Renginių organizatoriai Vyriausybės prašo tesėti pažadus: jaučiasi apgauti

Renginių organizavimo sektorius jau beveik dvejus metus kamuojasi po įvairių, nuolat kintančių suvaržymų tinklu. Nepaisant daugybės konsultacijų ir pateiktų įrodymų, jog profesionaliai organizuojami renginiai yra saugūs, Vyriausybė vėl be skrupulų pasirinko šį sektorių savo taikiniu ir prakalbo apie renginių uždarymą, tuo pat metu nesiūlant jokios pagalbos.

Vaidas Zdancevičius, Gediminas Jaunius ir Valdas Petreikis.
Vaidas Zdancevičius, Gediminas Jaunius ir Valdas Petreikis.
Mantas Vedrickas.
Mantas Vedrickas.
Vaidas Zdancevičius.
Vaidas Zdancevičius.
Valdas Petreikis.
Valdas Petreikis.
Valdas Petreikis.
Valdas Petreikis.
Gediminas Jaunius.
Gediminas Jaunius.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 12, 2021, 3:58 PM, atnaujinta Nov 12, 2021, 6:15 PM

Renginių organizatoriai jaučiasi apgauti ir sako, kad dar vieno sektoriaus uždarymo neatlaikys, juolab, kad daugelis jau prisitaikė darbui naujoje realybėje.

„Pastarųjų dienų Vyriausybės komunikacija faktiškai jau įvedė karantiną renginių sektoriui. Manau, kad to galima būtų išvengti nuosekliai laikantis galimybių paso politikos, jei reikia, siaurinant iki paskiepytų ir persigusių asmenų.

Greta nerimą keliančios komunikacijos, pasigendame ir konkrečių pagalbos veiksmų – mokestinės atostogos realiai nesuveikė, o virto dar viena paskolų našta ir toliau smukdomam verslui. Ypač pasigendame jautraus ir supratingo Finansų ministerijos ir jai pavaldžių institucijų požiūrio į mūsų sektoriaus įmonių prašymus nukelti nepriemokų grąžinimo terminą bent trims metams.

Pavargome kviesti diskusijai, kuri taip ir neįvyko. Gal šiuokart reiktų apsiriboti perspėjimu – viskam yra riba, kurią peržengę ne tik sugriausime augantį kūrybos ekonomikos sektorių, bet ir nutrauksime socialinį dialogą, kuris neišvengiamai peraugs į susipriešinimą. Suprantame, kad Valstybėje šiuo metu krizių pakanka, tačiau negalime leisti, kad mūsų žmonių sąskaita būtų politikuojama. Esu įsitikinęs, renginiai gali paskatinti skiepytis. Todėl prašome nedelsiant sustabdyti žalingą mūsų verslo demonizavimą. O jei kitų išeičių nematyti, laukiame ir pagalbos paketų žalai amortizuoti“, – įžvalgomis dalijosi kūrybos namų „ELITAZ“ įkūrėjas Gediminas Jaunius.

„Toks Vyriausybės siunčiamas signalas iš karto praktiškai pilnai paraližavo ir taip menkai judančius bilietų pardavimus bei įmonių renginių užsakymus.

Labai ciniška, jog taip yra elgiamasi artėjant labai svarbiam žmonėms, bei renginių ir kultūros sektoriui – kalėdiniam laikotarpiui, visiškai nepagalvojus apie grėsmę tūkstančiams kultūros sektoriaus darbo vietų.

Toks elgesys yra ypač nesuprantamas COVID-19 atvejų ir ligoninių užmtumo mažėjimo fone.

Juolab, kad nėra jokių įrodymų apie viruso židinius iki šiol vykusiuose renginiuose“, – teigė RIA (Renginių Industrijos Asociacijos) valdybos pirmininkas Valdas Petreikis.

„2022 metai Europoje ir Lietuvoje buvo planuojami kaip šios rinkos atsigavimo metai.

Lietuvoje yra planuojami įvairūs bei dideli užsienio projektai, tokie kaip Sting, OneRepublic, Whitesnake & Europe, LP bei daug kitų visuose Lietuvos miestuose.

Neprognozuojami suvaržymai Renginių sektoriui galimai atšauktų visus šiuos pasirodymus, o tokių muzikos žvaigždžių koncertai tikrai galėtų prisidėti prie vakcinavimosi proceso, nes žiūrovai yra išsiilgę aukštos klasės atlikėjų renginių.

Bendradarbiaudami kartu turime siekti ne veiklos suvaržymų, o visuomenės švietimo vakcinacijos klausimu“, – mintimis dalinosi Mantas Vedrickas, Žalgirio arenos renginių organizavimo vadovas.

„Mums buvo sakoma – paskiepytiems, persirgusiems žmonėms suvaržymai nebus taikomi. Galite planuotis darbus. Mes patikėjome. Susigrąžinome darbuotojus, planuojame renginius, įsipareigojame atlikėjams, arenoms, rangovams, patiriame reklamos išlaidas.

Tada, trečiadienį SAM viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė, pareiškia, kad galimi mūsų veiklos suvaržymai reanimacijos lovų užimtumui pasiekus 215 ar 240 ribą.

Toks viceministrės pareiškimas – stiprus smūgis visai renginių industrijai, bandančiai atsitiesti po istoriškai didžiausios sektoriaus krizės. Vakar dieną bilietų platinimo sistemos fiksavo ženklų bilietų pardavimų sumažėjimą. Klientai, įmonės skambina ir atšaukinėja bilietų rezervacijas.

Jei Aušros Bilotienės Motiejūnienės gąsdinimai bus įgyvendinti, tai reikš, kad Vyriausybė mums melavo“, – piktinosi „Bravo events“ vadovas Vaidas Zdancevičius.

Renginių organizatoriai jau prisitaikė prie naujos realybės ir renginius geba organizuoti maksimaliai saugiai. Ateitis nebus kitokia. Renginius veikiausiai lankys tik imunizuoti žmonės, bus reikalinga registracija. Tad sektoriaus uždarymas naujos pasaulio realybės nepakeis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.