėčiu ar mama. Apribojimas vienintelis – dalyviai negali būti jaunesni nei 7 metų.

Vieno važiavimo metu, kaip kvalifikacijoje, abiem dalyviams reikia parodyti kaip galima greitesnį kartodromo trasos vieno rato įveikimo laiką. Abiejų dalyvių vieno geriausio rato įveikimo laikai yra sumuojami. Svarbu tai, kad abiejų dalyvių rato įveikimo laikai turi būti parodyti to paties važiavimo metu, todėl bent vieno iš jų klaida gali sugadinti bendrą rezultatą. Tiesa, bandymų skaičius nėra ribojamas, todėl padarius klaidą galima vėl bandyti gerinti savo ratų įveikimo laikus.

Lenktynių rengėjai žada puikius prizus, tačiau svarbiausia yra ne tai. Svarbiausia – laisvalaikis leidžiamas kartu su tėvais.

Šiomis neįprastomis varžybomis susidomėjo ir žinomi Lietuvos žmonės. Vieną dieną trasoje susikovė Jurgis Kairys su sūnumi Mantu, Ingrida Kazlauskaitė su mama Liveta bei Asta Jonušienė, su sūnumi Justu. Visos trys šeimos susikovė tame pačiame važiavime, todėl buvo smagu stebėti bekompromisinę kovą trasoje.

Liveta Kazlauskienė tik antrą kartą gyvenime sėdo prie kartingo vairo, tad jai tai buvo sunkiausias išbandymas. Ingridai tai taip pat buvo viena pirmųjų pažinčių su nepažįstama technika, bet šeimos jaunėlė greitai perprato valdymo subtilybes ir, lenktynes stebėjusio tėčio Petro džiaugsmui, greitėjo sulig kiekvienu nuvažiuotu ratu.

Asta Jonušienė kur kas labiau patyrusi prie kartingo vairo. Jos vyras – buvęs lenktynininkas Darius Jonušis, o sūnus Justas yra ko gero jauniausias profesionalus lenktynininkas Lietuvoje. Vos trylikos metų J. Jonušis šiuo metu atstovauja profesionalią Italijos „DR Racing“ komandą ir Lietuvos garbę gina Europos ir pasaulio kartingo čempionatuose. Natūralu, kad Justas šiame važiavime iš karto tapo lyderiu, tačiau į bendrą rezultatą skaičiuojamas bendras abiejų šeimos narių laikas, tad Justo „stabdžiu“ tapo mama.

Tuo tarpu Jurgis Kairys ir jo sūnus Mantas važiavo labai greitai ir labai stabiliai. Abiejų rato įveikimo laikai buvo beveik identiški. Tik po finišo paaiškėjo, kad visgi greitesnį rato įveikimo laiką keliomis šimtosiomis sekundės dalimis parodė Jurgis Kairys – geresnį rezultatą nulėmė lakūno patirtis.

Susumavus visų trijų šeimų rezultatus paaiškėjo, kad trečioji vieta šiame „mini turnyre“ atiteko Kazlauskų šeimos atstovėms – Livetai ir Ingridai. O štai nugalėtojus nuo antros vietos skyrė tik kelios šimtosios sekundės dalys. Visgi, šį kartą nugalėjo Jurgis Kairys su sūnumi Mantu. Astai ir Justui Jonušiams teko antroji vieta.

Tuo tarpu bendroje turnyro rikiuotėje pirmauja Karolis ir Virginijus Jamstremskai. Jų bendra ratų įveikimo laikų suma yra 1 min 24,116 sek. Vos puse sekundės nuo Jamstremskų atsilieka Suveizdžių šeima (Saulius ir Greta). Kol kas treti – Nedas ir Redas Naciai.

Šeimų turnyras dar vyks iki pat birželio pabaigos, tad norintys jame dalyvauti arba pasigerinti savo turnyrinės lentelės poziciją ir pakovoti dėl puikių prizų tikrai suspės į turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.