Žinomas treneris pasakė, kokius produktus reikėtų pirkti norint apsaugoti organizmą

Lietuvoje netrukus prasidėsiantis karantinas pakeitė daugelio planus. Ne vieną įžymybę treniruojantis asmeninis treneris Gytis Beikus nurodė, kokius maisto produktus reikėtų įsigyti norint išlikti sveikiems bei energingiems.

 G.Beikus.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G.Beikus.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G.Beikus ir I.Martinkėnaitė.<br> Soc. tinklų nuotr.
 G.Beikus ir I.Martinkėnaitė.<br> Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2020, 5:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2020, 6:42 PM

Savo įžvalgomis jis pasidalijo su naujienų portalo lrytas.lt skaitytojais.

„Koronaviruso tema yra, ko gero, karščiausia šiomis dienomis. Maisto apsipirkimas ilgesniam laiko tarpui – taip pat. Tikėtina, jog apsipirkti vykote vakar, vykote šiandien ir vyksite rytoj, tą dariau ir aš.

Manau, kad apsipirkimas maisto produktais vykdomas chaotiškai, iš prekybos centrų lentynų daugiausia graibstomi tik angliavandenių šaltiniai (kruopos: avižos, ryžiai, grikiai, miltai, duona), o tai yra labai blogai.

Noriu patarti, ką vertėtų įsigyti. Atkreipkite dėmesį, kad jums yra reikalingi ne tik angliavandeniai, būtini yra ir baltymai.

Baltymų šaltinis yra ne tik kiaušiniai, aukštos rūšies konservai, pavyzdžiui, elniena, aviena, šaldyta žuvis, mėsa. Ypatingai dėmesio vertas produktas – ir baltyminiai milteliai. Tai – itin koncentruotas, ilgo galiojimo baltymų šaltinis, pasižymintis ne tik aukšta baltymų koncentracija, kurią maksimaliai įsisavina organizmas, tačiau ir praktiškumu.

Iš jo galite gaminti baltyminius blynus, sumaišę su vandeniu gerti kaip baltymį koktelį. Taip pat gali būti įsigijami baltyminiai batonėliai, kurie yra ne tik skanus ir sveikas užkandis, tačiau taip pat puikus baltymų šaltinis.

Baltymai – pagrindinė organizmo ląstelių statybinė medžiaga. Be baltymų taip pat atkreipkite dėmesį ir į gerųjų riebalų svarbą – riešutus, žuvų taukus. Jie taip pat be galo svarbūs. Riešutai – itin koncentruotas riebalų šaltinis, irgi pasižymintis ilgu galiojimu.

Galiausiai, imuninei sistemai stiprinti reikėtų nusipirkti ciberžolę (kurkumą), citriną, imbierą ir medaus.

Būkite sąmoniningi, nepasiduokite panikai ir chaosui, maisto produktus atsirinkite atsakingai. Maistas jums yra būtinas ne tik, kad galėtumėte funkcionuoti, tačiau išliktumėte stiprūs ir sveiki, kad, iškilus poreikiui, organizmas būtų pajėgus susidoroti su liga“, – laiške rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?