Žinomi žmonės dalinosi patarimais, kaip užimti savo vaikus

Kulinarinėje studijoje „Čiop Čiop“ šįryt virė darbas, biro maisto produktai, bet gardžiai kvepėjo ir krykštavo vaikai. Studijoje buvo pilna žinomų veidų – aktorė Kristina Damanskienė, televizijos laidų vedėjas Žygimantas Stakėnas, tituluota gražuolė Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, krepšininkų žmonos Mingailė Kalnietė, Tatjana Lavrinovič.

Rneginio akimirkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rneginio akimirkos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:23 AM

Čia vyko mažųjų ekspertų kulinarinės dirbtuvės – štai kodėl netrūko vaikų.

Vyko socialinės iniciatyvos „Mažųjų ekspertų mokykla“ pristatymas ir tėvų nuomonės tyrimo rezultatų aptarimas.

2015 metų balandžio mėnesį socialinės iniciatyvos „Mažųjų ekspertų mokykla“ užsakymu atliktas Lietuvos tėvų, auginančių 2-6 metų vaikus, tyrimas rodo – tėvai stokoja idėjų ir patarimų, kaip leisti laiką su savo vaikais. Tyrimas taip pat atskleidė, kad dauguma lietuvių teikia pirmenybę rimtiems ir ramiems pokalbiams su vaikais, tačiau net 53 proc. tėvų bara ir šaukia ant vaiko, jį auklėdami.

Per mėnesį vaikų užimtumui tėvai vidutiniškai išleidžia 11–30 eurų, o buvimui kartu per dieną skiria po 1-2 val.

Absoliuti dauguma tėvų mano, kad vaiko vystymuisi daugiausia įtakos turi auklėjimas ir ugdymas šeimoje, tačiau pripažįsta nežinantys, kaip turiningai ir naudingai praleisti laiką kartu.

Renginyje dalyvavo ekspertai: docentas Vaidotas Urbonas – Lietuvos vaikų gastroenterologų ir mitybos draugijos prezidentas, logopedė Kristina Jurevičiūtė, pediatrė daktarė Odeta Kinčinienė – Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Vaikų ligų klinikos vadovė, vaikų ir paauglių psichiatrė, docentė, Lietuvos vaikų ir paauglių psichiatrų draugijos narė docentė Sigita Lesinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.