Kovotojo Jordano Poškaičio būdas įveikti nemigą. Išbandykite

Rytų kovos menų pasaulio čempiono, verslo ir sporto trenerio, aktoriaus Jordano Poškaičio (44 m.) savaitgalio vakarai skirti namams. Kauniečiui smagu, kai į lovą miegamajame sukrinta visa gausi šeima.

Savaitgalio vakarais į tėvų Jordano ir Jolantos lovą mielai susirango mažametės dukterys Urtė ir Austė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Savaitgalio vakarais į tėvų Jordano ir Jolantos lovą mielai susirango mažametės dukterys Urtė ir Austė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 20, 2016, 8:01 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 10:25 AM

Daugybę pergalių bušido ir šidokan karatė ringe iškovojusiam J.Poškaičiui pastaruoju metu vis dažniau siūloma vaidinti serialuose, kino filmuose ar dalyvauti televizijos projektuose, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Artistinių sugebėjimų turintis kovotojas, pakviestas įsiamžinti TV serialuose „Gedimino 11“ ir „Tobula kopija“, taip pat filmavosi amerikiečių juostoje „Rugsėjo 11-osios įvykiai“, anglų filme „Barbarai“, italų „Nebijok“. Sportininkas sukūrė vaidmenų ir rusų filmuose. Tarp jo herojų – apsaugininkas, nusikalstamo pasaulio atstovas ir net imperatorius.

„Jeigu atsirastų galimybė, labai norėčiau įkūnyti arbą stiprų teigiamą, arba ryškų neigiamą veikėją. Įdomu vaidinti tvirto charakterio personažą, besilaikantį savo įsitikinimų“, – – kalbėjo sportininkas.

Ištikimiausios filmų, kuriuose vaidino Jordanas, žiūrovės – žmona finansininkė Jolanta ir trys dukterys: 17-metė Meda, 7-erių Urtė bei 5-erių Austė.

– Daugelį menininkų naktį aplanko įkvėpimas, o sportininkai tokiu metu linkę ilsėtis. Koks gyvenimo būdas artimesnis jums?

– Rytų kovos menų meistrai remiasi išminčių filosofija, bylojančia, kad rytas už vakarą protingesnis.

– Vadinasi, esate vyturys?

– Ir labai ankstyvas. Įprastai guluosi iki vidurnakčio, o keliuosi dar prieš šeštą valandą ryto. Net jeigu vėliau nueinu miegoti, keliuosi anksti.

– Koks jūsų rytas?

– Atsikėlęs išgeriu stiklinę vandens ir papusryčiauju. Dažniausiai tai būna avižų košė, obuolys arba bananas. Tuomet skubu į treniruotes – jos daugelį rytų, įskaitant ir savaitgalius, prasideda 7 valandą. Paskui laukia darbai. Tokiu ritmu gyvenu jau daug metų.

– Ar gerai miegate?

– Mafijai ar kitam nusikalstamam susivienijimui nepriklausau, todėl miegu gerai ir ramiai (Juokiasi.) Užmiegu vos padėjęs galvą ant pagalvės.

– Nemiga kada nors kamuoja? Tuomet skaičiuojate avis ar turite kitokių būdų, kaip su ja kovoti?

– Būna, kad naktį prabundu ir negaliu užmigti. Tada imuosi patikrinto būdo, leidžiančio vėl panirti į miego karalystę: ramiai lengvai kvėpuoju ir lyg šluota šluoju šalin visas į galvą lendančias mintis.

– Kokį nors ritualą prieš miegą turite?

– Ne vienus metus dukrai seku pasaką apie meškiuką Rudnosiuką, kuris negalėjo susirasti draugų, bet vėliau jų rado.

Kitaip ji neužmiega. Ši pasaka net įrašyta į žmonos mobiliojo telefono diktofoną. Jeigu kurį vakarą užtrunku darbe ar būnu komandiruotėje, dukra klausosi įrašo.

Sapnai dažnai aplanko? Tikite jų pranašystėmis?

– Dažnai regiu įvairius sapnus, tačiau taip ir neišsiaiškinau, ką kuris pranašauja. Prisiklausęs įvairių kalbų anksčiau baimindavausi sapnuoti kraują ar iškritusius dantis, nes tai esą reiškia ligas ar artimųjų netektį. Keletą kartų tokie sapnai aplankė, bet jokių blogybių neišpranašavo. Taip pasakęs tikriausiai turėčiau nusispjauti tris kartus per kairį petį?

– Ringe jums teko kovoti daugiau nei pusę tūkstančio kartų. Sportinių kovų jaudulį, pergalių džiaugsmą ar pralaimėjimų kartėlį dar sapnuojate?

– Anksčiau viską, kas susiję su varžybomis, sapnuodavau labai dažnai. Dabar sapnuose į ringą išeinu vis rečiau. Yra buvę, kad sapnavau muštynes, kurių dalyvius teko skirti.

– Įsirengiant miegamąjį kas buvo svarbiausia?

– Norėjome, kad būtų dideli langai, pro kuriuos atsiveria vaizdas į mišką. Kad būtų patogu, šalia miegamojo įrengėme vonios kambarį, drabužinę. Vis dėlto svarbiausia buvo didelė lova. Į ją dažniausiai savaitgalių vakarais sugriūvame visi. Lovoje kalbamės, žaidžiame šaškėmis, domino, loginius žaidimus. Vaikai mėgsta lovoje padūkti.

– Miegamajame televizorių turite?

– Visa šeima mėgsta žiūrėti televizorių, todėl šis įrenginys yra kiekviename kambaryje. Vaikai su žmona dažniausiai žiūri pokalbių laidas, įvairius projektus, serialus. Mane domina pažintiniai ir sporto kanalai, komedijos, veiksmo filmai.

– Lovoje pusryčiauti mėgstate?

– Pataluose įprastai nei pusryčiaujame, nei vakarieniaujame. Tiesa, yra buvę, kai lovoje su žmona gurkšnojome šampaną. Retkarčiais jai ryte atnešu saldumynų, kavos.

– Ką maloniausia matyti ryte prabudus?

– Matyti – besišypsančią žmoną, o girdėti – paukščių čiulbėjimą, vandens čiurlenimą.

– Kokioje neįprastoje vietoje yra tekę miegoti?

– Nuo mažens dažnai važinėjau į sporto varžybas. Ne visada tekdavo miegoti viešbučiuose ar mokyklų bendrabučiuose. Esu miegojęs salėse kartu su dešimtimis kitų sportininkų. Pasitiesdavome tai, ką turėdavome. Sporto stovyklose teko miegoti ir po atviru dangumi, ir palapinėje esant minusinei oro temperatūrai.

– Kur niekada nenorėtume atsibusti?

– Karo zonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.