Už argentiniečio ištekėjusi šiaulietė sulaukė tarptautinio įvertinimo

Svarbiausiame pasaulyje argentinietiško tango renginyje pirmą kartą istorijoje nuskambėjo ir Lietuvos vardas. Iš Šiaulių kilusios Brigitos (41 m.) ir argentiniečio Carloso (38 m.) Rodriguezų pora pateko tarp 40 geriausių planetos tango šokėjų porų.

Jau 6 metus kartu esanti pora Brigita ir Carlosas Rodriguezai sėkmingai skleidžia tango virusą Lietuvoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Jau 6 metus kartu esanti pora Brigita ir Carlosas Rodriguezai sėkmingai skleidžia tango virusą Lietuvoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2019, 10:23 AM

Argentinos sostinėje Buenos Airėse vasaros pabaigoje vykstantis pasaulio tango čempionatas kasmet sutraukia tūkstančius šio šokio gerbėjų, o prie ekranų tiesioginės transliacijos metu pasodina kone visą Lotynų Ameriką.

Tiki vienas kito talentu

Šiemet arenoje „Luna Park“, kurioje telpa devyni tūkstančiai žiūrovų, tango aistrą liejo apie 700 porų. Tai tarsi tango olimpiada! Ką jau kalbėti apie įspūdingą renginio finalą.

Lietuvos laiku 3 valandą nakties šiemet su jauduliu jį stebėjo ir dalis lietuvių. Mat čempionate varžėsi pora iš Lietuvos – Šiauliuose gyvenantys tango šokėjai ir mokytojai Brigita ir Carlosas Rodriguezai.

Telefonu iš Buenos Airių pora papasakojo, kad čia dalyvauti yra kiekvieno tango šokėjo svajonė.

„Esame beprotiškai laimingi, kad patekome į finalą. Šokome svarbiausioje scenoje su 40 geriausių tango šokėjų porų. Nors aš gimiau šio šokio lopšyje Argentinoje, šešerius metus gyvename Lietuvoje. Tad nėra lengva išlaikyti aukštą šokio lygį.

Tačiau nuo pat mūsų su Brigita susitikimo pradžios mes tikėjome vienas kito talentu. Tada viskas tampa įmanoma“, – kalbėjo Carlosas.

Nors lietuvės ir argentiniečio pora netapo čempionato nugalėtojais, jie tikino, kad jau patekti į finalą yra didžiausias pasiekimas ir garbė.

Nieko nuostabaus, kad gimtinėje Carlosą užpuolė vietos žiniasklaida – vyras dalijo interviu ir radijui, ir televizijai.

„Mes pakėlėme savo lygį, įgijome daugiau pasitikėjimo žmonių akyse.

Viena, kai tave palaiko artimieji, mokiniai, pažįstami, tačiau visai kas kita, kai gauni įvertinimą iš stipriausios komisijos tango pasaulyje.

Mes gavome net oficialų Argentinos kultūros ministro raštą, diplomą, kuris patvirtina, kad esame labai geri tango šokėjai“, – netvėrė džiaugsmu Carlosas, aiškindamas, kokia svarbi jiems patirtis pasaulinėje tango bendruomenėje ir kad šio pasiekimo pakylėti galės toliau populiarinti mūsų šalyje argentinietišką tango.

Šis šokis iš Šiaulių kilusią Brigitą įtraukė beveik prieš dvidešimt metų.

Nuo tada moteris ir troško kada nors turėti partnerį iš tango šalies Argentinos. Tikrą argentinietį!

O Buenos Airėse gimęs tango mokytojas Carlosas svajojo rasti idealią partnerę, su kuria galėtų dirbti, keliauti, užkariauti pasaulį. Taip pat – susilaukti vaikų. Regis, likimas juos išgirdo.

Prieš šešerius metus susitikusi pora tikino, kad svajonės pildosi. Jie sėkmingai skleidžia tango virusą Lietuvoje ir mėgaujasi tėvyste – augina pusketvirtų metų dukrą Umą.

Nuo vaikystės šokusi Brigita Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo aktorės-šokėjos specialybę. Kaip tik tuo metu į Lietuvą atvyko muzikos atlikėjas ir tango mokytojas Eduardo Gimenezas.

Brigita pradėjo lankyti tango pamokas savo malonumui ir labai įsitraukė. Galiausiai prašokusi 15 metų Vilniuje atidarė savo tango mokyklą.

„Po to nepraėjo nė metų, kai pro duris įžengė šitas gražuolis. Atėjo pas mus į tango vakarą, kurį organizavau prieš pat Kalėdas gruodžio mėnesį.

O po Naujųjų metų netikėtai vėl susitikome Lvove, kur vyko tango festivalis, – ten kartu pašokome.

Pateko į konkurso istoriją

Carloso istorija prasidėjo Argentinoje, Buenos Airėse. Jis gimė šeimoje, turinčioje senas tango tradicijas. Tai jam – didžiausia laimė.

Carloso seneliai buvo tango šokėjai, dėdė grojo, mama dainavo. Daug kas mano, kad tango – tai tik šokis.

Tačiau jam tai – kultūra. Tango yra jo kraujyje.

Nuo 2013 metų kartu dirbanti lietuvės ir argentiniečio pora netrukus užmezgė ir meilės santykius, susilaukė dukros ir įsikūrė Šiauliuose.

Šių metų gegužę pora laimėjo Jungtinėje Karalystėje, Londone, vykusį tango čempionatą „Festival Preliminar Tango“ ir taip iškovojo teisę iš karto varžytis pasaulio tango čempionato pusfinalyje.

Maža to, nugalėtojais tapo dviejose kategorijose – „Tango Pista“, kur šoka visos 60 porų vienu metu, ir „Tango Stage“, kur pora pagal pasirinktą muziką rodo savo sukurtą šokį.

Tai buvo pirmas kartas istorijoje, kai ta pati pora laimėjo abu titulus.

„Mes dirbame kartu kaip pora jau penkerius metus. Brigitai visada kartojau, kad esame pasiruošę šiam čempionatui.

Pasitikėkime savimi ir parodykime tai, kam mes ruošėmės visus pastaruosius metus“, – dar prieš pusfinalį tvirtai kalbėjo Carlosas.

Vargas atsipirko

Pora prisipažino, kad kelias iki finalo buvo sunkus. Ką jau kalbėti apie tas dvi savaites, kurias vyko čempionatas. Buvo daug įtampos, streso, kiekvieną dieną reikėjo repetuoti po tris valandas, kad šokėjai neprarastų formos, per daug neatsipalaiduotų.

Regis, vargas atsipirko. Nuo rudens tango mokytojams padaugėjo darbų, koncertų – laukia dideli pasirodymai lapkričio mėnesį Vilniuje, Kėdainiuose, o gruodį – Kaune.

Brigita, be darbo su Carlosu tango studijoje, pradeda dirbti dėstytoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, mokys šokti tango.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.