Juokas dėl ėjimo atbulomis apvertė Ž. Kropaitės-Basiulės gyvenimą aukštyn kojom: taip susipažino su vyru

Šiuo metu motinystės atostogose esanti, du vaikus auginanti Živilė Kropaitė-Basiulė (36 m.) nekantrauja, kada ir vėl galės pasisveikinti su televizijos žiūrovais. 

 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>V.Černiausko nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>V.Černiausko nuotr.
Živilė Kropaitė su vyru Liudu Basiuliu.<br>LR archyvo nuotr.
Živilė Kropaitė su vyru Liudu Basiuliu.<br>LR archyvo nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>T.Bauro nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>T.Bauro nuotr.
Živilė Kropaitė su vyru Liudu Basiuliu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Živilė Kropaitė su vyru Liudu Basiuliu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>D.Umbraso nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>D.Umbraso nuotr.
Živilė Kropaitė su vyru Liudu Basiuliu.
Živilė Kropaitė su vyru Liudu Basiuliu.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>T.Bauro nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>T.Bauro nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Živilė Kropaitė-Basiulė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 8:00 PM, atnaujinta Nov 17, 2021, 8:01 PM

Į LRT laidą „Labas rytas, Lietuva“ žurnalistė žengė prieš penkerius metus. Ji juokavo, kad į šią laidą pateko todėl, kad... netingėjo keltis rytais! Juk filmavimai prasideda dar tuomet, kai daugelis žiūrovų sapnuoja saldų sapną.

„Kolegoms reikėjo, kad kažkas netingėtų keltis rytais ir paskaitytų spaudą. Tuo metu dirbau Lietuvos radijuje, tad kolegoms buvo lengviausia pasidairyti, kas ten darbuojasi.

Pamenu, kad tuo metu nors ir nedaug, bet turėjau viršsvorio. Pamačiau save pirmą kartą ekrane ir tai buvo labai gera motyvacija mažiau valgyti saldumynus. Ir viskas ėjo tik geryn“, – prisiminė Ž.Kropaitė-Basiulė.

Ji yra vedusi pokalbių laidą „Svarbios detalės“, „Šeši televizijos dešimtmečiai“, o viskas rimčiau prasidėjo tuomet, kai, anot Živilės, renginių vedime jokios patirties neturinčiai jai su kolege Aiste Plaipaite, radijo 90-mečio proga kolegos pasiūlė vesti koncertą „Žalgirio“ arenoje.

„Tuomet buvome šiek tiek dirbusios „Labas rytas, Lietuva“, bet mums buvo kosmosas: pamatėme miesto dydžio areną ir galvojome, kaip mes lipsime į sceną be jokios patirties. Tačiau mes savimi labai pasitikėjime. Dar dabar su Aiste pasikalbame, kad tai buvo lemiamas gyvenimo taškas“, – kalbėjo Živilė.

Ji prisiminė, kaip pirmus kartus skaitė spaudą „Labas rytas, Lietuva“ rytinėje laidoje. Buvo sunku, be to, sulaukdavo ir kritikos.

„Atrodė, kas čia tokio perskaityti spaudą. Tačiau po to šimtas ekspertų sakydavo kritiką, pavyzdžiui, kam tą galvą kinkuoji, kodėl nepakeli akių nuo laikraščių... Tik paskui supratau, ką turėjo omeny, pavyzdžiui, Zita Kelmickaitė. Tu turi skaityt, bet tuo pačiu neskaityt: flirtuot su kamera daug laiko. Tai yra menas, kurio reikia išmokti. Man tai nebuvo lengva“, – kalbėjo televizijos veidas.

Kadangi Živilė išbandė ir radiją, ir televiziją, ji sako, kad pastaroji davė daug pamokų. Radijuje vedėjo niekas nemato, o štai televizijoje reikia ne tik būti pasiruošus temai, bet ir save pateikti žiūrovui.

„Darbas televizijoje visiškai mobilizuoja. Kai radijuje dirbant nėra vaizdo, gali drąsiai išsidrėbti ir tikėtis, kad niekas nepastebės, jog kažkaip atsigulei ant stalo (Juokiasi.).

O štai televizijoje visai kitaip: dirbi susikoncentravęs, negalvodamas apie kitus dalykus. Tai šito mane tikrai išmokė“, – sakė žurnalistė.

Tikriausiai visi atsimena juoktis privertusį įvykį, kai 2016-aisiais Živilė kartu su kolega laidos vedėju Richardu Jonaičiu vesdama rytinę laidą žurnalistė staiga prapliupo kvatoti iš savo skaitomos dienos naujienos.

Ją itin pralinksmino faktas, kad 31 metų klaipėdietė Sandra Valančauskaitė per pėsčiųjų žygį „Nemuno kilpomis“ atbulomis sugebėjo nužingsniuoti 55 kilometrus ir pasiekė naują Lietuvos rekordą.

Tas įvykis apvertė Ž.Kropaitės-Basiulės gyvenimą – per šį juokelį ji susipažino su savo vyru Liudu Basiuliu. 

„Tuo metu mane pamatęs vyras „Tinder“ pažinčių programėlėje įsidėmėjo dėl to, kad jam buvau matyta iš to „ėjimo atbulomis“ juokelio. Vėliau jis man parodė, kad tuo vaizdo įrašu ir pats manęs nepažinodamas buvo pasidalijęs.

Po šio juokelio gavau labai daug darbo pasiūlymų. Ir šiaip, nuo to įvykio esu daug kam atsimenama. Jei manęs kaip nors neidentifikuoja, visuomet pasako juokeli, kad čia ta, kuri juokiasi. Negaliu sakyti, kad stebiuosi, nes visada suvokiau save kaip įsimintinai įkyriai besijuokiančią“, – geros nuotaikos nestokojo Živilė, pabrėždama, kad jos vizitinė kortelė tarp draugų visada buvo garsus juokas.

„Ne kartą, pavyzdžiui, jei spektaklyje išgirstu gerą juokelį, aš garsiai nusijuokiu. Ir žmonės atsisuka į mane klausiamais žvilgsniais. Tikrai turėjau netaktiško juokimosi momentą, tačiau su visu tuo išvažiavau į platesnes erdves“, – šypsojosi Živilė.

Televizijoje moteris susirado ir labai gerą draugę – taip pat motinystės atostogos esančią Aistę Plaipaitę.

„Nežinau, kaip mes vis dar išliekame labai geromis draugėmis, nors mūsų sritys kaip ir konkuruoja. Ji televizijoje ves žinias, o aš neturiu jokių projektų. Atrodytų, tai turėtų trukdyti mūsų draugystei, galėčiau jai pavydėti, bet tikrai to nėra. Mes viena kitą vertiname, esame brandžios, tikrai nuoširdžiai bendraujaume“.

Šiuo metu Ž.Kropaitė-Basiulė moderuoja įvairius renginius, darbuojasi radijuje. Televizijoje taip pat pasitaiko darbų.

„Tikrai neatmetu pasiūlymų, kai juos gaunu. Galvoju, laukiu projekto, kuris man išsigrynintų ir jį paduočiau į paraišką.

Televizijoje dar neprabuvau šimto metų, jaučiu, kad ten turiu dar daug ko išmokti ir savęs dar kaip galiu nesu atskleidusi, tad norisi šio tobulėjimo šaltinio“, – tvirtino žurnalistė.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.