Kristina Kaikarienė: „Jokios dekoracijos prieš šventes neatstos vieno dalyko“

Artėjant didžiosioms žiemos šventėms vis dažniau pagalvojame ne tik apie tai, kokie kiekvienam iš mūsų buvo praėjusieji metai, kokiais šventiniais patiekalais pavaišinsime šeimos narius ir artimiausius bičiulius, bet ir kokiomis dekoro detalėmis sukursime kalėdinį jaukumą.

Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Kaikarienė.<br>M. Juknevičiūtė.
Kristina Kaikarienė.<br>M. Juknevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-12-17 08:31, atnaujinta 2018-12-17 09:36

Apie namų puošmenas vis dažniau pagalvoja ir viena žinomiausių asmeninių švenčių dekoratorių ir organizatorių Lietuvoje – Kristina Kaikarienė (53 m.).

Moteris pripažįsta, jog šis laikotarpis – įtemptas, nors sezoniškumas jos darbiniam užimtumui įtakos nedaro – darbų gausu ir vasarą, ir žiemą.

Žinomos moters kūrybiniais sprendimais pasipuošia kruopščiai planuotos vestuvės, įmonių šventės, televizijos laidų studijos – o kaip K.Kaikarienė puošia savo namus?

Nors advento laikotarpis vis sparčiau įsibegėja, moteris savo namų dar nespėjo papuošti. Tai – ne laiko trūkumas, o ilgametė jos šeimos tradicija, kurią ji puoselėja su vyru, plastinės chirurgijos specialistu Vygintu Kaikariu ir dukra Kriste.

„Mano šeimoje eglutė buvo puošiama prieš pat Kūčias ar net šventinį vakarą, o dabar, kuomet yra dukra, namus su ja dekoruojame kiek anksčiau – šventinę nuotaiką namuose norisi jausti taip, kaip mes, lietuviai, esame įpratę.

Dekoruoti namus ir dažniau vakaroti pradedame savaitę prieš didžiąsias šeimos šventes. Tokiaisi momentais dalyvauja visi – ir katinai, ir visa šeima. Vyro pareiga yra kabinti lemputes, paruošti eglę.

Aš su dukra užkabinu žaisliukus, paruošiame puokštes, ant židinių susodiname nykštukus, pakabiname spalvotas kojines“, – jaukias šeimos tradicijas naujienų portalui lrytas.lt pasakojo K.Kaikarienė.

Moteris pripažįsta – jokios dekoracijos neatstos jausmo, kurį suteikia buvimas drauge: „Duktė kepa pyragėlius ir keksiukus, su draugėmis juos dekoruoja. Prisijungia net ir vyras, kuris įprastai visai nesisuka virtuvėje. Vakaras be televizoriaus, mobiliųjų telefonų, be planšečių – šis laikas, kurį skiriame vieni kitiems, yra ypatingai svarbus.“

Asmenines šventes kitiems organizuojanti bei jų dekoru besirūpinanti moteris nepamiršta ir savo namų, bet, prisipažįsta, besilaikanti tų pačių puošybos taisyklių.

„Lemputės yra lyg kalėdinis akcentas – mūsų namuose jos atsiranda ant eglutės, dukros namuose kartais jomis papuošiame ir laiptus. Namuose nepersistengiame – jokių lempučių neatstos gyvos žvakės liepsna, kuri ypatingai gražiai atsiskleidžia advento vainike.

Jei nuotraukose perteikiame dekorą kaip didingą reginį, žmogus, sėdintis prie stalo, jaučiasi labai jaukiai – prie kiekvieno būna žvakutė – labiau esu už gyvą ugnį ir šviesą.

Tai, kas matoma nuotraukose, yra skirta įamžinti akimirką – mano šventėse, visų pirma, yra nepaprastai jauku, nes žmogus negali būti užgožtas spindesio, blizgesio, beprotiško kiekio gėlių“, – pasakojo Kristina.

„Kiekvienas, kuris sėda prie šventinio stalo, prie savo vietos atranda malonią smulkmeną. Praėjusiais metais tai buvo personalizuota servetėle su kiekvieno vardu. Kiekvienais metais mūsų namuose atrastumėte daug žvakių, gyvą eglę, o ant stalų – gyvas kompozicijas. 

Svarbiausia – gyvi ir besišypsantys žmonės, nes būtent jie sukuria jaukumą. Privalomas atributas – ramybė ir jaukumas“, – pasakojo K.Kaikarienė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.