Žinomi kauniečiai mėgavosi virtuvės šefo L. Čepracko kepsniais

Mėsos kepsnius šefas dažniausiai gamina iš brandintos jaučio nugarinės.

Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvė Radzevičienė ir Audronė Bunikienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laisvė Radzevičienė ir Audronė Bunikienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Raimonda Lazauskienė ir Audronė Bunikienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Raimonda Lazauskienė ir Audronė Bunikienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Česlovas ir Jūratė Norvaišai bei Dalia Teišerskytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Česlovas ir Jūratė Norvaišai bei Dalia Teišerskytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Elvyra Monginienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Elvyra Monginienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gintarė Meiluvienė (kairėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gintarė Meiluvienė (kairėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dailinininkė Miglė Kosinskaitė su verslininku vyru Mindaugu Šventoraičiu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dailinininkė Miglė Kosinskaitė su verslininku vyru Mindaugu Šventoraičiu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Orlauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Orlauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Elvyra Monginienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Elvyra Monginienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Audronė Bunikienė ir Liutauras Čeprackas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Audronė Bunikienė ir Liutauras Čeprackas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vakaro akimirka.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (51)

Iveta Skliutaitė

2016-07-20 21:43, atnaujinta 2017-05-18 07:30

Legendiniai šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišai, Seimo narė Dalia Teišerskytė, humoristas Artūras Orlauskas, dizainerė Audronė Bunikienė, papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė, advokatė Raimonda Lazauskienė, verslininkės Daiva Morkūnienė, Gintarė Meiluvienė, dailinininkė Miglė Kosinskaitė su verslininku vyru Mindaugu Šventoraičiu ir kiti svečiai vertino sultingus, kvapnius kepsnius, kuriuos patiekė „Steak Supply“ savininkai ir įkūrėjai – virtuvės guru Liutauras Čeprackas bei sociologas Liutauras Daugirdas.

„Pastaruoju metu nevalgau jokios kitos jautienos, tik brandintą. Kad ir kokį patiekalą gaminčiau. Brandinta mėsa – minkštesnė, sultingesnė, skanesnė“, – savo valgymo įpročius išdavė L.Čeprackas.

Prisidėjęs prie trečiosios „Steak Supply“ mėsinės atsiradimo, jis sakė jau seniai išsirinkęs patikimus mėsininkus, o prekybos centre mėsos nepamena kada pirkęs.

Mėsos kepsnius šefas dažniausiai gamina iš brandintos jaučio nugarinės.

„Tai minkščiausia ir skaniausia dalis“, – neabejojo L.Čeprackas.

Tiems, kurie mėgino su juo ginčytis ir siūlyti minkštą jaučio išpjovą, jis atkirto: „Išpjova – puiku, jeigu kalbame apie minkštumą, tačiau jei apie skonį – nugarinės ji nepralenks“.

Liutauras savo virtuvę be mėsos sunkiai įsivaizduoja. Pats valgo visokią – ir jautieną, ir avieną, ir veršieną, ir paukštieną. Kiaulienos ragauja, kai gauna ypatingos.

Vegetarų maišto po „Steak Supply“ langais virtuvės šefas nesibaimina.

„Skaičiau, mokslininkai jau įrodė, kad pjaustomi augalai irgi verkia, jie geba jausti skausmą. Ar ne laikas vegetarams pereiti prie itin patogios mitybos oru ir saulės šviesa?“ – juokavo jis.

Kitas „Steak Supply“ mėsinių įkūrėjas, sociologas Liutauras Daugirdas įsitikinęs, kad Kaune esama nemažai žmonių, ieškančių įdomių, aukštesnio lygio patirčių virtuvėje.

Todėl mėsinėje-studijoje jiems bus siūloma ne tik nusipirkti geros mėsos gabalą, bet ir sužinoti, kaip ją paruošti, išgauti geriausią skonį ir aromatą.

Steikams „Steak Supply“ savininkas siūlė rinktis jaučio nugarą, kurią sudaro antrekotas – nugarinės raumuo ant šonkaulių, nugarinė iš juosmens zonos ir išpjova, laikantį stuburą iš vidaus.

Burgeriams patarė naudoti mentės mėsą – ji aromatinga, o pats raumuo – įvairus. Troškiniams geriausia pirkti kumpį ir mentės mėsą.

„Bent minimalus brandinimas yra reikalingas tam, kad jautiena nesispjaudytų vandeniu ir stipriai nesipriešintų jūsų pastangoms ją sukramtyti, – sakė L.Daugirdas ir pridūrė, jog geram kepsniui būtini riebalai.

Jo teigimu, riebalai yra ir mineralinės įvairovės, ir gerovės simbolis. Jie stiprina skonį ir aromatą.

„Valgykite juos, jei norite pažinti geriausias jautienos skonio savybes“, – kalbėjo L.Daugirdas.

Naujoje mėsinėje studijoje Kaune įrengta speciali vieta, kurioje bus rengiami mokymai. Juose visus norinčius meistrai mokys mėsą pjaustyti, kepti ir ragauti. Šiuos mokymus ves ir pats geros virtuvės guru – L.Čeprackas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.