Renata Mikailionytė Vilniaus centre sukūrė mišką

Prie Vilniaus sporto rūmų įsikūrė unikali meno ir koncertų erdvė „MIŠKE“. Betono džiunglių apsuptyje ošia rudeniškos saulės nugairintas miškas, kurį savo rankomis sukūrė landšafto dizainerė Renata Mikailionytė.

Renatos Mikailionytės sukurtą grožį žiūrovai išvys atėję į renginius.<br>Organizatorių nuotr.
Renatos Mikailionytės sukurtą grožį žiūrovai išvys atėję į renginius.<br>Organizatorių nuotr.
Renata Mikailionytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renata Mikailionytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 2:41 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:35 PM

Daugiau nei 260 kvadratinių metrų plote R. Mikailionytė sukūrė Kuršių Nerijos gamtos įkvėptą mistišką ir energetiškai įkrautą vietą, kuri vilniečius ir miesto svečius rugsėjo 21 – spalio 18 dienomis masins kultūriniais renginiais, koncertais ir parodomis.

„Norėjau, kad „MIŠKE“ atsispindėtų saulės nugairintas ruduo“, – pasakojo šio projekto vizualiu įgyvendinimu pasirūpinusi R. Mikailionytė. – Kaip ir tikrame, taip ir mūsų „MIŠKE“ nėra išpuoselėtos ir idealios tvarkos. Tačiau nebuvo taip lengva ir paprasta padaryti tą netvarką. Nes net netvarkoje gali įžvelgti daug harmonijos ir ritmo. Labai sunku atkartoti gamtą, tu iš jos gali tik pasisemti idėjų. Turi nuodugniai stebėti, kaip išsidėstę auga, vienas su kitu sąveikauja miško augalai. Visa tai ir stengiausi perteikti „MIŠKE“.

Norėdama erdvę mistifikuoti, landšafto dizainerė ją apželdino beržais, pušimis, kadagiais ir šermukšniais, taip pat naudojo žolinius augalus – paparčius, putoklius, varpinius augalus – miškantus, eraicinus, molinijas, desamsijas, šluotsmilges. Gamtovaizdį paįvairino kanapinio kemero augalais, kurie aplinkai suteikia mistikos. R. Mikailionytė neslepia, kad šis projektas kainavo daug fizinių jėgų.

„Reikėjo susitvarkyti su 35 tonomis įvairios frakcijos karjerinio žvirgždo. Dirbome šešiomis rankomis, be technikos. Esu dėkinga likimui, kad turiu nuostabią partnerę Žaną Damauskienę, su kuria dirbam kartu. Tačiau toks fizinis ir kūrybinis darbas yra be galo įdomus – pačios dėliojom kalvas, intuicijos būdu išdėliojom augalus, kol galiausiai sukūrėm mistiškos erdvės veidą“, – pasakojo į miesto širdį miško salą perkėlusi dizainerė.

Kuriant netradicinę erdvę, R. Mikailionytė turėjo atsižvelgti ir į tam tikras aplinkybes. Nes „MIŠKE“ teritorijoje gali tilpti tik iki 350 žmonių.

„Taip pat galvojau apie sceną. Siekiau, kad dainininkai ir žiūrovai šioje erdvėje pasijustų kitaip nei visada. Labai stengiausi, kad ši mistiška aplinka suteiktų visiškai kitokį jausmą, kuris kažkur nuneštų“, – prisipažino neįtikėtiną faktūrų, spalvos, geoplastikos žaismą 260 kvadratinių metrų plote sukūrusi R. Mikailionytė.

Dizainerė prisipažino, kad dirbti su tokiais projektais jai visda yra labai įdomu. „Labai džiaugiuosi, kad atsiranda organizatorių, kurie miestui suteikia įvairovės ir naujų spalvų“, – sakė ji.

Rugsėjo 21 – spalio 18 dienomis „MIŠKE“ kviečia į kultūrinius renginius, koncertus ir parodas.

KONCERTAI

Rugsėjo 21d. 19 val. atidarymo koncertas su Juste Arlauskaite – JAZZU

Rugsėjo 25d. 19 val. Naujų Idėjų Kamerinis Orkestras (NIKO)

Spalio 2d. 19 val. A. Anusauskas ir M. Grabštaitė

Spalio 8d. 19 val. Alina Orlova su grupe

Spalio 9d. 19 val. Šorena su grupe

Spalio 16d. 19 val. Stipriai Kitaip

Spalio 18d. 16 val. Uždarymo koncertas visai šeimai – karusėlė su Giunter Percussion

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.