Beata Nicholson per Heloviną baisių vaišių nepatiekia

Kulinarinių knygų autorė ir televizijos laidų vedėja Beata Nicholson (36 m.) puikiai išmano Helovino tradicijas, tačiau dėl jų nepametė galvos. Jos nuomone, tai daugiau vaikams skirta šventė.

B.Nicholson.<br>D.Jakštaitės nuotr.
B.Nicholson.<br>D.Jakštaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2015, 12:36 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 3:57 PM

„Mano vaikai Helovino proga eina į mokyklą atitinkamai apsirengę, nešasi išskaptuotą moliūgą. Per šventę mokykloje jie gauna dovanėlių“, – pasakojo B.Nicholson.

Žinoma, persirengti patinka ir suaugusiesiems, bet pati Beata nejaučia aistros kostiumams. Ir šįvakar Heloviną su bičiuliais B.Nicholson švęs nepersirengusi. Pasak jos, jai pakako persirenginėjimo džiaugsmo filmuojant šventinę kulinarinę laidą, kurioje Beata pasirodė su raganos kostiumu. Jai šis kostiumas mieliausias.

Tuo tarpu šventiniai Helovino skanėstai – tokie kaip pirštų formos sausainiai ar vaiduoklius primenantys keksiukai – nežavi kulinarinių knygų autorės. Šia proga ji ant stalo patiekia tokį šventinį maistą, kuris puikiai tiktų ir kitoms progos. Vis dėlto Beata įsitikinusi, kad per Heloviną privaloma pagaminti patiekalų iš moliūgų.

„Moliūgų pyragas, keksiukai, blynai, sriuba – viskas tinka. Iš moliūgų galima pagaminti daug skanių patiekalų“, – įsitikinusi Beata.

Be to, patiekalai iš moliūgų per Heloviną – ekonomiškas sprendimas, mat po moliūgų skaptavimo lieka dar vartoti tinkamo minkštimo. Gaminti žibintus iš moliūgų Beatai – pati smagiausia Helovino pramoga. Tuo tarpu vaikščiojimas pas kaimynus prašant saldainių neatrodo toks patrauklus. Tiesa, visai kitaip vaikščiojimas po kaimynystę dėl saldainių B.Nicholson atrodė Amerikoje, kur Nicholsonų šeima Heloviną sutiko prieš kelerius metus.

„Tuomet iš arti pamačiau, kaip Helovinas atrodo, kiek dėmesio yra jam skiriama, kiek žmonės investuoja laiko ir pastangų, kad persirengtų, kiek daug vaikščiojama po kaimynus, prašant saldainių.

Man susidarė tikrai labai teigiamas įspūdis, nes tada įsitikinau, kad tai yra bendruomenės šventė. Per Heloviną  organizuojamos pramogos, susibūrimai vaikams. Aišku, yra ir šalutinis šios šventės poveikis – saldumynų perteklius“, – sakė Beata.

Jos nuomone, Helovinu pamažu susidomi vis daugiau lietuvių todėl, kad ši šventė yra labai smagi ir skatina bendrauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.