Šalia teroro akto buvusi A.Kšanienė labiausiai bijojo dėl sūnaus

Prancūziją sukrėtė dar viena tragedija – švenčiant Bastilijos dieną Nicoje į minią įsirėžė sunkvežimis. Prasidėjus fejerverkų šou sunkvežimis įvažiavo į minią ir ėmė traiškyti šventės dalyvius. Vos už kelių kilometrų nuo teroro akto vietos fejerverkais grožėjosi lietuvių verslininkė Andželika Kšanienė su 11-mečiu sūnumi.

Andželika Kšanienė.<br>Lrytas.lt montažas
Andželika Kšanienė.<br>Lrytas.lt montažas
Prabangias ir nerūpestingas Andželikos atostogas sukrėtė nelaimė Nicoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Prabangias ir nerūpestingas Andželikos atostogas sukrėtė nelaimė Nicoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Andželika Kšanienė.<br>T.Bauro nuotr.
Andželika Kšanienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 15, 2016, 1:31 PM, atnaujinta May 18, 2017, 7:55 PM

A.Kšanienė suprato, kad įvyko tragedija tuomet, kai miestą užpildė riksmai, buvo sustabdytas eismas, pradėjo važinėti greitosios pagalbos automobiliai ir pakilo sraigtasparniai.

„Buvau su vaiku, tad jausmas baisus, – patikino Andželika ir pridūrė, kad jos sūnus šioje suirutėje laikėsi puikiai. – Šalia mamos visada jautiesi saugiai. Be to, nekėliau panikos, viską paaiškinau ir paprašiau susikaupti.“

Kelias valandas lietuvė su vaiku buvo įstrigusi miesto centre – dėl sustabdyto eismo negalėjo grįžti namo.

„Nicoje kasmet praleidžiu nemažai laiko, todėl dievinu šią šalį ir puikiai pažįstu vietą, kurioje įvyko tragedija. Tuo metu stovėjau minioje ir klausiausi, kaip gražiai jie gieda himną, stebėjau, kaip įspūdingai švenčia, šypsosi. Vyravo be galo gera atmosfera.

Aš buvau vos už kelių kilometrų nuo teroro akto... Gaila, pikta, liūdna dėl žmonijos, beprasmybės ir bukumo. Užjaučiu Prancūziją ir savo draugus, gyvenančius čia“, – kalbėjo Andželika.

Butiko „Pudrinė“ bendraturtė pasakojo naujienų portalui lrytas.lt, kad gyventojų ir turistų prašoma niekur neiti, likti namuose. A.Kšanienė patikino, kad bet kokiu atveju neliko kur eiti – džiazo festivaliai, koncertai ir kiti renginiai yra atšaukti.

Vis dėlto dar keturias dienas Nicoje atostogausianti Andželika neketina sėdėti užsidariusi tarp keturių sienų.

„Pro langą matau saulę ir jūrą, žmones, esančius pliaže. Gyvenimas eina toliau, tik liūdna, – pasakė A.Kšanienė ir pridūrė, kad ir pati bando gyventi įprastai. – Logiška, kad vadovausiuosi saugumo rekomedacijomis vengti susibūrimo vietų, bet jau deduosi daiktus ir einu išsimaudyti. Nejaugi sėdėsiu namie? Visur nesaugu, kur yra žmonės, nes, akivaizdu, jie vieni kitus naikina. O mes dar bijome gamtos stichijų...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.