M. Mickevičius-Mino išgavo gurmaniškų sušių su sraigėmis receptą

Egzotiškus valgius gaminti itin mėgstantis dainininkas Mindaugas

M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
K.Murauskas ir O.Les.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Sujeta (viduryje), M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Sujeta (viduryje), M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Sujeta (viduryje), M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Sujeta (viduryje), M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Mickevičius-Mino.<br>P.Mantauto nuotr.
Ž.Stankevičius ir I.Kepežinskaitė-Sidaravičienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Ž.Stankevičius ir I.Kepežinskaitė-Sidaravičienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Ž.Stankevičius ir I.Kepežinskaitė-Sidaravičienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Ž.Stankevičius ir I.Kepežinskaitė-Sidaravičienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Ž.Stankevičius ir I.Kepežinskaitė-Sidaravičienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Ž.Stankevičius ir I.Kepežinskaitė-Sidaravičienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Vakaro akimirka.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (24)

Iveta Skliutaitė

2015-06-10 23:06, atnaujinta 2017-11-23 06:19

Neseniai vyras viename Kauno restorane isužinojo sraigių sriubos receptą, o trečiadienio vakarą naujo restorano „Tonkatsu sushi“ atidarymo proga jis išgavo paslaptį, kaip gaminti sušius su sraigėmis.

Ramaus būdo kaunietis M.Mickevičius-Mino juokavo, jog sraigės jam artimos ir pagal prigimtį.

Bet prieš kelerius metus Italijoje restorano vadovo padėjėju dirbusiam atlikėjui neteko Viduržemio jūros šalyje ruošti patiekalų iš sraigių.

„Esu valgęs įvairiai paruoštų sraigių, tačiau nei jų sriubos srėbti, nei sušių su šiomis gėrybėmis valgyti nebuvo tekę. Įdomu tai, kad abiejų patiekalų paragavau ir gaminimo receptą sužinojau ne kokiame nors tolimame krašte, o gimtajame Kaune“, – kalbėjo M.Mickevičius-Mino.

Sušius su sraigėmis atlikėjas gamino kartu su plaukų stilistu Karoliu Murausku, drabužių dizainere Olese Les, renginių organizatoriumi Žilvinu Stankevičiumi ir sveikos gyvensenos bei mitybos propaguotoju Artūru Sujeta.

Prie japoniškų skanėstų gamybos stojusius žinomus žmones šių patiekalų ruošimo gudrybių mokėsi pas garsius pasaulio virtuvės šefus sušių gamintojai.

„Sužinojau, kad sušiams su sraigėmis būtina kokybiška šių gyvūnų mėsa ir sugebėjimas ją paruošti. Jeigu sraigės nepakankamai išvirtos, jos bus kietos, jeigu pervirsime, jos ištiš. Be to, svarbu tinkamai parinkti pagardus. Prie sraigių sušiuose dera baklažanai, paprika, karai padažas“, – sakė M.Mickevičius-Mino.

Maisto gaminimo žinovai įspėja, kad dėl baltymų gausos šio patiekalo nereikėtų persivalgyti. Tačiau suvalgius porciją sušių sunkumo skrandyje ar kitų negalavimų kilti neturėtų.

Gaminti sušius su sraigėmis patiko visiems, o jų ragauti iš pradžių drįso ne visi.

Mino net įsisvajojo, kad baigęs dainuoti įkurs sraigių ūkį ir užsiims jų auginimu. Tuomet vyras sraigių patiekalus galėtų ruošti iš paties užaugintos produkcijos.

Restorane „Tonkatsu sushi“ gaminami įvairaus skonio sušiai, tarp jų ir su kiauliena.

Restorano šeimininkė Ieva Kepežinskaitė–Sidaravičienė tvirtino, jog Japonijoje sušiai su šia mėsa ne mažiau populiarūs už sušius su žuvimi.

Svečiai taip pat galės paragauti šioje šalyje populiaraus patiekalo – tonkatsu sumuštinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.