Žilvinas Grigaitis: „Mėgstu gaminti paprastus patiekalus“

Penktadienį Kauno Rotušės aikštėje prasidėjusiame pirmajame Lietuvoje maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ dalyvavęs verslininkas Žilvinas Grigaitis dalijosi valgių ruošimo paslaptimis. Jis pasakojo vertinąs kengūrų mėsą, bet negalintis susivilioti lašiniais.

Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Verslininkas Žilvinas Grigaitis mėgsta suktis virtuvėje, tačiau gamina tik paprastus patiekalus.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Renginio akimirka.
Daugiau nuotraukų (18)

lrytas.lt

Jun 19, 2015, 6:20 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 5:47 AM

Gyvoje televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje, įrengtoje didžiulėje renginio scenoje, Ž.Grigaitis kartu su TV ir kino žvaigždėmis Andriumi Žiurausku ir Sandra Daukšaite-Petrulėne ruošė vištieną lavaše. Paruoštais suktinukais festivalio rengėjai pavaišino Kauno rotušėje penktadienį susituokusius Sandrą ir Mantą bei būrelį jaunųjų svečių.

„Virtuvėje sukuosi, bet sudėtingų patiekalų neruošiu. Mėgstamiausi yra vieno kąsnio užkandžiai su ikrais, lašiša ar sūriu. Juos paruošti išmokau viešėdamas Barselonoje“, – pasakojo Ž.Grigaitis.

Šių produktų jis stengiasi visada turėti šaldytuve, kad greitai galėtų paruošti vaišes netikėtiems svečiams.

Svarbiausia, Ž.Grigaičio teigimu, išmokti derinti produktus. Labiausiai jam patinka atrasti netikėtų skonių duetus. Būtent savo kurtais padažais verslininkas ir pagardina užtepėles.

Ž.Grigaitis sako niekuomet neruošiantis cepelinų, bulvinių blynų su mėsa ir šaltienos. Jam patinka lengvesnis maistas. Dažniausiai jis mėgaujasi salotomis ar žuvimi. O desertas, kuriam verslininkas negali atsispirti, yra lietuviški ledai.

Pirmą kartą dar vaikystėje kiaušinienę išsikepęs Ž.Grigaitis tvirtino, kad gardžiai patiekalus ruošė tiek jo mama, tiek tėtis. Būtent iš jų ir perėmė didžiąją dalį virtuvės paslapčių. Pašnekovas su šiluma prisimena, kad daug metų buvo tėvų lepinamas skaniais valgiais, tas pačiam ruošti nė nereikėdavo.

Nemažai Ž.Grigaitis išmoko ir Australijoje, kur gyvena su žmona Elle. Būtent šioje šalyje verslininkas susižavėjo kengūrų mėsa. Ji – sausa ir liesa. Tokios, kokios galima paskanauti Melburne, Europoje nėra.

„Jei mūsų kraštuose rasi kengūrienos, greičiausiai ji bus sugadinta įvairiais skonio stiprikliais bei priedais“, – sakė Ž.Grigaitis.

Jis įsitikinęs, kad maisto kultūra yra svarbus reiškinys. Ypač įvertinant tai, kiek produktų lietuviai išmeta.

„Gaminti reikėtų tiek, kiek suvalgai, o ne prikimšti šaldytuvą ir vėliau viską perkelti į šiukšlių dėžę“, – sakė Ž.Grigaitis.

Pirmasis maisto kultūros festivalis Kaune, Rotušės aikštėje, vyksta birželio 19–20 d. Festivalio metu lankytojai turi galimybę susipažinti su įvairių gamintojų produkcija, taip pat sužinoti kulinarijos paslapčių iš mėgstamų restoranų meistrų lūpų.

Per dvi dienas kauniečiai bus supažindinti su maisto ruošimo subtilybėmis, išmoks lengvai ir greitai ruošti gardžius patiekalus ir derinti produktus. Vyksta daugybė degustacijų, tad galima pasivaišinti išskirtiniais valgiais ir skanumynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.