Homoseksualus palaikantis A. Mickevičius nemato reikalo tuoktis

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, pasipylė diskusijų lavina. Birželio 26-ąją JAV aukščiausiajam teismui nutarus įteisinti vienalytes santuokas visose valstijoje, vieni džiūgavo pergale žmogaus teisių srityje, kiti kritikavo.

A.Mickevičius nesupranta, kaip viena žmonių grupė galėtų atimti kitos žmonių grupės teises.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Mickevičius nesupranta, kaip viena žmonių grupė galėtų atimti kitos žmonių grupės teises.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Savo poziciją žinomas radijo laidų vedėjas pademonstravo ir socialiniame tinkle.<br>„Facebook“ nuotr.
Savo poziciją žinomas radijo laidų vedėjas pademonstravo ir socialiniame tinkle.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 30, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 3:19 PM

Priėmus šią nutartį jokios valstijos valdžia ateityje nebegalės uždrausti vienalyčių santuokų.

Amerikoje viešai savo palaikymą išsakė tokios žvaigždės kaip buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris, grupės „One Direction“ narys Harry Stylesas, gėjus dainininkas Samas Smithas ir aktorė Liza Minnelli.

Neabejingi JAV sprendimui liko ir žinomi Lietuvos žmonės. Kai kurie ne tik pasidalijo į priešingas stovyklas, bet ir nevengė savo vertybių pademonstruoti viešai.

Socialinis tinklas „Facebook“ akimirksniu net sukūrė specialią progai skirtą programėlę, su kuria visi tinklalapio vartotojai savo profilio nuotraukas galėjo papuošti ryškiaspalve homoseksualų vėliava ir taip išreikšti palaikymą JAV sprendimui.

Santuoka – atgyvenusi forma

Garsus parfumerininkas ir radijo laidų vedėjas Aistis Mickevičius (39 m.) taip pat pasisako už homoseksualių asmenų teises, tačiau, priešingai nei daugelis, jis mano, kad santuoka yra visai nereikalingas procesas.

„Šiais laikais santuokos institucija yra visiškai nereikalinga – nei tarp vyro ir moters, nei tarp dviejų moterų ar dviejų vyrų. Tai yra atgyvenusi santykių forma. Jeigu du sveikai mąstantys žmonės yra kartu, jie jau yra šeima ir nereikia patvirtinimo iš šalies“, – įsitikinęs vyras.

Tačiau A.Mickevičius tvirtino, kad kiekvienas suaugęs žmogus turi teisę į tokį savo asmeninį gyvenimą, kokio jis nori. O nesuprantančius šios prigimtinės teisės jis ragina šviesti.

„Kiekvienas mąstantis žmogus turi turėti nuomonę bet kokiais klausimais. Kad suprastų tie, kurie nemąsto arba nėra tokie protingi, kad suprastų“, – aiškino A.Mickevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.