M. Šalčiūtė bijo rengtis Helovinui – aplinkiniai kreivai žiūrės

Šokėjos Monikos Šalčiūtės (22 m.) galvoje kirba klausimas: švęsti ar nešvęsti Heloviną? Garsi mergina nenuvertina Vakaruose populiarios Helovino šventės, tačiau mano, kad Lietuvoje ji vis dar nėra paplitusi.

M.Šalčiūtė.
M.Šalčiūtė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2015, 12:02 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 3:57 PM

„Žmonės pas mus masiškai nepersirenginėja, labiau švenčia jaunimas, paaugliai. Bet mano amžiaus ir vyresni draugai specialiais kostiumais persirenginėti nelinkę. Esame kitokia šalis nei Amerika, mūsų tradicijos yra kitokios. Nežinau, peržengti tą ribą ar ne“, – mintimis dalijosi ji.

Mergina nemano, kad Lietuvoje apskritai žmonės linkę šiai šventei specialiai ruoštis: gaminti gardėsius, pasitikti į duris beldžiančius persirengėlius. M.Šalčiūtė neneigia, kad Helovinas yra smagi šventė, tačiau nemano, kad ją derėtų švęsti Vėlinių išvakarėse.

„Dabar švenčia gerokai daugiau žmonių nei prieš dešimt metų, kai buvo net baisu apie tai kalbėti – kad nežiūrėtų kreivai, jog negerbiama mūsų rimties šventė. Viskas pamažu keičiasi, bet ar to reikia – nežinau. Gal ir apsilankyčiau teminiame vakarėlyje, bet retas juose besilankantis pasipuošia Helovino kostiumu. Atrodo, ateisi vienas pasipuošęs, ir visi žiūrės kreivai“, –  šventės niuansus dėstė M.Šalčiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.