Gražuolės P.Belousovos linkėjimai iš Maskvos – su Pergalės diena

Tarptautiniame konkurse „Mis visata“ Lietuvai atstovavusi vilnietė šokėja Patricija Belousova (20 m.) neslepia – gegužės devintoji jai buvo didelė šventė. Maskvoje šiuo metu su šokių partneriu Sergejumi Konovalcevu besitreniruojanti mergina itin džiaugsmingai visus pasveikino su šia diena: „Gegužės 9-oji – didžiosios pergalės diena“, – rašė ji.

Konkurse „Mis visata“ Lietuvai atstovavusi vilnietė šokėja Patricija Belousova (20 m.) neslepia – gegužės devintoji jai buvo didelė šventė.<br>AP ir asmeninio albumo nuotr.
Konkurse „Mis visata“ Lietuvai atstovavusi vilnietė šokėja Patricija Belousova (20 m.) neslepia – gegužės devintoji jai buvo didelė šventė.<br>AP ir asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2015, 4:10 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:50 AM

Savo socialinio tinklo paskyroje konkurso „Mis Lietuva 2014“ pirmoji vicemis ne tik džiaugėsi gražia diena, bet ir pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kaip ji ir jos šokių partneris Sergejus puikiai leidžia laiką ir švenčia šią dieną.

Lietuvos valdžios atstovai teigia, kad Raudonosios armijos pergalė Antrajame pasauliniame kare Lietuvos žmonėms neatnešė nieko gero – tik okupaciją, kraują ir kančias.

Neseniai žurnalui „Stilius“ Patricija tikino, kad dabar ji tapo pasaulio žmogumi, kuriam nėra svarbi vieta: Majamis, Maskva ar Vilnius.

Lietuvos sporto universitete studijuojanti Patricija verčiasi per galvą, kad sėkmingai baigtų mokslus. Dėl treniruočių Maskvoje ji praleidžia daug paskaitų.

Gegužės 9 dieną Antrojo pasaulinio karo pabaiga minima Rusijoje – Lietuva šį minėjimą boikotavo. Prezidentės Dalios Grybauskaitės teigimu, Lietuva negali žiūrėti buvusio okupanto karinio parado.

„Tai mūsų pozicija, kad Lietuva su visa Europa švenčia Antrojo pasaulinio karo pabaigą, kad mes esame europiečiai ir švenčiame europietiškas ir lietuviškas šventes. Mums sovietinė okupacija reiškia tremtis, žūtis ir penkiasdešimties metų nelaisvę.

Taip mes išreiškiame savo poziciją: švęsti ir žiūrėti buvusio okupanto, ir dabar vykdančio Krymo okupaciją ir karo veiksmus Ukrainoje, kariuomenės parado Lietuva negali“, – sakė D.Grybauskaitė.

Nuo 1939 iki 1945 metų vykusiame Antrajame pasauliniame kare žuvo daugiau nei 60 milijonų žmonių, daugiausia – civilių.

Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui Lietuva liko okupuota sovietų. Iki 1952 metų į lagerius ir tremtį išvežta 275 tūkst. šalies piliečių, žuvo per 20 tūkst. rezistentų, jų šeimų narių ir rėmėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.