Dainininkės G.Karaliūnaitės skyrybos: ir vienas, ir kitas turės atverti piniginę

Kauno apylinkės teismas antradienį prieš vidurdienį paskelbė sprendimą 40 metų dainininkės Gintarės Karaliūnaitės ir jos vyro kanadiečio Marco Andre Canuelio skyrybų byloje. Nustatyta tėvo bendravimo su vaiku tvarka, alimentų dydis, išspręsti kiti esminiai klausimai.

 Kauno apylinkės teismas antradienį padėjo tašką G.Karaliūnaitė ir jos vyro skyrybų byloje.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Kauno apylinkės teismas antradienį padėjo tašką G.Karaliūnaitė ir jos vyro skyrybų byloje.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Kauno apylinkės teismas antradienį padėjo tašką G.Karaliūnaitė ir jos vyro skyrybų byloje.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Kauno apylinkės teismas antradienį padėjo tašką G.Karaliūnaitė ir jos vyro skyrybų byloje.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-25 10:39, atnaujinta 2018-09-25 11:45

Skyrybų procesas vyko audringai, sutuoktiniai teismo posėdžiuose liejo susikaupusias nuoskaudas.

Ginčai ir karštos diskusijos vyko dėl dviejų svarbiausių dalykų – mažamečio judviejų vaiko bendravimo su tėvu tvarkos ir finansinių reikalų.

Teismas nutarė, jog 4 metų dukrelė gyvens kartu su motina. Tėvas galės matytis su ja kiekvieną pirmadienį ir ketvirtadienį po 3 valandas, o kas antrą šeštadienį - visą dieną. Taip pat M.Andre-Canuel susitiks su dukra per gimtadienius, Tėvo dieną ir kitas šventes, o kai jai sukaks 7 metai, per vasaros atostogas kanadietis su ja galės būti dvi savaites. Tiesa, norint susitikimams išvežti vaiką į užsienio šalį, tėvui reikės gauti notaro patvirtintą motinos sutikimą.

Skirtingais keliais pasukusi pora dar iki sprendimo buvo sutarusi, kad vaikas augs pas motiną, tačiau M.A.Canuelis pageidavo, kad atžala kiekvieną vasarą pas jį atvyktų į Kanadą 3-4 savaitėms. G.Karaliūnaitė tam neprieštaravo, bet tik tada, kai vaikas kiek paaugs.

Ginčai vyko dėl pinigų

Bene kaitriausios žiežirbos sklido, aptariant piniginius reikalus. Sutuoktiniai pareiškė vienas kitam finansines pretenzijas.

G.Karaliūnaitė pareikalavo, kad jis sumokėtų už vaiko išlaikymą, prie kurio neprisidėjo dvejus metus.

Dainininkės vyras atkirto, kad jis vairuodavo automobilį, jai vykstant į parodas, kuriose būdavo parduodamos G.Karaliūnaitės žolininkės motinos prekės, be to, pirkdavo sviestą, kitus maisto produktus.

Tokiu būdu kanadietis esą prisidėjo prie šeimos išlaikymo ir G.Karaliūnaitės paskolos už būstą mokėjimo.

Pasak kanadiečio, gyvendami kartu jie bendrai leido pinigus, todėl G.Karaliūnaitė pusę sumos turi atiduoti. Dainininkė atsakė jog ji pati save išlaikė, todėl jam nieko neskolinga.

Kauno apylinkės teismas įpareigojo M.Andre Canuelį mokėti už vaiko išlaikymą nuo praėjusių metų rugpjūčio iki šių metų kovo 190 eurų, o nuo kovo vidurio iki vaiko pilnametystės – 200 eurų per mėnesį alimentus. 

Už vaiko išlaikymą kanadietis nemokėjo nuo 2015 metų birželio iki 2017 metų liepos, todėl už šį laikotarpį yra įpareigotas sumokėti 3 876 eurus.

Tiesa, piniginę teks atverti ir atlikėjai. Teismas pažymėjo, jog M.Andre Canuelis prisidėjo prie G.Karaliūnaitės banko paskolos mokėjimo, todėl dainininkė jam turinti sumokėti 3 856 eurų dydžio kompensaciją,

M.Andre-Canuel teismo metu sutiko mokėti 130 eurų dydžio alimentus per mėnesį, o dainininkė prašė priteisti 200 eurų. Iki šiol už vaiko išlaikymą jis mokėjo 120 eurų.

„Yra galimybė visus ginčus išspręsti taikiai. Vardan vaiko vertėtų dėl to pasistengti. Būtų daug geriau, jei jis žinotų, kad tėvai išsiskyrė ne piktuoju ir matytų, kaip jie toliau normaliai bendrauja“, – dar prieš sprendimo paskelbimą tvirtino dainininkės advokatas Dominykas Varnas.

Teismo sprendimu po skyrybų dainininkei palikta jos ankstesnė pavardė, Gintarė Karaliūnaitė.

Teko įsikišti ir policijai

Skyrybų proceso metu nepavyko išvengti aštrių kivirčų.

G.Karaliūnaitė anksčiau kreipėsi į teisėsaugą, kad jos vyrui būtų iškelta baudžiamoji byla dėl smurto, tačiau tyrimas buvo nutrauktas.

Kanadietis neliko skolingas ir viešai apkaltino smurtu pačią dainininkę.

Negalėdamas pasimatyti du dukra, šių metų sausį M.A.Canuelis įsivėlė į konfliktą ir atsidūrė areštinėje.

Pasak pareigūnų, ten jis kėlė triukšmą, gadino inventorių, o paskui apkaltino policininkus smurtu.

G.Karaliūnaitė su M.A.Canueliu susituokė 2013 metais. Ši santuoka dainininkei – trečia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.